Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Giant Spider koło Dark Chatedral, czy sobie poradze? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=106130)

Kraaj 31-12-2006 20:29

Z tego co pamiętam, to koło budki z Hunterem i paroma wild warriorami :)

Sathre 02-01-2007 21:12

mozna spotkac i 2 huntery i pare wild warriorow ale moze byc tak ze zluruja gsa a mi sie takie cos przytrafilo :)

murhaja 02-01-2007 21:27

i bardzo dobrze że postawili tam gsa, dzieki temu nie kręci się tam bez przerwy 20 noobów-złodzieji expa teraz przynajmniej w tym miejscu mogą expić postacie dla których te expowisko jest przeznaczone(30+ knighci) , jak dla mnie mogli by dac jeszcze jednego gsa blisko wejscia:P

mwlodi 05-01-2007 12:53

są 2 mostki, 1szy koło respu ww a 2gi koło hunterów, ww i banditów :)

Cygan Slejter 05-01-2007 13:17

hyhy ja na 25 lv z strong haste uciekałem na lajcie gsowi ;] ja jak szedlem na katedre to niestety spotkalem gs, ale wszytko dobrze sie skonczylo bo mialem sprzet zeby go zabic:P

Goc1 08-01-2007 23:40

Spoko

Wez utamo vite, pozniej utani gran hur i jazda gs cie nawet nie dogoni :)

Pavel321 10-01-2007 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dcortez (Post 1130606)
Ehh...w drodze na DC radz uwazac tez na noobkow typu Undead'Slayer 58 MS z Candii, ktorzy to pisza do Ciebie przez godzine - "prosze, chodz na deserta, brakuje nam tylko druida", " dostaniesz 2 bp uhow i roha" itp. wychodzisz z pz a tu nagle wyskakuje zloorowany "maly pajaczek" a oto efekty:
Dec 11 2006, 18:06:56 CET Died at Level 25 by a giant spider

Lol ostatnio go spotkalem (mam 19 lvl sorcer na Candia) Na poczatku super kumpel proponuje ci ze bedze ci blokowal potwory i blokuje ... ale puzniej czeka na resp DS na górce na poh i luruje all cyce na ludzi puzniej all wbijaja na górke i kazdy dead :/

Cwenu 10-01-2007 15:18

jak jestes na refugi zrob dwa fire elementary i roz*******asz poha
+ 2 bp hmmow

Tylko nie luruj wszystkiego

pozatym w pisze ci 40lvl i 40mlvl wiece nie wiem czy masz na non pvp

na pvp tez mozna ale ostrozniej

Z sdkow bedzie waste ale jesli chcesz solo to mozesz

NIedawno typek wrzucil filmik jak rozjebal 2gsy zwascil bp sdkow xDDDDD
a loot 15gp chyba xDD

Princes 10-01-2007 15:23

kiedys lurowalem po 2 gsy i pare dragon lordow po most dwarfow, albo pod thais. ginelo mase postaci. Teraz 1 GS i wielkie halo, poprostu trzeba uwazec i tyle. Masz za maly level nie uciekniesz GS'owi to nie idz tam.
Najprosciej kup sobie time ringa bohy i utani. Kazdym levelem uciekniesz.

Xolord 10-01-2007 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sathre (Post 1170046)
mozna spotkac i 2 huntery i pare wild warriorow ale moze byc tak ze zluruja gsa a mi sie takie cos przytrafilo :)

No to chyba wtedy by znikl bo bylby oddalony od swojego terytorium nie pomyslales?? a i prosze all 10-25 lwl odposcie se dc

Xolord 10-01-2007 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Princes (Post 1187966)
kiedys lurowalem po 2 gsy i pare dragon lordow po most dwarfow, albo pod thais. ginelo mase postaci. Teraz 1 GS i wielkie halo, poprostu trzeba uwazec i tyle. Masz za maly level nie uciekniesz GS'owi to nie idz tam.
Najprosciej kup sobie time ringa bohy i utani. Kazdym levelem uciekniesz.

