![]() |
Cherry Coke (a wiec ewidentny wytwor Coca Cola Company) uber alles!
|
Coca Cola.
Choć i tak wolę wodę niegazowaną ;s |
Moim ulubionym napojem jest Pepsi!! Ma o wiele lepszy smak niż Coca-Cola; )
|
Coca Cola
Normalnie nie pije ani tego ani tego (jak wyjątkowo spragniony to i to i to, ale nieważne). Ale ze względu choćby na to, że cola jest dobrym dodatkiem do alkoholi - zagłosowałem na nią |
Coca-Cola. Bo lubię. Cześć.
|
Zdecydowanie Coca-Cola.
|
Pepsi może jest smaczniejsza, ale co coca-coli mam wyjątkowy sentyment = ) Głos na coca-colę zatem.
|
Poza tym zawsze byłem ciekaw jak smakowała Pepsi Blue. Szkoda, że nigdy nie miałem okazji.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic Wybieram Pepsi, Coca Cola ssa. |
Coca Cola jest starsza, więc mógłbym ją wybrać z sentymentu. Pepsi zaś jest o wiele smaczniejsza i nie ma takiego dziwnego posmaku. Zazwyczaj nie piję takich napojów, ale jeśli już musiałbym, to wybrałbym Cherry Coke :D
Po prostu bardzo smakuje mi taka "wiśniowa cola". ;) |
To one się różnią?
|
Cytuj:
@Korektor O ile mi wiadomo, starsza jest Pepsi... ale mogę się mylić... @Topic Wolę Pepsi Twist, Cino, ale Coca-Cola ma lepsze reklamy. EDIT: O, Cherry Coke lubię. @down Aha. |
Musisz się mylić. Coca-Cola powstała dziesięć lat przed Pepsi. Pepsi faktycznie na początku było lekarstwem, chociaż nie była to dzisiejsza Pepsi.
|
Cytuj:
Popieram :]. W 100%. |
koka kola bo szery koke
|
Ja zdecydowanie wolę Sprite tudzież Mountain Dew, ale mój głos oddaję na
http://www.pepsi.com.br/images/logo_pepsi_interna.jpg(pepsi) btw Kiedy będzie wiadomo kto wygrał ? |
Fajną ciekawostką jest to, że na początku, gdy w Stanach robili kolę z owoców jakiegoś kaktusa jednym z jej składników była ciecz kokainopodobna. Słowem, na początku napój był podkręcony dragami :D
Jeśli jesteśmy przy dragach to bodajże w latach 60'tych amfetamina była jedynym tego typu środkiem dostępnym bez recepty w USA :D @down, No właśnie dla mnie Pepsi jest najmniej słodkim napojem typu. Mirinda itd. Mirindy nie idzie pić, po prostu nie lubię pić nasyconego roztworu cukru... Z tą herą też słyszałem. ;) |
@Korektor
Nie kokainopodobnym, tylko prawdziwym ekstraktem z kokainy dla smaku. Do dziś zresztą z niego korzystają. Odnośnie amfetaminy to żadna nowina - w tym samym USA, na początku poprzedniego stulecia, można było kupić lek na kaszel, który był heroiną. @topic Coca-Cola - Pepsi ma jakiś taki strasznie słodki posmak. Zresztą, cokolwiek, jeśli schłodzone, bez whiskey i z cytryną. |
Coca-Cola Light. Bezapelacyjnie ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:36. |