Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palladyn - nowa broń po udpate (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105820)

P0nury 29-12-2006 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xetasi (Post 1160247)
OLOL wkasnie pisze z klightem ktory jest po tym quescie... chce za to 2kk :D

A spodziewałeś się, że ile? 100k?

Piotrek Marycha 30-12-2006 01:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1153438)
Owszem, zrobiła ekipa na Harmonii. Arbalasta mają obecnie conajmniej Pancras Dragonheart oraz Herganon. Na TibiCAMs były filmiki z expienia Pancrasa na edronowym dragon lairze. Nie powiem, sporo hitów było powyżej 130.

nie wiem czy to potwierdzone info, bo tyle jest plotek i domyslow na temat tej kuszy ze nie wiadomo w co wierzyc, ale ucieszylbym sie jezeli ta kusza naprawde by zwiekszala lekko dmg

P0nury 30-12-2006 02:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1161492)
nie wiem czy to potwierdzone info, bo tyle jest plotek i domyslow na temat tej kuszy ze nie wiadomo w co wierzyc, ale ucieszylbym sie jezeli ta kusza naprawde by zwiekszala lekko dmg

Na forum jest filmik z testowaniem tej kuszy przez Pancrasa Dragonhearta. Może mnie się tylko wydaje, ale kusza trafia dużo częściej i mocniej, co na filmie potwierdza nawet sam Pancras. Mieli ponoć robić razem z Herganonem testy na PoI Dragon Lair, ale jakoś nie widziałem z tego filmu już.

Glorrfindell 05-01-2007 18:41

Ktoś wcześniej napisał że było parę hitów po 130,
jeżeli palladyna stac na strzelanie z tej kuszy to musi miec około 100 levela żeby zrobic ten quest, więc ciągnąc dalej ja mam palladyna na 26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153 a często jak expie na beholderach to zdażają mi się hity powyżej 100 przynajmniej z 10 na 30 minut expa więc myślę że nie opłaca się wydawac 2kk na tą kuszę żeby walic takie hity jak 130.....
Jestem zdania że Cipy ukryły w tej kuszy znacznie więcej walorów strzeleckich niż zostało wcześniej wymienionych, zresztą nikt jeszcze nie stwierdził prawdziwych atrybutów kuszy, łuku, czy arbalisty są to tylko domysły i przyjmowane wartości (0 atk : 0 def) które nie są niczym potwierdzone coż pożyjemy zobaczymy narazie młodzież palladynowa taka jak ja może sobie o tym tylko pomarzyc

Lifter 06-01-2007 01:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glorrfindell (Post 1175485)
myślę że nie opłaca się wydawac 2kk na tą kuszę żeby walic takie hity jak 130.....

Prawda jest taka, że Paladyn nie ma za bardzo na co zbierć kasy na wysokim lev (200-250lev) jedynie na hunty. Więc z nudów będzie se zbierał na arblesta i będzie mial o czym śnić ;)

Equinox 06-01-2007 01:14

Cytuj:

Ktoś wcześniej napisał że było parę hitów po 130,
jeżeli palladyna stac na strzelanie z tej kuszy to musi miec około 100 levela żeby zrobic ten quest, więc ciągnąc dalej ja mam palladyna na 26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153 a często jak expie na beholderach to zdażają mi się hity powyżej 100 przynajmniej z 10 na 30 minut expa więc myślę że nie opłaca się wydawac 2kk na tą kuszę żeby walic takie hity jak 130.....

Ekhm... Wyobraź sobie, że jest różnica między DL'ami a Beholderami:baby:
No nic, pewnie Ci umknęło...

