Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Steel Boots czy BoH? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107842)

Sohard 18-01-2007 15:25

Zalezy na czym huncisz.

Jezeli levelujesz na potworach, ktorych glownym atutem jest magia - wtedy BoH'y.
Jezeli np levelujesz na cycach,dwarflach -> bardziej oplacalne okaza sie steel boots.

Mit:
"Steel buty spowalniaja postac!"

GÓWNO PRWADA ^^ !

Osobiscie uzywam obu. Do biegania Boh'y itp, podczas huntu - Steel Boots.

TheThunder 18-01-2007 15:28

@3up

O ile sie nie myle bohy przyspieszaja o 30% a nie o 20 lvli ;)

No i jeszcze jedno ... jak najbardziej 1arm=1hit to BZDURA! Nikt do konca nie wie jak to zmniejsza obrazenia, ale roznica jest ogromna ... wiem co mowie ...

Steel Bootsy nie spowalniaja chodzenia ...

@Topic

EF? Oczywiscie BoH'y ... chociaz expic polecam w steel bootsach, to na EF raczej odradzam - powod prosty - musimy szybko dogonic elfa by w zwarciu nic nam nie robil ... zreszta scouty dobrego ataku nie maja ;p nie az tak

@Up

Exactly ...

Oltun 18-01-2007 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheThunder (Post 1205549)

dlaczego wiec widze roznice zakladajac bohy na 8 lvlu?

Cytuj:

Nikt do konca nie wie jak to zmniejsza obrazenia, ale roznica jest ogromna ... wiem co mowie ...

roznica to 1,5/2,7 pkt. w kazdym uderzeniu, niektorzy wiedza to od dawna i jest to jak najbardziej poprawna formula

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sohard (Post 1205545)
Jezeli np levelujesz na cycach,dwarflach -> bardziej oplacalne okaza sie steel boots

moze pod wzgledem kosztow - minimalnie

Sohard 18-01-2007 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oltun (Post 1205580)
roznica to 1,5/2,7 pkt. w kazdym uderzeniu

Jedno słowo "ROTFL"

Skad ty wytrzasles to 1,5 - 2,7 pkt? Powiedz ze liczyles jeszcze dziesietne bedac w Tibii :p. Albo ubrales tylko Sb i liczyles dmg od wolfow.... ^^

a oprócz tego jeszcze
"
Cytuj:

To teraz pomnóz te koszty "minimalne" razy 100 i wychodzi Ci oplacalnosc steel bots.

shoq 18-01-2007 15:43

Cytuj:

@3up

O ile się nie mylisz, a mylisz się.

BOH przyspiesza o 20 leveli niezależnie od poziomu gracza. Każdy kto twierdzi inaczej niech przeczyta sobie poradnik o szybkości chodzenia w Tibi.

TheThunder 18-01-2007 15:47

Cytuj:

dlaczego wiec widze roznice zakladajac bohy na 8 lvlu?

roznica to 1,5/2,7 pkt. w kazdym uderzeniu, niektorzy wiedza to od dawna i jest to jak najbardziej poprawna formula

Dlaczego widzisz roznice? Moze dlatego ze chodzisz jak 9lvl+? Roznica jest baaardzo mala (na tym lvlu ofc)

Roznica w uderzeniu - nie bede sie klocil bo nie mam pojecia, nie wydaje sie to zbyt sensowne, ale skoro tak mowisz ...

Skoro 100+ najtem tracilem 12* uh/h w SB a w BoH'ach 20* uh/h i ty to nazywasz minimalne, to niech i tak bedzie B)

* podane w przyblizeniu

@Up

mozliwe, ze sie mylilem, dlatego napisalem 'o ile sie nie myle'

Zwracam honor jezeli chodzi o szybkosc ;)

Oltun 18-01-2007 16:03

@Sohard

BOH = szybsze expienie, wiecej loota, minimalnie wieksze zuzycie uhow
SB = wolniejsze expienie, mniej loota, minimalnie mniejsze zuzycie uhow

BOH > SB

a na deser:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105188

jak widzisz istnieja lepsze sposoby obliczania obrazen niz liczenie dmg od wolfow, w koncu glebokosci rowu marianskiego nie mierzono linijka

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheThunder (Post 1205595)
Skoro 100+ najtem tracilem 12* uh/h w SB a w BoH'ach 20* uh/h i ty to nazywasz minimalne, to niech i tak bedzie B)

LMAO, nawet jesli nie klamiesz to roznica 8uh/h dla 100 ek jest bardzo maluuuutka, a zobacz ze expisz szybciej i wyciagasz wiecej loota

btw. wedlug ciebie 2 lvle zwiekszaja predkosc o tyle, ze daje sie to zauwazyc "golym okiem"?

