Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Regulamin dzialu "Fake" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=109388)

songossj4 04-02-2007 12:09

Sam regulamin jest dobry :) Czasem rzeczywiście ma się ochote przyłączyć do tej akcji KPSNF ale się powstrzymuję bo wiem że to jest dość obraźliwe dla niektórych i jak ktoś jest wrażliwy na takie słowa i będzie z każdym partem nieważne jak by się nie starał dostawał takie komentarze to pewnie zrezygnuje prędzej czy później. Nigdy nie wiadomo co by było z kogoś takiego jakby zaczoł robić więcej i nie dostawał takich komentarzy. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.

Koper of Drawno 04-02-2007 13:13

Hail Nekros ! Wkoncu zrobil regulamin ! Ale w sumie na co sie to zda..i tak jest tyle noobow co nie zwraca na to uwagi..ale od tego jest juz nas Nekros :D

mati8dwa 11-02-2007 18:27

Coraz częściej dochodzi do kradzieży grafik na forum. Dla tego wnoszę prośbę o dodanie punktu w którym było by to zabronione i w przypadku złamania o kare. Polegało by to na tym, że autor pracy jeśli dostrzeże kradzież raportuje to i jako dowód podaje temat i stronę w którym było to opublikowane.

Pozdrawiam mati8dwa.

ARESS15 11-02-2007 18:53

@up
heh, to jest problem autora, jak da prace a nie zastrzeze ja prawami i nie napisze ze nie wolno jej uzywac nikomu to juz jego problem...

Shuki 11-02-2007 20:00

@up

Popieram to. Bo jeśli ktoś nie napisał że nie można używać to za co masz dostać warna/bana?? Tak samo dla mnie głupotą były bany dla Sezu i dla Zająca przed napisaniem regulaminu (powód banów: "Używanie graf z tibia.de).

mati8dwa 11-02-2007 20:12

Ja napisałem i została zabrana, chodzi mi o takie przykłady. Wiadomo, że jeśli autor napisał, że dla wszystkich to nie zaraportuje.

Ashlon 24-02-2007 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mati8dwa (Post 1261469)
Coraz częściej dochodzi do kradzieży grafik na forum. Dla tego wnoszę prośbę o dodanie punktu w którym było by to zabronione i w przypadku złamania o kare. Polegało by to na tym, że autor pracy jeśli dostrzeże kradzież raportuje to i jako dowód podaje temat i stronę w którym było to opublikowane.

Pozdrawiam mati8dwa.

No to rozumie sie samo przez sie, ze plagiaty sa karalne - ale na wszelki wypadek uzupelnilem regulamin.

Xearo 05-03-2007 17:17

nareszcie jakis regulamin

Shuki 26-03-2007 00:44

Apeluje do Ashlona:

Regulamin powinien zawierać zasadę co do pierwszych fake'ów. Miałyby one zostać zamieszczone w przyklejonym temacie i tam dopiero użytkownicy by ocenili czy fake się nadaje do dalszej kontnuacji w nowym temacie czy nie. W ostatnich dniach powstaje dużo tematów z pierwszymi fake'ami co powoduje dość duży spam na forum.

Do użytkowników:

Komentujcie ten pomysł i powiedzcie czy to miałoby jakiś sens (raczej większość byłaby za).

@Edit

Pomysł zaczerpnięty z tego posta Kalasanty'ego.

@Down
Właśnie o to chodzi.

Albertus 26-03-2007 14:56

up ja popieram zeby kazdy swoj pierwszy fake wklejal tam

np 2/3 obrazki moze byc bez dobrej fabuly a jak ludziom sie spodoba to robi temat oddzielny i nowa fabuyla itp

Turok_666 26-03-2007 15:06

Popieram karanie za spamowanie tematami "Mój 1 fake"
Jestem na Tak

Pustok 26-03-2007 23:39

Ja też jestem za. To bardzo dobry pomysł. Ale żeby tam umieszczać conajmniej 3 obrazki a nie jeden i zostawiać pytanie- czy mam dalej robić. Niech to sie chociaż troszkę rozwinie. Pomysł jest extra.

Albertus 29-03-2007 16:40

tu takie pytanie do modka czy mozna np. robie zdiecia w realnej tibi i je przerabiam ??? bo mam pomysl na fake a samemu identycznie jakjest w ank czy venore nie bede dal rady zrobic a pozatym po co jak mozna screena zrobic , wiec moje pytanie czy mozna za fake uzywacprzerobione screeny z tibia ?

DracoR 29-03-2007 17:15

Ech... :D Nie mam chęci czytać, więc może ten pomysł był :D

Mianowicie chodzi mi o spamowanie we własnych tematach, bo są ludzie (np. Albertus), któzy co pare postów (1-3) odpisują na każdy post i tak wkółko :/ To powinnoi być karane, bo przez to robi się bezsensowny spam :/ Powinno być tak, ze każdy użytkownik ma jakieś ograniczenie na pisanie postów w swoich tematach. Hmm... np. 5-6 postów, albo nawet i więcej.

Cloy 29-03-2007 17:15

@2up

No wiesz, raczej na tym to polega, fake'i polegaja na przerabianiu screenow lub wymyslenia wlasnych sytuacji, miejsc itp.

Omg mam powiedziec wprost - tak legalne

Albertus 29-03-2007 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloy (Post 1339753)
@2up

No wiesz, raczej na tym to polega, fake'i polegaja na przerabianiu screenow lub wymyslenia wlasnych sytuacji, miejsc itp.

czyli legalne czy nie??

Veruis 29-03-2007 23:01

100% legalne ;p

RozP 15-04-2007 15:32

I mamy dobry regulamin. Ciekawe, czy pasuje panu Romanowi Giertychowi...

LolnY 27-07-2007 02:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RozP (Post 1370686)
I mamy dobry regulamin. Ciekawe, czy pasuje panu Romanowi Giertychowi...

Pewnie nie...

PS. Twój aktualny podpis jest w pewnym sensie już nieaktualny.

Ptakuba 15-09-2007 14:08

A co to jest OTS ME i dlaczego jest zabronione?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:32.