Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dark Catedral (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105400)

buu6 14-12-2006 10:24

rowniez na to wpadlem patrz strona 4 bodaj 3 post od dolu

Cytuj:

gdybym to ja miol charka na high lvl to bym sie przelozl xxx razy po owej sciezeczce (przestrzegajac przy tym przepisow BHP i p.poz ) i tak po x-nastu przejsciach (naturalnie przy pozytywnych wynikach ) moglbym wystawic joj certyfikat jakosci "bezpieczna droga " hehe i atest PZH i co tam jeszcze jest..

Metoxis 14-12-2006 15:08

Ouch...CIP[O]- soft zawalił sprawę....
Jeśli tak dalej będzie to za jakieś 2-3 lata żeby dostać się na trolle trzeba będzie zabić zerka...X(

MagField 14-12-2006 15:54

Wie ktoś co znajduje sie za tp w DC?Wiem jak odblokowaćtp żeby sie do niego wbić ale nie byłem za nim bo nie wiem co jest ;> ktoś może wie?A żeby sie dostać za tp trzbea odblokować wszystkie dzwignie które sie tam znajdują(same sie przesówają na swoje miejce w przeciągu 5 minut).Więc co za tp jest?Np też słyszałem ale co dokłądnie???

Sir Night Master 14-12-2006 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metoxis (Post 1128123)
Ouch...CIP[O]- soft zawalił sprawę....
Jeśli tak dalej będzie to za jakieś 2-3 lata żeby dostać się na trolle trzeba będzie zabić zerka...X(

i na co tu narzekać masz wysoki lvl i ciekniesz gsowi albo go zabijesz... masz niski lvl niebedziesz tam expic i koniec :D ;]

Kshaq 14-12-2006 19:35

Pomyśl czy jakiś h-level siedzi na DC i zabija smuglery i wild warriory... -.-"

buu6 14-12-2006 20:15

wysil sie nieco bardziej ;p -_- nie lazi o to by isc tam kolem na 100 lvl-u by bic wildy i bandytow tylko po to by znalezc w miare bezpieczna sciezka dajaca mozliwosc nam low lvl-om dojscie do Dc bez obicia dupy ;)

a tak pojdziesz "szukac " nowej "bezpiecznej sciezki" na 20 lvl i przypadkiem trafisz na paczke wiwy + gs-a i koncowke dopisz sobie sam ...(zycze ci tylko powodzenia :] )

Alkoholik(Lume) 25-12-2006 08:36

A czy nie prościej pójść przez outlaw camp?Ciągle widze, że strasznie wyolbrzymiacie ten problem..Idąc napotkacie huntery,które można łatwo odciągnąć w jakąs stronę po czym przejść spokojnie do DC.Polecam takie wyjście z tej sytuacji,gdyż testowałem drogę wieloma noobcharami lvl 15~.:)

Ziemnior 20-01-2007 13:17

Droga przez Outlaw Camp wcale nie takim głupim pomysłem, ale...

Droga do DC przez Outlaw Camp wlace nie jest takim głupim pomysłem:D , ale nie wiem czy ktos poradzi sobie z hunterem na wolnościX( , chyba tylko madzy i druidzi z sd na 15mlvl:baby: , no spróbuj iść knightem na 20lvl~ przez Outlaw Camp na huntera, który wali 3 razy na sekunde;( !!!
I to nie wszystko, jak przed update szedłem do Outlaw Camp to źle skręciłem i poszedłem pod Outlaw Camp...
Ide, ide, ide, i patrze... Wild Warriory... to zabijam...
Dalej... Bandity i Smuglery... też zabijam...
Wkońcu zdaje mi sie, ze to nie DC:D , ale juz nie dlugo musialem konczyć to myslalem ze znajde jakas wieze, gdzie sie bede mogl lognac:baby: ...
Ide, widze cos... huntera...
Musze konczyc, wiec go zabijam...
On mi ucieka...
Oczywiście szedłem Druidem... moim starym charem... chyba 23lvl wtedy miałem
... a od dołu idzie z 5 hunterów!!;(
Co było dalej pewnie sie domyślacie...

gajzi 20-01-2007 13:27

Jak tam woogole dojsc ... bo mialem klopoty ... wpadalem na vampira i mino maga prosze o pomoc :) .

ari2423 20-01-2007 13:35

jakie musze miec skille i eq na 25 lvl ( czy wogole sie da) knightem zeby uciec gs'owi ?? przy minimanlej stracie uh...

Dolor 20-01-2007 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nelomus (Post 1119343)
Witam!
Czy ja swoim sorcem 13 lv 10 mlv Eq:P-set, Guardian Shield, Steel helmet, Scarf, Wand Of Bragon Breath dam rade tam jakoś expić, jeśli tak to jakie runy wziąść i na jakich monsterach expić.

Dasz rade expić ale na -1 poziomie jak chcesz to weź hmm to ci powinno wystarczyć.