Sohard 18-01-2007 16:21

"BOH = szybsze expienie, wiecej loota, minimalnie wieksze zuzycie uhow"

Możliwe, że na terenach rozległych, na przykład na elf forcie. Natomiast w kopalni , lub na zerkach (lub na cycopolis/dragach...itp) te pare sqm nie czyni żadnej różnicy...
Więc, nie mozna mówić o większym loocie, lub o szybszym expieniu, gdy nosisz bohy...

Najlepiej twój przelicznik dmg podsumował Dwimenor
"Pytanie:
Skąd takie dokładne dane? Może o czymś nie wiem, ale jakby Cipsoft udostępnił formuły na takie rzeczy, to raczej głośno by o tym było.
A może własne wieloletnie obserwancie, wyliczenia, statystyka itp."

To może policz mi jeszcze o ile średnio wzrośnie mi dmg na cycach gdy ubiorę sword ringa, bo nie wiem czy mi się opłaca z nim huncic, ok?....nc^^ (ironia)

Gdy ukradniesz kolejna formule z siedziby CipSoftu daj znać... w koncu smiech to zdrowie ,nie ?
3 arma to spora roznica, a ze on gra Knightem - przyda mu sie to do huntow, podczas expa również.

Lillius 18-01-2007 16:22

...

Nie słuchaj ich, zbieraj kasę i nie kupuj żadnych bohów, bo ci i tak to nic nie pomoże lepiej zainwestuj w coś lepszego od knight armora, a potem zbieraj na jakaś lepsza tarcze, bo to jest najważniejsze u knighta (pancerz i tarcza). Potem ewentualnie kupuj jakieś bohy.

Sohard 18-01-2007 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lillius (Post 1205658)
Nie słuchaj ich, zbieraj kasę i nie kupuj żadnych bohów, bo ci i tak to nic nie pomoże lepiej zainwestuj w coś lepszego od knight armora, a potem zbieraj na jakaś lepsza tarcze, bo to jest najważniejsze u knighta (pancerz i tarcza). Potem ewentualnie kupuj jakieś bohy.

Ale mu doradziłeś...
Przyjmimy ze sluchajac Ciebie bedzie chcial kupić DSM

Cena okolo 75k.

Od Knight Armor ma 3 wiecej arma...

A teraz sluchajac mnie kupi Steel boots za 32k - 35k i zyska tyle samo...

Zal....

Oltun 18-01-2007 16:29

@Sohard

coz, wlasnie potwierdziles moje przypuszczenia ze jestes idiota i ze nie warto z toba dyskutowac, zyj dalej w swojej jaskini

Elvena 18-01-2007 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 1205376)
kolejna inteligentna wypowiedz... BoHy daja 20 lvl w góre, wiec nie ma znaczenia czy na 40 czy na 100...

Bądz tak miły i nie gadaj głupot. Bohy dodają coś koło 7-15%~ Twojej obecnej prędkości.

Lillius 18-01-2007 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sohard (Post 1205666)
Ale mu doradziłeś...
Przyjmimy ze sluchajac Ciebie bedzie chcial kupić DSM

Cena okolo 75k.

Od Knight Armor ma 3 wiecej arma...

A teraz sluchajac mnie kupi Steel boots za 32k - 35k i zyska tyle samo...

Zal....

Żal?, czy ty wiesz, że jesteś taki ułomny i radzisz kupować jakieś steel boots. Co mu to da?, jak i tak z skillami 70/70 i k armorem to może trolle i roty bić?...
btw. nie używaj słowa żal, bo jest one takie beznadziejne i używają go tylko newby na rotach, czyli tacy jak ty. KONIEC :baby:

Sohard 18-01-2007 20:24

Jakbyś sam zauważył to napisałeś żeby zainwestowal w coś lepszego od K arma - czyli w co? C arma? G arma? Bez sensu przeskakiwac w taki sposób.
Najlepszym wyjściem jest zakup DSM -> co przy steel bootach daje ten sam efekt, a jak sam zauwazyl cena waha sie cenie BOH's.
Ale ty wiesz lepiej mastahu z 18 lvl spod depot.
@Oltun
"coz, wlasnie potwierdziles moje przypuszczenia ze jestes idiota i ze nie warto z toba dyskutowac, zyj dalej w swojej jaskini"

Idz dalej pisać swoje wyimaginowane staty o ile zmniejsza dmg DSM, Steel boots czy coś jeszcze innego ...

