Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Seria Gothic (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=117782)

Duke Dran 04-08-2007 20:22

Pamiętam jak pierwszy raz się wciągnołem razem z qumplami z klasy. To była oczywiście pierwsza część w wersji PL. Graliśmy i wymienialiśmy się poglądami na temat świata, zadań itp. Grałem też w Gothic 2 PL i oczywiście niesamowity dodatek Noc Kruka. Gothic 3 PL zakupiłem niedawno ale miałem pecha bo myślałem, że spełniam wymagania gry a tu lipa, poki co leży sobie na półce ładnie i elegancko zapakowany no i się nie kurzy. Kiedyś nadejdzie czas, w którym sobie w niego pogram. Obecnie posiadam całą sagę (oryginalną) i jestem zadowolony. Piranha Bytes ostatnio zapowiadała Gothica 3 na telefony kom. Ciekawe jak im to wyjdzie. A jeśli chodzi o kontynuację sagi... zobaczy się ale jakiś czas temu słyszełem, że Piranha nie chce kontynuować gry.

Dragon16 07-08-2007 02:13

Gothic is Me Life!

Kocham Gothica tak jak Tibie!
Przeszedlem all czesci min. po 10x poza Gothic 3, ktora dopiero przechodze!

Pozdro Fani Gothica!
Yes Yes Yes!

Dragon16 07-08-2007 02:18

Gothic 1 Rox!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza (Post 1442585)
Najlepsza jest jedynka, szczególnie początek, przed dołączeniem do jakiegokolwiek obozu. I urwiska przy Wieży Mgieł... To szare niebo, te błyski bariery, te '...kolejny dzień i znowu to samo...', te wieczory w Starym Obozie... Klimat przygniatał. Dwójka też była dobra, ale klimat w niej był zupełnie inny. Chociaż nie mówię, że zły.
A w trójce walka dystansowa jest właśnie w porządku, to walenie mieczem/toporem strasznie ssie. System z poprzednich części był o wiele lepszy. W 'trójce' nie ma w tym praktycznie żadnych reguł - gdy walczę, czuję jakbym machał jakimś kijem pod wodą (bo w G3 broń jest tak wolna), a nie uderzał śmiercionośnym mieczem o zbroje wrogów (a po przebiciu się przez zbroje wycinał im wzorki w flakach...), jak to było w poprzednich częściach.

W 100% popieram Misze! Ten klimat... to jak w Wiezy Mgiel zauwazylem Almanach i ten text... az mnie rwalo z ciekawosci! To jest piekne i wspaniale!
Kocham ta czesc jak i inne, lecz tez uwazam ze jedynka naprawde wymiata i jest godna 10 w CD-Action!

aripck 07-08-2007 02:21

pamiętam moje pierwsze spotkanie z gothic'iem:dawno temu kumpel pożyczył mi płytke(miał z pisma play), byłem podniecony bo kiedyś tą grę widziałem na hyper. wróciłem do domu i szybko zainstalwoałem to cudo, włączyłem grę ominełem filmik :) i rozpoczełem grę. Najtrudniejsze na początku było streownie więc na drugio dzień spytałem kumpla co i jak. Znowu podniecony wróciłem do domu i tak zaczeła się moja przygoda :).
po kilku miesiącach w xkn wyszedł gothic2 za 20zł (plakaty w szkole wisiały).
Oczywiście zakupiłem gierke i byłą prawie tak świetna jak jedynka.
We wrześniu następnego roku zdobyłem Noc Kruka która klimatem(bagien) powracała do g1 .

Nevti 07-08-2007 14:40

według mnie najlepszy jest gothic 1,gothic 2 jest za łatwy i tak nie wciąga jak poprzednia część.Jeśli chodzi o gothic 3 osobiście uważam że jest super i mnie wciąga.8o

ocena:
Gothic 1: 8/10B)
Gothic 2: 4/10:(
Gothic 2 Noc kruka: 6/10;)
Gothic 3: 9/10:cup:

Gothic RoX

Dragon16 08-08-2007 10:20

Ocena Serii

Gothic: 10.5/10
Gothic 2: 10/10
Gothic 2 Noc Kruka: 10/10
Gothic 3: 8/10

Alanus Lutinum 08-08-2007 21:32

Grałem w jedynkę, bardzo fajna gra. Zaciąłem się przy misji cmentarzysko orków, ale i tak grę wywaliłem.

Pedziej 08-08-2007 22:04

@Misza
Tak pamiętam te czasy te zarwane nocki:p.I jaki byłem smutny jak zdradził mnie stary obóz a jaki wesoły jak znalazłem rune która mnie do niego teleportuje ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:38.