W tej chwili osoby które nie zauważyły pewnej kładki chodzą przez poh i napotykają na gs-y których wcześniej nie było wzdłuż tej rzeczki. :)

Royalkowaty 22-01-2007 19:08

Na katedre wybierz się z wyższym lvl.
O ile dojdziesz :D
Idź na rotwormy lub coś w tym stylu, nie polecam hardcore na low lvl

adrius 22-01-2007 21:10

Drogi do DC

http://i53.photobucket.com/albums/g6...2006/drOGA.jpg

Oto mapka wg mnie nawet niezla(wiele razy ja poprawialem wiec moze byc nieczytelna:p.
Co oznaczają poszczególne liczby:

1.Klan minotaurów- Pare minotaurów ,wszystkich rodzajów.
2.Gdzies tu jest resp Gs'a i paru tarantul-to o co w kazdym temacie chodzi:p.
3.Resp 3 gs'ow:D, paru tarantul i wyverny.Naszczescie tamtedy nie idziemy.
4.Pare hunterów-GFB + mana shield i po sprawie:].
5.Tu może być lurnięty GS z PoHu.

Co oznaczają linie:

Niebieska -droga przez obóz buntowników( moim zdaniem najłatwiejsza:evul:)
Brązowa -droga najbliżej PoHu lecz nie ma pewnosci że będzie jakis GS(trudniejsza)
Czarna -Droga przez GS'a ,poprostu idziemy obok GS'a i albo go ubijemy albo będzie już ubity albo przed nim uciekniemy albo zabije nas:P.

Co oznaczają "kółka":

Pomarańczowe -Spotykamy tam bandity,wild wariory,smugglery itp.
Błękitne -Niebezpieczne miejsce Niebieskiej drogi tzn.Najpierw Huntery ,potem możliwość spotkania GS'a(chyba ze już tam nie dojdzie, to zależy gdzie dokladnie jest respawn)
Brązowe -Czasem poprostu extremal czasem luzik:p tzn.Mozna spotkac od 0-4 Gsow +Wyverne+Pare tarantul (to prawie niemozliwe) lub nic.
Czarne -To tu jest największe prawdopodobieństwo spotkania GS'a.

Na własnej skórze nie testowane , wiadomosci mam z filmików zdjęć ,i tematów na forum.Więc mogą być nie dokładne.
Mapa pochodzi z tej strony, wszystko zaznaczalem sam:).

Mam nadzieję ze się to paru osobom przyda.

Jak będzie naprawde dobre to można to gdzieś przenieść:).

Picasso 22-01-2007 23:51

Jesli przejdzie sie tym drugim mostem na lewo od "4" to hunterow sie nie spotka ;f Chodze wlasnie tamtedy od jakiegos czasu i nigdy nie sie nie zdazylo...

Co najwyzej mozna spotkac troche przed tym mostem mino maga, ale to juz chyba lepiej na low lv niz 2 hutery naraz xD Poza tym po drodze sa te same moby co na wejsciu do catedry tylko, ze przy full respie low lv nie wyrobi z biciem banditow i moga go szybko strapowac.

Szaalony 24-01-2007 12:37

Dc

Po Update Nie Radze Ci Chodzic Z Takim Lvl Na Dc!!
Ja Bylem Wczoraj Na Dc Tzn. Chcialem Isc Doszedlem Troszke Za ow
I Mi Wyskoczylo 5 TArantul!!!
Prawie Padlem !!
A Mam 27 Lvl Knighta ze skillami 69/69

adrius 24-01-2007 15:31

@picasso

Faktycznie, dopiero teraz zauwazylem 2gi mostek:P.No to mamy jeszcze latwiejsza droge:D.

TaifunIII 24-01-2007 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nelomus (Post 1119343)
Witam!
Czy ja swoim sorcem 13 lv 10 mlv Eq:P-set, Guardian Shield, Steel helmet, Scarf, Wand Of Bragon Breath dam rade tam jakoś expić, jeśli tak to jakie runy wziąść i na jakich monsterach expić.

Nie dasz rady poniewaz nie dojdziesz tam.
Jeśli nie zna się drogi to mozna napotkać gs'a a jeśli się zna to max 4 tary na ciebie, a jak je już zabijesz to następny 3 potem 2 potem 1 potem 2 i już dark catedra

Vladir 27-01-2007 15:56

Aj ZwAla...ide se dziś na DC tą tzn czarną kreską patrze dwie tranatuly. Zabilem je schodze nizej,a tam dwa ciala ubitych gs'ow...Zdygalem i od razu się cofnęłem. Nie chciałem ryzykowac8o

Jak widać dostep do DC utrudnionyB)

Explosion Rexor 28-01-2007 21:10

Czy opłaca mi się expić tu druidem i jeśli jak to ktory lvl i co wziąść. Obecnie 26 lvl 27 mlvl Eq : HOTM , B robe , Boh , Demon Shield, Volcanic Rod

Krum 30-01-2007 17:48

wbije dobre skilel moim najtem i pojde poszukac jakiejs drogi ;] pewnie bedzie dluzsza ale bezpieczniejsza : DDD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:01.