Pewnie zaraz doradzisz mu zeby kupil CROCO boots zamiast LEATHER
wkoncu zielony to kolor nadzieji...

Knight Patryk 18-01-2007 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez murhaja (Post 1168143)
Kupuj BOHy różnica w szybkosci nie jest oszałamiająca ale odczówa sie, natomiast te 3 defa to jest nic, na steel bootsy jeszcze przyjdzie czas:P

KURDE buty nie maja defa tylko ARM!!! Arm=redukowanie dmg def=blokowanie
@Topic
Sb to szit kup bohy.A jak zlootujesz sb z behe to loteria najlepszym rozwiazaniem

Oltun 18-01-2007 20:45

@Sohard

wiec udowodnij ze tamta formula jest zla, hehehe

Sohard 18-01-2007 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oltun (Post 1206402)
@Sohard

wiec udowodnij ze tamta formula jest zla, hehehe

Nie odpisuj w temacie jezeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia na rzecz tutaj poruszana.
Pozatym dlaczego mam udowadniac ze cos jest poprawne lub nie , skoro nikt kompetentny nie potwierdzil tych informacji? No chyba ze za takiego siebie uwazasz...
Keep going ^^

@Topic
"Sb to szit kup bohy.A jak zlootujesz sb z behe to loteria najlepszym rozwiazaniem"

nie chce nawet tego komentowac...nie ma to jak konstruktywna wypowiedz w temacie. Pewnie nigdy nie uzywales SB albo w najlepszym stopniu widziales je tylko na screenie...
Na pytanie co lepsze jest kilka wariantow:
1) expisz na elfach - wtedy tak boh'y okaza sie lepsze - tu liczy sie predkosc.
2) expisz na magicznych potworach - wtedy takze , bo arm w sumie nic ci nie daje.
3) ale jesli expisz na potworach ktorych glowny dmg to mele, wtedy SB bija boh'y. A knightem najprawdopodobniej na takich potworach expisz. (cyclops, scarabs, larvas, soldy + guardy , lizardy ...)

Najlepszym rozwiazaniem jest expienie z SB,a gdy osiagniesz 60lv to bedziesz nosil sb i boh'y ( z banshee questu )...

YodiAlucard 18-01-2007 21:34

No oczywiście Bohy :D

Oltun 19-01-2007 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sohard (Post 1206525)
Pozatym dlaczego mam udowadniac ze cos jest poprawne lub nie , skoro nikt kompetentny nie potwierdzil tych informacji?

http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1371675

Crystal 31-01-2007 10:52

To może ja sie wypowiem co zauważyłem podczas mojej kariery knightem. Otóż piszecie "co to jest 3 arm róznicy" itp. A powiem ci, ze jest, ze to jest kolosalna różnica... Nie testuj sobie eq i skilla na wilkach itp. Najlepszy test knighta jest na ofie i guardach... Expiac na ofie w bohah i w sb zauważam sporą róznice, nie mówie tu o tym ze dostaje x mniej punktów dmg. Steel bootsy zmniejszają prawdopodobieństwo mocnego trafienia Cie. Mówicie, ze sb do blokowania a boh do expienia, a czy jak expisz to jednocześnie nie blokujesz potwora? No chyba ze idzie z tobą drugi knight, który jest twoim blokerem.
Generalnie tak jak wspomniałem, każdy dodatkowy arm sie liczy a co do bohów to przyspieszają one o 20 leveli (patrz: erig.net).

Moja rada dla autora tematu: Jeśli przeważnie nie expisz w ekstremalnych warunkach (np. na ofie gdzie wylatuje ci po kilka berków na raz czasem) to nie musisz narazie inwestować w steel bootsy, kup sobie boszki bo na tym levelu poprawią ci komfort gry (predkość) a jeśli expisz na elfach to dobrze ci mówią - bedziesz poruszał sie dynamiczniej i zwinniej, lepiej bedą ci wychodziły uniki miedzy zwykłymi elfami gdy bedziesz biegł do scoutów ;) A steel bootsy kup sobie jak przyjdzie pora na expienie na ofie/guardach/dragach/ lub wojna (serwer pvp).

@ Koleś od blokowania demonów: uwierz mi demon bije na tyle mocno, ze w tym wypadku nawet steel bootsy nie zmniejszą ci waste uhów :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:32.