Piotrek Marycha 06-01-2007 01:47

Cytuj:

mam palladyna na 26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153

dobry joke, to czemu muj best na 79 distansie z throwing stara wynosi 159? o.O

Co do tematu, to 130 to malo? knight nawet sie nie zblizy do sredniej hitow 100 wiec nie ma co narzekac

Laiden 06-01-2007 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1176487)

Co do tematu, to 130 to malo? knight nawet sie nie zblizy do sredniej hitow 100 wiec nie ma co narzekac

Zależy terz w co strzelałes i na jakim lvlu a knight nie zblizy sie do śreniej 100
srednia 100 knighta z 90 skillem jest cos ok.100 (z sov lub tej siekiery z aniha)
a widzialem hit w demona który ma bardzo duży arm z ice rapiera za ponad 350.

Glorrfindell 06-01-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1176487)

człowieku zależy w co walisz beholder dostaje tak po dupie, ma praktycznie zerową obronę, a no i już to słyszałem że ściemniam z tym bestem ale naszczęscie miałem światka kumpla pacca na nieco :D mniej noobowym odemnie levelu i jak masz problem to sobie załuż postac na padorii napisz do mnie
Glorrfindell :D a zresztą to nie o to chodzi, tak samo każdy knight może sobie marzyc o magic long swordzie ale wiadomo że ma go kilka osób w całej tibii.
Nie mniej jednak czuje się poszkodowany jako palladyn że jest taki mały wybór broni dystansowych, uważam że trowing starsy powinny byc tańsze za to jednorazowe to by było dobre, bo i tak nikt na nich nie skiluje, a jak walisz w kogoś z tego to tylko można się pośmiac bo on zbiera je lub wyrzuca do wody :D tak samo ze spearami ;) ale spearami nie atakuje się innych a trowing starsami już możnaby....

P.S. czy jakiś zacny palladyn się wypowie czy kupienie bohów to jest rzeczywiście dobra rzecz, czy tylko takie noobowe zachcianki
a i prosze żeby na to pytanko odpowiedzieli mi pallkowie bo że knight musi miec bohy to wiem bo inaczej może nach***c innym profesją

goburu 06-01-2007 12:18

Knight w potwory typu ds, leader, vamp, necro, warlord, ancient scarab, gs, hero, bk, serpent spawn, hydra, behe, faraony i demony w ogole nie trafia z broni bądź trafia bardzo słabo, pal nawet ze zwykłej kuszy zadaje dużo większe średnie obrażenia, a co dopiero z arbalesta i infernal boltów. 8o Moim zdaniem ta kusza jest niepotrzebna i tylko pogarsza balans profesji w Tibii, bo knight staje się coraz gorszy w stosunku do pala.

Equinox 06-01-2007 12:20

Jak masz kasę - kup - w końcu czas to pieniądz. Zależy gdzie (chcesz) expisz/ć. Jak chcesz na ~30-35 lvl chodzić na OF to BoH'y będą raczej niezbędne.

Gholit 06-01-2007 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1176986)
Moim zdaniem ta kusza jest niepotrzebna i tylko pogarsza balans profesji w Tibii, bo knight staje się coraz gorszy w stosunku do pala.

No jasne, najlepiej żeby knight był najlepszy, zaraz za nim sorc i druid, a paladin na końcu (teraz pal jest zaraz przed knightem). Zresztą w poprzednich update'ach paladin dostał duże utrudnienie: łamiące się speary, to teraz rekompensata. W następnym update rzeczywiście powinni coś dać knightom, ale broń dla palków jest potrzebna.

Asthan 06-01-2007 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gholit (Post 1177181)
No jasne, najlepiej żeby knight był najlepszy, zaraz za nim sorc i druid, a paladin na końcu (teraz pal jest zaraz przed knightem). Zresztą w poprzednich update'ach paladin dostał duże utrudnienie: łamiące się speary, to teraz rekompensata. W następnym update rzeczywiście powinni coś dać knightom, ale broń dla palków jest potrzebna.

Jakbyś nie zauważył knight w tym momencie jest najsłabszy A gdyby nie łamiące sie speary to palek byłby jeszcze wiekszy kosmos dla knighta który musiał robic 2x dłużej skille

Gholit 06-01-2007 14:14

No wiem, ale czemu palek ma nie dostać nowej broni? Dlatego że jest od niego gorszy knight? To mają ulpszać tylko knighta?