hueheuehueheuhee z kad ty to lurowales ?? noobku nie ma tak blisko dl'ow i gs'ow zeby pod thais albo db lurowac bo by zniknely i tak i siak chyba ci sie dl i gs z wolfem i spiderem pomylil

Upierz 10-01-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xolord (Post 1188188)
hueheuehueheuhee z kad ty to lurowales ?? noobku nie ma tak blisko dl'ow i gs'ow zeby pod thais albo db lurowac bo by zniknely i tak i siak chyba ci sie dl i gs z wolfem i spiderem pomylil

Jak nie wiesz o czym on mówi to się nie kompromituj, kiedyś nie było czegoś takiego jak Anti-Luring system i takie zabawy były w 100% możliwe.

Ontop: Jedyne dobre co zrobił CipSoft.

Kraaj 10-01-2007 16:39

Cytuj:

Kiedyś się dało ^^

Tali-Tubisiek 10-01-2007 20:31

Cytuj:

LOL kiedys się dało widać,że nie jestes obeznany i grasz od jakiegos (hmm...miesiąca) i się nie wypowiadaj na ten temat z lurowaniem jak nie wiesz,nawet kiedyś nie było schodów,tylko drabinki i sie dało do venore do miasta wpuścić DLe legalnie nad depo biegały(i nie obrazaj innych użytkowników forum,skoro to co mówisz najbardziej pasuje do ciebie[te z noobkiem])

@Topic:
ja to tak sobie myślę,że oni tego GSa tam postawili,żeby małe lvle (15+) kupowały sobie PACC i expiły na PACC Area's

poprawcie mnie jeśli się mylę,ale chyba mam racje,przyznajcie 8o

Zephi 10-01-2007 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xolord (Post 1188177)
a i prosze all 10-25 lwl odposcie se dc

No właaaaaaaaaaaaaaaaśnie frzyskje 10-25 lwl spadaicje s cD Buo mJe KrAdNieCJe Ekspa I Luta Wy zLOdzZIeje! Bo TuJaJestEm MiSZcZem BoO MaM 15 lewel i WyMjAtAm! HaNDeT On MaJNNN gM Iz mAj BraDer EnD aj Noł TaFujN deRlivy!

Cytuj:

Typowy dzieciak, 11-latek probojacy byc kewl... Chlopczyku, nie zgrywaj nam tu cfaniaka, bo widac ze grasz w Tibie od 2 miesiecy i twoje doswiadczenie konczy sie na wyjsciu z rooka i biciu trolli do 15 levela. Reszte expowisk znasz pewnie z opowiadan, prawda?

BTW: W ostatnich czasach, GS kolo DC jest jednym z lepszych pomyslow cipow, razem z levelem pokazywanym w oknie czatu i kilkoma zmianami mapy na rooku (noobki nie wbijaja np. na bugi i nie krzycza "rope me plx", co mnie osobiscie wkurzalo najbardziej ;) ).

Tabulator 10-01-2007 20:53

^.^ Co racja to racja. Ja ostatnio tam poszłem po długim niezaglądaniu a tu GS wyskakuje :p

LarvaExotech 10-01-2007 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zephi (Post 1188904)
BTW: W ostatnich czasach, GS kolo DC jest jednym z lepszych pomyslow cipow, razem z levelem pokazywanym w oknie czatu i kilkoma zmianami mapy na rooku (noobki nie wbijaja np. na bugi i nie krzycza "rope me plx", co mnie osobiscie wkurzalo najbardziej ;) ).

