Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   81 knight 0wn3d by me :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=112891)

Pablossoyos 24-01-2007 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1219593)
Wiesz kto to jest Baldore i jakie ma skille? Przeczytaj sobie ten temat i zobacz jakie hity bije koleś mający jedne z największych skillów: http://forum.tibia.com/forum/?action...1&pagenumber=1

Ludzie którzy piszą, że ten koleś bł z two handed sworda albo spike sworda są po prostu nie poważni. Przecież każdy knight oprócz trenowania skillów to używa najlepszej broni dwuręcznej lub najlepszej jednoręcznej i tarczy. Ja od razu jak wbiłem 15lv to kupiłem fire sword i nosiłem go aż kupiłem bright sworda, a później giant. I tak robi każdy knight, wydaje się to oczywiste. Po co tamten knight miałby chodzić z spike swordem?

Testowałem wiele razy obrażenia na koledze, mając skille 80/80 z gsa. Srednia 60 która podawali niektórzy jest śmieszna. Średnia hitów w druida w crown secie i z niezłą tarczą będzie trochę powyżej 30hp. Zauważcie, że do średniej liczą się nie tylko best hity po 90, ale też ciosy zblokowane, na armor i hity za 1hp - a takie się zdarzają. Policzcie średnią to wam wyjdzie. Porównajcie sobie hity sorca z czarów na 30lv i sorca na 200lv, widać różnice? A teraz porównajcie sobie hity knigta z melee na 30lv (skille 80/80) i knighta na 200lv (załóżmy teoretycznie skille 80/80). W pierwszym przypadku widać ogromną różnice, a w drugim już nie bardzo:D

Według mnie knight jest z każdym updatem udupiany na maxa, ponieważ inne profesje coś dostają, a knight co dostał? Avangera? Przecież wcześniej było sca także z 50ataku. A te manaski po 50gp dające 100many to mnie rozbawiły na maxa. Przecież teraz knightem bardziej się opłaca używać mf niż leczyć ihami (przy sile czarów 100% to mf są nawet korzystniejsze od uhów). Knight używający mf bardzo ciekawe:D Najbardziej mnie rozbawiło jak widziałem knighta który zabijał demony z explo i burstów:D Knight z łukiem, bardzo fajna sprawa=] Moje zdanie jest takie, że knight na niskim levelu i średnim levelu jest najgorszą profesją, natomiast na wysokim levelu przewaga sorca/druta jest już ogromna pod względem expa/h, pvp, solowania mocniejszych potworów itd..

Co do kwestii balansu profesji to nawet moderatorzy na tym forum potwierdzają, że knight jest najsłabszą profesją i tibia nie jest zbalansowane, więc proszę się nie kłócić.

Koles nie rosmieszaj mnie.. Mówisz mi tu o różnicy w obrazeniach sorca miedzy 30 a 200 lv .Są one równe zero bo alternatwyą sorca do axe/sword/club u knighta jest rózdka czyli woi/tempest .Hity Najta różnia sie-
mało ale jednak .Hity sorca nie bo zawsze bije tyle samo z rozdzki.Co do run to obrazenia zadawane od RUN róznią sie podobnie
-taki 30 ms jebnie za 100+ z sd(w ludzia) , 200 ms jebnie za 600 czyli wychodzi przebicie 6 x
- Knight explo (o ile ma mlvl To uderzy pewnie ze 30 a na 200 ?? mysle ze ze 200 czyli przebicie 6 x

SORRY ZA DOUBLE POST

d4rqu 24-01-2007 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gigoro (Post 1219950)
Dlatego, ze jest nowym ownerem i nawet nie mial na sobie lepszego pancerza na 81lvl, tylko dark armor. Z tego rowniez wnioskuje ze nic lepszego niz two handed sword/serpent sword/spike sword, nie mial.

Nie moge sie z Toba rowniez zgodzic, ze nawet gdyby jakis knight mialby 10bp uh i znalazlby sie w tym trapie, to by padl, poniewaz gracze na 81lvl sa doswiadczeni, maja lepsze bronie (gs, d lance, nieraz sov/sca), ktore zadawalyby wieksze obrazenia (wraz ze wzrostem lvlu rowniez zwieksza sie maksymalne mozliwe obrazenie dla danego playera). Poza tym zanim skonczylyby sie im uhy, to magowie musieliby biegac 3 razy po manasy. Gdyby kazdy knight byl skazany na smierc uwieziony w trapie od dwoch sorcow na 40lvl~, to wszyscy baliby sie nimi grac, knighci byliby najrzadziej wybierana postacia. A jednak knightow jest najwiecej.

Co do reszty nie mam zastrzezen ;)

Pozdrawiam.

Na moim serverze najwięcej jest sorków i niedługo druid będzie na drugim miejscu, bo teraz naprawdę mało kto wybiera knighta czy pala (chyba osoby które miały pierwszy raz do czynienia z tibia). Jeśli chodzi o palladyna to ja się muszę nachodzić po mapie, żeby jakiegoś spotkać:D

edit:
Pablossoyos: czytaj uważnie, wyraźnie napisałem że chodzi mi o obrażenie sorca z czarów nie z różdżki. A po za tym który hlev sork używa do expienia różdżki?

gigoro 24-01-2007 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1220139)
Na moim serverze najwięcej jest sorków i niedługo druid będzie na drugim miejscu, bo teraz naprawdę mało kto wybiera knighta czy pala (chyba osoby które miały pierwszy raz do czynienia z tibia). Jeśli chodzi o palladyna to ja się muszę nachodzić po mapie, żeby jakiegoś spotkać:D

Ja poslugiwalem sie tutaj statystykami wybieranych profesji oficjalnie dostepnymi na stronie www.tibia.com, ktore do niedawna (przed update technicznym strony) mozna bylo podziwiać, wlasnie tam. Niestety one juz zniknely :'(.

Arsth 24-01-2007 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ravill (Post 1220067)
Osoba nagrywająca filmik też na swój sposób pokazała się w świetle noob'a. Jeśli się bałeś, że Cię znajdą, to trzeba było się w podziemiach schować. ;) (...)

Pomijając to, że osoby, które Cię ścigały, czaru "Find Person" nie potrafią używać :).

Ale frag genialny! :D

Pozdro!

Nikt mnie nie ścigał a ukryłem sie tam bo hmmmm... w tamtym miejscu nie ma respa i nikt tam nie chodzi żeby poubijać jakieś cyce? a nie miałem ochoty przedłużać pz'a na jakiegos naabka który widząc skulla zaraz by pisał na trade coś w stylu "peka on cyklops plxplx halp 11!!11one!1!" albo zaczął mnie gnębić jakimś shitowym wandem :P btw. exivowałem briana bo na poczatku zaraz po tym jak poszlismy trapowac temira to eleene krzyknął "here" i przyleciał brian z ragnarokiem i wolałem odczekac, jakbyś nie zauważył cały czas jak go szukałem to był w tym samym miejscu czyli łatwo sie domyśleć że mnie nie szukał... ale przezorny zawsze ubezpieczony ;P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:13.