Freezy Eddie 06-01-2007 15:04

Cytuj:

No wiem, ale czemu palek ma nie dostać nowej broni? Dlatego że jest od niego gorszy knight? To mają ulpszać tylko knighta?
Cóż za ignorancja..
Tak, powinno się ulepszyć knighta ponieważ jest najgorszą profesją! Nie widzę w tym nic godnego dyskusji..

myanato 06-01-2007 15:34

zalezy co macie na mysli mowiac gorsza profesja!!! to ze dluzej skiluje? jezeli chce byc dobry niech skilluje. Paladyn ze skillem 70 expi duzo wolniej niz knight z tym samym skillem! co prawda knight musi skillowac ale jezeli ktos NIE JEST cierpliwy to niech gra kim innym.

bylo kilka wypowiedzi ze kusza strzela na caly ekran ---> nie prawda, nie strzela

@topic
wiekszy zasieg?? gdyby potwor stal poza ekranem i tak do niego nei strzelimy bo nie widzimy. Chyba ze uciekajacy.
lepiej by bylo gdyby miala wiekszy damage

Asthan 06-01-2007 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gholit (Post 1177318)

Tak dlatego ze knight jest najsłabszy powinni ta profesje z bilansować, a jak na razie ulepszają wszystkie inne profesje po za tą jedną.
Got it

Cytuj:

zalezy co macie na mysli mowiac gorsza profesja!!! to ze dluzej skiluje? jezeli chce byc dobry niech skilluje. Paladyn ze skillem 70 expi duzo wolniej niz knight z tym samym skillem! co prawda knight musi skillowac ale jezeli ktos NIE JEST cierpliwy to niech gra kim innym.
To ze w walce pvp ma prawie zerowe szanse na zdobycie fraga, Paladyn omija tarcze i idzie od razu na armor dlatego jego hity są częstsze i mocniejsze, postacie magiczne w ogóle odsadzają knighta w tyle i to nie podlega dyskusji. A jeśli mowa o skillach to zacznijmy od tego ze knight potrzebuje 2x więcej czasu na zrobienie skillow po za tym po za skillami liczą się tez takie rzeczy jak level przy expieniu

wrogonastawiony 06-01-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gladiatr (Post 1178907)

To ze w walce pvp ma prawie zerowe szanse na zdobycie fraga, Paladyn omija tarcze i idzie od razu na armor dlatego jego hity są częstsze i mocniejsze,

Wydaje mi sie jednak ze jego droga idzie tez przez tarcze ale moge sie mylic. Jakos tak mi sie cosik pamieta ze kiedys palek mnie ciał z boltow/arrowsow i akurat mi podskoczył shielding.. jakoś tak to nowy char był. :)

goburu 07-01-2007 09:33

Cytuj:

Paladyn ze skillem 70 expi duzo wolniej niz knight z tym samym skillem!
Chyba kpisz. ONW3D

Palem ze skillem 70 spokojnie klepie gs'y, pokaz mi knighta ktory robi to samo.

Paladyn jest profesja ktora expi najtaniej, praktycznie za sama cene boltow bo utrzymuje dystans i nie potrzebuje tylu run i manasow co inne profesje (na dobrych potworach obrywa tylko z magii dystansowej, na slabych i srednich czesto w ogole) wiec chyba logiczne jest ze NIE powinien expic szybciej od sorca/druta skoro expi od niego taniej. Natomiast knight expi zarowno najdrozej (uhy cholernie drogie) jak i najwolniej (smiechu warte obrazenia), nie istnieje w pvp, nie wykonuje questow solo, nie soluje mocnych potworow, nudno trenuje, itd itp.

ripper 07-01-2007 10:37

Cytuj:

Palem ze skillem 70 spokojnie klepie gs'y, pokaz mi knighta ktory robi to samo.
Jeszcze dodaj lvl na jakim klepiesz te gsy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:57.