Z tymi rope place'ami, zrobili to nie dlatego, że nie lubią krzyczących newbów :p Po prostu ta gra jest za mało user-friendly... 80% graczy ktorzy wlaczaja na chwile tibię wyłączają ją po chwili bo nie wiedzą co mają robić. Sam system atakowania, sterowania jest załamujący (tibia classic control rox;D), w pierwszych chwilach ciężko pojąć co i jak. Zaraz na starcie mamy do czynienia z bandą palantów, którzy zamiast iść zabijać szczury w innym miejscu na upartego blokują takiego newba jak 3 raty go koszą, chociaż widzieli, że przed chwilą się zalogował i jedyne co wydropi to coat, club i jabłko kurwa mać. To samo z kradzieżą ścierw, typowy gracz na rooku na 10 zabitych szczurów jednego zlootował (jeśli pokapował się jak otworzyć ciałko) - inne zabierali złodzieje. Tak samo pierwsza wyprawa do poison spider cave i nachalni gracze próbujący za wszelką cene wlać w ciebie wielkie ilości szlamu, aby wylootować coat i studded club (zakładając, że taki typowy gracz odnalazł się w szalonym świecie handlu tibii "BUY MACE" "SELL MACE"). Typowy gracz nie ma pojęcia i nerwów aby zabić 840 szczurów i wydostać się z dziury zwanej rookgard. Koleś pada, traci wszystko, jak jest wytrzymały to relognie i pozwiedza dalej, pójdzie, przejdzie, wyjdzie, wskoczy, wyskoczy, pójdzie dalej, skończy przybity do ściany spearami orca spearmana. Powie "ale tibia to g***o, ilu ludzi traci czas na taką przybitą gre", da loga i nigdy nie wróci. Ogromne straty doświadczenia i sprzętu skutecznie eliminują miłą gre początkującego gracza do poziomu trzydziestego, kiedy to przypadkowi eliminatorzy 'z nudów' pozbawiają nadzei na gre typowego newba rzucając w niego paroma sdkami/boltami, a byle głupi potwór zabije gracza na takim poziomie i przy takim doświadczeniu w grze bez problemu. Dlatego właśnie cipy ułatwiają gre początkującym (mało skutecznie mimo wszystko). A któremu newbowi chce się czytać 200stronicowego manuala żeby pograć sobie w pare pikseli?

Princes 11-01-2007 13:46

Tam kolega mnie nazwal od nobow itd hehe ze sie nie da lurowac,
buhehehe, pozostawie bez komentarza. Mialem gdzies screena jak bylo 5 GSOW pod dwarf bridge i pare Lordow hehe to byly czasy. Jednak to bylo bardzo niesprawiedliwe dla posataci o slabych levelach. Dobrze ze tego juz nie ma.
Tylko nie rozumie dlaczego nie mozna lurowac rata ;/

Jest taki potwor nazywa Grorlam i respi sie w podziemiach Greenshore, da sie go lurowac pod Thais z systemem anty-luring. Bo bossow da sie lurowac eheh Chyba ze cos sie zmienilo. Bardzo szybko sie leczy i mozna nim pozabijac troszke. Knight na od 40+ levela mysle ze sobie poradzi z ucieczka ale inne postaci moga pasc. :)

Lillius 11-01-2007 14:07

haha

Dobrze, że zrobili tego GSa, bo nooby już tak tam nie będziecie chodzić, skończyło się dobre :baby:

Nari 11-01-2007 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Princes (Post 1189827)
Tam kolega mnie nazwal od nobow itd hehe ze sie nie da lurowac,
buhehehe, pozostawie bez komentarza. Mialem gdzies screena jak bylo 5 GSOW pod dwarf bridge i pare Lordow hehe to byly czasy. Jednak to bylo bardzo niesprawiedliwe dla posataci o slabych levelach. Dobrze ze tego juz nie ma.
Tylko nie rozumie dlaczego nie mozna lurowac rata ;/

Jest taki potwor nazywa Grorlam i respi sie w podziemiach Greenshore, da sie go lurowac pod Thais z systemem anty-luring. Bo bossow da sie lurowac eheh Chyba ze cos sie zmienilo. Bardzo szybko sie leczy i mozna nim pozabijac troszke. Knight na od 40+ levela mysle ze sobie poradzi z ucieczka ale inne postaci moga pasc. :)

Kiedys byl na Tibia.Pl(chyba) SS z 12 Gsami pod Dwarf Brigde ;] To byly jaja jak szedles na PoH i caly resp(czyt. mase potworow) ciagnales za soba ;p.

Dobrze zrobili z tym GSem ;p Beda fajne wyzwania "jak doszedlem do DC" ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:01.