Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   luźna dyskusja dotycząca Pegasusa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=111988)

- Prodigy - 19-01-2007 15:39

Mmmm... dużo tego było, a i nie wszystkie nazwy pamiętam... Zagrywałem się Goalem 3 (oraz Hokejem na podobnych zasadach, nie pomnę tytułu...), Mirco Machines, Contra, Tanks, Birofix, Felix the Cat, Animki xD, Ninja Brothers. Na 100% było tego więcej, ale moja pamięć nie mieści wszystkich tytułów ;)

Kulikos 19-01-2007 15:45

Tja :d
Big Nose, Tom&Jerry, Micro Machines... Naprawde było tego bardzo dużo, każdy wypad na ryneczek to 1 czy 2 gry... No i świetna gierka - chodziło się tymi 2 wypłoszami z kreskówki "Drużyna R" ;D

Nosferatu 19-01-2007 15:46

sam pegasusa nigdy nie mialem ale qmpel mial to sie gralo godzinami ;>
pameitam taka wypasna gre gdzie sie latalo wiewiorka i trzeba bylo balony zbijac (cos w tym stylu) xD

matiiii 19-01-2007 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tasior (Post 1206062)
A ja strzelałem do kaczek. Miałem taki fajny pistolet z nowoczesnym dizajnem, wiernego psa który przynosił mi łupy i dużo wolnego czasu.

To samo + Mario + Tanki (rozwalalo sie sciany <---rox), zapomnialem o najlepszym- Chip % Dale 2

Koledzy w szkole smieja sie za jak grales na pegasusie to jest :blazen: :faceoff: ciekawe czemu? ach... ta dzisiejsza mlodziezB)

Thot 19-01-2007 15:53

"Goal3", "Double Dragon", "Whomp'em"- godziny spędzone przed ekranem telewizora...
Karta pamięci popsułaby całą zabawę.

Piękne czasy... <łezka>.

Angel of Death 19-01-2007 15:57

http://pegasus.hostpark.pl/?mod=gry&sort=nazwa są tam też emulatory. Niby piractwo no ale ... kto się nie skusi ;]?

predalien 19-01-2007 16:01

Ja już ściągnąłem emulator oraz kilka ulubionych gier. Polecam.

Scream 19-01-2007 16:51

Kunio Kun rulez, zaluje ze nie udalo mi sie dorwac final fantasy jak mialem pegasusa ;/

Calen Futh 19-01-2007 17:41

Goal 3 ! Nigdy nie zapomnę mojej radości gdy po raz pierwszy zdobyłem puchar w tej grze :D

Cafe 19-01-2007 18:11

Tank! Grałem w to dużo, dużo godzin dziennie.

- Prodigy - 19-01-2007 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez predalien (Post 1207786)
Ja już ściągnąłem emulator oraz kilka ulubionych gier. Polecam.

Ja również co-nieco pościągałem, ale problem w tym, że w większości gier potrzebny jest prczycisk "alt", który w Windowsie otwiera zakładkę "Plik", co zatrzymuje grę :/ Da się to jakoś ominąć? Nie bardzo widze w configu takie opcje...

Glamri 19-01-2007 18:36

Hehe... Taaa, to były czasy... : ) Najbardziej lubiłem Contrę, Tanki i Mario. Kiedyś kupowałem Robo Copa a jak włączyłem w domu to biegło się takim kolesiem i przeskakiwało przepaście i strzelało takim czymś z klatki piersiowej. Też nawet niezłe. ; P Miałem też kiedyś Atari. ; )

Angel of Death 19-01-2007 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez - Prodigy - (Post 1208147)
Ja również co-nieco pościągałem, ale problem w tym, że w większości gier potrzebny jest prczycisk "alt", który w Windowsie otwiera zakładkę "Plik", co zatrzymuje grę :/ Da się to jakoś ominąć? Nie bardzo widze w configu takie opcje...

Trzeba ukryć menu, w emulatorze fceultra robi się to pod F3 nie wiem jak w innych ;)

Lostwind 19-01-2007 19:29

Taa...Pegasus to byly czasy, wypady na bazarek po cardridge:p i godziny nieskrępowanej radości grania przed TV:)
Najlepsze dla mnie byly(nie w kolejnosci):
-Mario(niezapomniane)
-Brygada RR(wciagalo, gorzej jak ginąłem:p )
-Contra
-Felix the Cat
-Tanki ^^
-Excite Bike - takie zajefajne wyscigi motocyklowe z mozliwoscia budowania trasB)
-Monster in my Pocket

Walekifa 19-01-2007 20:03

Oczywiście i mnie to cudo nie ominęło. I tak z kuzynem 2 pady,i tniemy cały dzionek.Środek lipca,słoneczko świeci a my zamiast kopać piłkę to contra final i tanki (edytor! : D)

Potem rewolucja, Play station! Mimo iż komputer już stał u mnie w domu kuzynowy play dawał rade,i to on sprawiał najwięcej radości na dwóch graczy.

Następna rewolucja = LAN no i zarwane nocki,ale już nie obok siebie.

Ciekawe przy czym będę go wspominał za kilka lat :)

Ar2r 19-01-2007 20:16

Od 6 latka grałem na Pegazusie. Pamiętam 3 gry. Najlepsze wg. mnie

Constra: Klasyk, niezaprzeczalnie Rambo uczył się od tych dwóch komandosów
Mario: Bez komentarza, każdy to zna:)
Soccer: Moja miłośc od futbolu caczeła się wprawdzie od Euro 1996, ale wirtualna piłeczka to właśnie był Soccer. Teraz gram w PESa 6:D

Descartes 19-01-2007 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi (Post 1206224)
a ja nigdy pegasusa nie miałem, ale za to miałem amige 500 ;>

AMIGA FTW! Alien III, Flashback, Walker, Worms, Superfrog... to były gry! :D

A NESa też pamiętam. Najmilej wspominam Super Mario Bros, Micro Machines, Contrę i Jurassic Park. Tank był dla mnie za trudny.

Była jeszcze taka gra Pocket cośtam, na początku był widok na kieszeń i zniej wylatywały różne stworki. Pamiętam, że była kojarzona z Batmanem i Robinem.

Pablofrs 20-01-2007 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 1206262)
Lubiłem łazić na 'ruski ryneczek' i patrzyć na kartidże z grami. Najpiękniejsze było to, że kupując kartidża z grą Kaczor Donald(wnioskując po naklejce) dostawałem w domu Batmana.

Haha ja miałem podobnie kupiłem Chrono Triggera (szczegoł że on tylko na snesa wyszedl) a dostałem GUMISIE!
Ale gra była spoko :P
Wogole ostatnio byłem na giełdzie patrze a tam dyskietki z obrazkami lary croft, Clouda Squalla i resident evil... coraz bardziej kreatywni są te tajwanczyki :D

Knight Simon Dark lord 20-01-2007 17:00

ah to były czasy też pamiętam jak sie w to ciupało w wieku 6-9 lat potem po komunii zagościł komputer i i było koniec ale teraz też sobie czasami ciupne na emu moimi ulubionymi gierkami były

Mario (to wiadomo XD)
Contra(jak się ciupało z kumplem lub ojcem ^^)
tanki

to te najważniejsze ale mozna by dłuuuuuuuuuugo wymieniać jak dla mnie pegasus będzie nieśmiertelny

ah stare dobre/złe czasy

Racon 20-01-2007 17:52

Gram w moja ulubiona grę godzilla 2 war of the monsters.

Jest godzilla pokonana, zemsta za dziecinstwo ^.^

Jaki macie emulator?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:49.