Wiesz kto to jest Baldore i jakie ma skille? Przeczytaj sobie ten temat i zobacz jakie hity bije koleś mający jedne z największych skillów:
http://forum.tibia.com/forum/?action...1&pagenumber=1
Ludzie którzy piszą, że ten koleś bł z two handed sworda albo spike sworda są po prostu nie poważni. Przecież każdy knight oprócz trenowania skillów to używa najlepszej broni dwuręcznej lub najlepszej jednoręcznej i tarczy. Ja od razu jak wbiłem 15lv to kupiłem fire sword i nosiłem go aż kupiłem bright sworda, a później giant. I tak robi każdy knight, wydaje się to oczywiste. Po co tamten knight miałby chodzić z spike swordem?
Testowałem wiele razy obrażenia na koledze, mając skille 80/80 z gsa. Srednia 60 która podawali niektórzy jest śmieszna. Średnia hitów w druida w crown secie i z niezłą tarczą będzie trochę powyżej 30hp. Zauważcie, że do średniej liczą się nie tylko best hity po 90, ale też ciosy zblokowane, na armor i hity za 1hp - a takie się zdarzają. Policzcie średnią to wam wyjdzie. Porównajcie sobie hity sorca z czarów na 30lv i sorca na 200lv, widać różnice? A teraz porównajcie sobie hity knigta z melee na 30lv (skille 80/80) i knighta na 200lv (załóżmy teoretycznie skille 80/80). W pierwszym przypadku widać ogromną różnice, a w drugim już nie bardzo:D
Według mnie knight jest z każdym updatem udupiany na maxa, ponieważ inne profesje coś dostają, a knight co dostał? Avangera? Przecież wcześniej było sca także z 50ataku. A te manaski po 50gp dające 100many to mnie rozbawiły na maxa. Przecież teraz knightem bardziej się opłaca używać mf niż leczyć ihami (przy sile czarów 100% to mf są nawet korzystniejsze od uhów). Knight używający mf bardzo ciekawe:D Najbardziej mnie rozbawiło jak widziałem knighta który zabijał demony z explo i burstów:D Knight z łukiem, bardzo fajna sprawa=] Moje zdanie jest takie, że knight na niskim levelu i średnim levelu jest najgorszą profesją, natomiast na wysokim levelu przewaga sorca/druta jest już ogromna pod względem expa/h, pvp, solowania mocniejszych potworów itd..
Co do kwestii balansu profesji to nawet moderatorzy na tym forum potwierdzają, że knight jest najsłabszą profesją i tibia nie jest zbalansowane, więc proszę się nie kłócić.