Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   PoP:Artefakt Ankh (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114897)

Cloy 14-02-2007 08:36

Nie gralem w Pop'a, ale chyba robisz po prostu gre w grafice tibijskiej.

Ładne, podoba mi sie. 8/10

Veruis 14-02-2007 12:11

Musze ci powiedziec, ze nawet mi sie podoba.

Drakon 14-02-2007 12:31

Zaskakujesz mnie!
Nawet mi sie spodobało. Musiałeś mieć z tym troche zabawy xD

Misza 14-02-2007 12:58

Cholera, jakie to sterylne... ;<
PoP jest dobry przez swoja widowiskowosc - pierwszego przeciwnika i pierwszego biegu po scianie sie po prostu nie zapomina... a tutaj? Postac obrocona o 90 stopni ma udawac biegnaca po scianie... a gdzie wygiecie ciala, gdzie cos, co przypomina grawitacje? Gdzie fontanny, gdzie beczki, dzbanki, mnostwo smiecia? I gdzie triki z czasem, pytam sie? Powiesz: 'jak mam w nieruchomym obrazku zaznaczyc ruszanie czasem?' - odpowiedz prosta: wlasciwie nalozone filtry, np. ziarno + oddalenie + podkolorowanie obrazu.

Swoja droga, wlasnie gram w Warrior Withina, Sands of Time zaliczony, Two Thrones czeka na polce. Nie odpale, poki nie poznam fabuly.

Dahaka, jego macki i efekt szarego obrazu (przy nim) rule!

@edit: jesli dzisiaj bede mial w koncu ta pieprzona szerokopasmowke, wrzuce ci bieg po scianie polaczony ze spowolnieniem. Oczywiscie jako fejk tibijski.

@down: hm, gdzie jestes? Ja wlasnie probuje aktywowac druga wieze. Juz sie przebilem przez mechanizm zegara, jestem w pomieszczeniu z tym zelaznym golemem, czy co to jest, rzuca we mnie eksplodujacymi psami.
Heh, te 'eksplodujace psy' zabrzmialy, jakbym gral w jakiegos Raymana lub Krola Lwa. ;)
Zeby nie bylo: do Raymana nic nie mam. A KL to ten, tego.

Sezowaty 14-02-2007 13:17

W sumie to fajnia ;]
Ale jak napisał Misza to za mało tam się dzieje za krótko walczył z tymi potworami. ;/
No i mogłeś jeszcze baradziej zrobic skomplikowaną tą łamigłówkę i trudniejsze dojście do pewnego punktu np. Idze po ścianie odbija się od niej wskakuje na jakiś drążek potem na następny i potem od jednej ściany do drógiej wiesz tak bardziej efektownie ;]

@Misza
Heh też gram teraz w Dusze Wojownika Xd

DracoR 14-02-2007 14:23

No nawet fajne... To łażenie po ścianach takie prostacie, ale ja też tak bym zrobil, bo nie wiem czy można inaczej :P Fajny pomysl z tym światłem, ale strasznie krótkie to :P

Szymorferooor 14-02-2007 15:48

To jest.. cudne!!!

Plusy:
Światło
Super Zagadki(to z lustrami kojarzylo mi sie z TloZ:Oot(dla nie kumatych: The Legend of the Zelda, Ocarina of Time)
Outfity(zrobione przez sezu :P)
Cudne Otoczenia
Triki Suuuper

Minusy:
Dziwnie chodzil po scianie Prince
Wiecej się nie dopatrzylem.

Masz te 8/10, bo zawsze może być lepiej.

@Veruis:
Lol, chyba 5 fake który ci się podoba :S A tak na poważnie, czemu ty tak evul komentujesz fake story zrobione przez jakiegos poczatkujacego newbie ;) Głównie to przez ciebie zawiesiłem Time War...

@Misza:
Wyloozuj, chlopak sie stara.

@Sezu:
Czemu na gg nie odpowiadasz ? ;( Ja chcę dalej z tobą uzgadniać fabule do New York... O kurde... Wygadalem :P

Pozdro.

@Down:
(moim!)zdaniem jesteś wnerwiony xD Aha i skasuj ten cytat o zapomnianej nadzieji.. To lepszy fake niz moj Time War.

Misza 14-02-2007 16:19

@up: zeby sie 'wyloozowac' musialbym byc wnerwiony. A ja po prostu wytknalem bledy, by autor mogl sie doskonalic. To wszystko w trosce o jego dobro.

@znowu up: ale twojego nie widzialem.

Shuki 14-02-2007 20:18

Omigosh. 8o - to było pierwsze wrażenie. :p

No tak wsumie to może być ale niektóre rzeczy dało by się lepiej zrobić. 9/10

Tyrae 15-02-2007 20:38

zapowiada się fajnie czekam na kolejne części ;)B)

Misza 16-02-2007 15:18

Mam miec (hm... znowu) neta w piatek nastepny, wtedy ci wrzuce Prince'a biegnacego po scianie.

Co do spowolnienia - odkrylem prosciutki sposob, przynajmniej w GIMPie.
1. Przygotowujesz obrazek, ale nie wklejasz nikow ani napisow (no... mozesz wkleic, ale lepiej wygladaja 'nieruszone').
2. Wybierasz Filtry->Rozmycia->Rozmycie 'w ruchu'.
3. Wybierasz opcje 'powiekszenie'.
4. Teraz musisz suwakami ustawic mniej wiecej centrum rozmycia. Ja ci podpowiadam: Prince musi byc mniej-wiecej w centrum.
5. Wybierasz stopien rozmycia. Calkiem dobra jest 'trojka'.
6. No... klikasz na 'ok', czy co ty tam masz.
7. Doklejasz nicki i napisy.

Powinno to wygladac calkiem dobrze, szczegolnie jak uda ci sie uzyskac efekt ruchu Prince'a, dorabiajac za nim lekkie smugi.

@down: jasne. Po to to pisze, by inni korzystali.

Szymorferooor 17-02-2007 11:51

@up:
Moge użyc tego efektu jak będę potrzebował ? :D

Zuma 22-02-2007 19:45

Bardzo fajny fake. Zważywszy że uwielbiam Prince of Persja. Ocena od 2 do 10.
><8><

Misza 22-02-2007 21:23

Dla autora tego fejka (i innych osób też, właśnie dlatego nie piszę mu tego na PW): efekt spowolnienia. Wykonany na obrazku z mojego starego fejkstory.

Michalinho 25-02-2007 19:53

Niewiem czemu jeszcze nie skomentowałem :P fake cudny 10/10

seksowna_druidka 26-03-2007 20:25

Jak to sie uchowalo przede mna przez 2 miechy?!
All jest pieknie, tylko:
-orty(coraz mniej;) )
-jesli to miasto jest pod pustynia, to czemu jest tam tak widno?

9/10

Albertus 27-03-2007 20:55

bardzo mi sie podoba

fabula dobra ( 7,5/10 )
wykonanie ( 9,5/10 )

razem = 17/20 = 8,5/10 czyli bardzo dobze

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:46.