Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Uwaga na strone Pskonejotta! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=115583)

sivy_fhm 05-02-2007 22:19

ciekawe jaka jest pewnosc, ze na tibia.pl czegos takiego nie bedzie :P

ja jednak wierze, ze oni + fire(fox+wall) antyvir i nic nam nie grozi.

choc mowia ze nie ma rzeczy niemozliwych :D

Modus 05-02-2007 22:35

Hmm ostatnio ? Codziennie robilem to praktycznie .... ale jedyne co tam robilem to patrzylem kto ile gra ... to wystarczylo zeby ten scrypt przez opere mi sie wjebal na komp ?

Arte 05-02-2007 22:35

A teraz pytanie dla użytkowników Nortona

Jeżeli wszedłem na te strone przez IE, ale miałem w nortonie opcję automatycznego sprawdzania i blokowania skryptów, nic ciekawego mi nie wyskoczyło kiedy byłem na tej strone, skan nic nie pokazał z virusów, pousuwałem wszystki pliki cooke itp itd z tym związane, ogólnie to użyłem KAŻDEGO programu z Nortona i nic mi nie wykryło, mam wszystkie pliki w system32.

Tyle tylko że nie jestem pewny czy Norton wystarczy aby zablokowac ten skrypt też, jeżeli miałem opcje blokowania włączoną.

Jeżeli jest tu jakiś dobry informatyk to niech odpowie bo się martwię :P

Arte 05-02-2007 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Modus (Post 1248671)
Hmm ostatnio ? Codziennie robilem to praktycznie .... ale jedyne co tam robilem to patrzylem kto ile gra ... to wystarczylo zeby ten scrypt przez opere mi sie wjebal na komp ?

trzeba było coś z tej strony sciągac, żeby ten keylogger dostał się na kompa, czy wystarczyło tylko wejśc na te strone?

Odpisz ktoś plx :P

krzint 05-02-2007 22:39

up

Wystarczylo wejsc na ta stronke

krzint 05-02-2007 22:42

Moglby ktos dac linka do tego posta w ktorym napisano ze ten exploit dziala takze w operze?

Arte 05-02-2007 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzint (Post 1248692)
up

Wystarczylo wejsc na ta stronke

a kto mi odpowie na pytanie wyżej związane z Nortonem ?

Arte 05-02-2007 22:47

Ah i prosiłbym modków jeszcze o jakiś link do programu, który może usunąc typowe scrypty.

i jeszcze raz proszę o odpowiedz na pytanie troche wyżej związane z Nortonem :P

paior 05-02-2007 22:49

ja uzywam avanta browser i nie mam klopotow

XIII 05-02-2007 22:59

Tibianews i Tibia.de sa nastepne.

NOD32, ZAP, Ollydbg, XVI32, Procexp, Opera-Ffox, WUpdate, S:S&D, Hthis +AD-Aware - jestem nietykalny.
No i uzywac mozgu podczas nawigacji po sieci i nie klikac w co popadnie.

krzint 05-02-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1248775)
Tibianews i Tibia.de sa nastepne.

skąd wiesz? Sam shakujesz:P

XIII 05-02-2007 23:03

@up
Czytalem na necie.

Arte 05-02-2007 23:09

Mógłby ktoś podac jakiś dobry program do usuwania takowych skryptów?

i czy Norton wraz z opcjami automatycznego blokowania wszystkich skryptów, usuwaniem plików cookie i podobnych i z wieloma innymi funkcjami daje rade?

z góry thx

Do-man 06-02-2007 00:26

Ja uzywam Spyware Doctor to skaner ale on powinien wykrywac

Miltiades 06-02-2007 00:44

Czy jak wchodziłem na erig.net i tibia.com i na .com było Fansites a na erig. rezultaty się nie pokazywały to może być coś z tym związane ? ;( Aha no i oczywiście korzystam z ff...

Juni_Corp 06-02-2007 01:45

X Up
Co do tych statystyk, to nie sadzilem ze mozna byc az tak glupim ...
A co to tego spamu z nortonem ... to powiem Ci ze Norton NIE jest najlepszym programem anty-vir ... radze przeszukac kompa dobrze ... ale prawdopodobienstwo ze bezpieczenstwo Twojego komputera zostalo skompromitowane :P jest znikoma ...

PS. osobiscie nawet nie wiedzialem ze jest wogole taka stron :)
Tibia.pl i Tibia.Com > RULEzzz !!

XIII 06-02-2007 01:50

@2up
Przeskanuj komputer programami, ktore podkreslilem. Moim zdaniem Norton nie jest dobrym antywirusem. Zmien na NOD, ale Kaperskiego.
Cytuj:

NOD32, ZAP, Ollydbg, XVI32, Procexp, Opera-Ffox, WUpdate, S:S&D, Hthis +AD-Aware - jestem nietykalny.
No i uzywac mozgu podczas nawigacji po sieci i nie klikac w co popadnie.
Co do Process Explorera, zobacz, czy nie masz jakichs podejrzanych procesow.
Co do reszty programow, mam na mysli gruntowny skan systemu.

Knight Patryk 06-02-2007 02:16

zaloze sie ze klamia o hacku poprostu zaufana strona i tera passy beda miec:) tak samo bylo z jakas inna nie pamietam nazwy

Arte 06-02-2007 07:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Patryk (Post 1249191)
zaloze sie ze klamia o hacku poprostu zaufana strona i tera passy beda miec:) tak samo bylo z jakas inna nie pamietam nazwy

to wejdz sobie na fora różnych servów i zobacz ile osób hacka miało 4 lutego

z Hiberny chociażby Jackosh Kalda (132 lvl- 119 lvl) Sir Dragon-Knight (114 lvl - 85 lvl) MC Arthur kun (113 lvl - 55 lvl) i jeszcze kilku, ale nie chce mi sie wymieniac.

Wielki Mancyz 06-02-2007 08:54

Jeden moj friend wczoraj wieczorem zostal shakowany bo wlazil na psokjenotta a najciekawsze jest to ze haker niezabral mu eq bo sie wlogowal w domku jego kolegi w którym było kilka dsmów , 2 mpa , demon helmet.. więc po co mu g-armek , c-legi , boh ?? -.^ pieprzeni hakerzy żeby tylko tibi.pl nieshakowali.. ;/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:26.