Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Randall Sullivan's Studio - Demon Helmet Quest (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=117880)

hide 21-02-2007 12:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebcio :) (Post 1279670)
@Gesior

A ty co robisz se reklame? Pozatym malo wiesz o robienu filmow, bo to wszysko o czym mowisz osiagnalem 1 programem :) i nie 30mb minuta -.- zal chlopcze :S

Jak chcesz se wklejac swoje filmy to zrob se wlasny temat a nie wpierprzasz sie -.-

To, że nie 30 MB/minuta to widze jak tylko odpalam kolejny film z Tibia.pl
Rozumiem, ze nie wszyscy w polsce maja dosc szybkie lacze, zeby film 400MB sciagnac w 1h, ale to nie powod, zeby posiadacza takich lacze nie dac szansy obejrzec filmu w porzadnej jakosci. Testowalem kompresje filmow z tibii przez pare dni w ferie (~80 razy kompresowalem ten sam kawalek filmu) i po tych testach moge powiedziec, ze najlepsza jakosc i zarazem dopuszczalna wielkosc filmu uzyskuje sie w kompresji "MPG4 V3". Ty zapisujesz do formatu ***** , a film z gier zapisane w nim wygladaja tragicznie. Wszystko w 1 programie? Jakim? Nie znalazlem lepszego programu do kompresji filmow niz VirtualDub szybkosc/przejrzystosc. Tworzenie filmu w jakims programie, a potem zapisywanie go z kompresja to glupota. ..
czas dodawania efektów + czas kompresji
Jesli cos wyjdzie nie tak to musisz od nowa zapisywac calosc (efekty + kompresja).
Jesli napierw zmontujesz film i zapiszesz bez kompresji to potem mozesz kompresowac go ile razy chcesz duuzo szybciej, niz zapisujac efekty.
duzo efektow, muzyka, wiele warstw = (2-3 fps dodawanie efektow)
kompresja do wiekszosci formatow = 15-35 fps (w czasie rzeczywistym)
(sempron 3000+, 3 GB ram)
VirtualDub kompresuje filmy duzo szybciej niz wszystkie programy (nawet komercyjne) ktore do tej pory widzialem. Kompresja po montazu daje tez mozliwosc postowania filmu w paru jakosciach.
Jak sie nazywa Twoj program (w ktorym montujesz i zapisujesz film do *****)? Chetnie potestuje ;)
Teraz mozesz sobie mnie jechac :D (nie przejmuje sie szczegolnie).
WANYN BEZ KOLEJEK ITP. DLA POTRZEBUJACYCH
To pisał Gesior!

Sebcio :) 21-02-2007 15:04

To w jakim programie montuje i jakimi sposobami to moja tajemnica zawodowa i nie mam zamiaru jej nikomu zdradzac :) Jak widzisz proste to nie jest bo sami sie meczycie. A wytlumacz mi ci ci daje 30mb minuta skoro u mnie jest 10mb minuta i jakos jest identyczna o0. Rozumiem ze dla ciebie im wiecej mb dowalisz tym ladniej ? To sluchaj moglem na 60 GB skompresowac. Chcesz taka wersje?
A to ze kompresowales cos 80 razy to nie znaczy ze umiesz kompresowac. Nie sztuka jest malowac obraz 80 razy zeby wyszedl ladny, sztuka jest malowac tak zeby wyszedl ladny odrazu.

@edit

Pozatym jesli chcesz trafic do uzytkownikow Tibia.pl musisz liczyc sie z tym ze im wiekszy plik tym bardziej cniecheca sciaganie, dlaczego?
Sciagam film ktory zajmuje 150MB ogladam i mi sie plakac chce... Koles nie wie nic o robieniu filmu a kumple z RL go wychwalaja...
Pozniej widze plik 100 mb, sciagam? NIE, bo mysle ze kolejny syf. moja 1 kompresja zajmowala 105 MB i stwierdzilem ze nikt tego nie sciagnie, dlaczego ? Ludzie nie maja czasu... A jak ty sobie chcesz hostowac filmy po 99999999999GB to radze ci zrob z tego serial i wal odcinki po 10 MB :) Moze beda trwaly akurat 3 sekundy

Dark Brozyn 21-02-2007 16:30

nie ściągam, widziałem poprzednie to już mi szkoda transferu mimo że nie mam limitów

Kamil1000 21-02-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebcio :) (Post 1278311)
A co ty mi tu w kompetencje k*wa wchodzisz ?

Czy jakies syfy rozsylasz?

nie to było dla tych co mają problem z pobieraniem z serwisu Share Big File
PS. nawet ja mam kłopoty (prędkość niska i też bardzo niestabilna):
http://img54.imageshack.us/img54/6084/snap33il7.jpg

hide 21-02-2007 17:14

"A wytlumacz mi ci ci daje 30mb minuta skoro u mnie jest 10mb minuta i jakos jest identyczna o0
Rozumiem ze dla ciebie im wiecej mb dowalisz tym ladniej ? "
Jeśli nie widzisz róźnicy między ***** (10mb/min), a .avi (30mb/min) to moze pora zainwestowac w nowego kompa ktory poprawnie wyswietla obraz i ma rozdzielczosc powyzej 400x300. Ewentualnie mozna udac sie do okulisty. Jak dla mnie miedzy Twoim, a moim filmem różnica jest duuża. (tzn. nie porównując do filmów od niektórych pro twórców filmów "a gdzie śćongnonć kracka do 'Windows mowie makr' "). Na tych 10 mb/minut imiona graczy sa rozmazane jak i niektore grafiki w tle (szczegolnie kiedy duzo sie dzieje, a lubie filmy na których duzo sie dzieje, wiec do duza roznica).
>lubie słowo duzo< :)

"To sluchaj moglem na 60 GB skompresowac. Chcesz taka wersje?"
Mi max. 2GB/minuta wychodziło :( (chyba, że rozdzielczosc się podwyższy :) )

"A to ze kompresowales cos 80 razy to nie znaczy ze umiesz kompresowac. Nie sztuka jest malowac obraz 80 razy zeby wyszedl ladny, sztuka jest malowac tak zeby wyszedl ladny odrazu."
Znajdź kogoś kto siada do kompa montuje film patrzy na liste kodeków i odrazu wybiera najlepszy.. (kodek / jakość zapisu)

"Pozatym jesli chcesz trafic do uzytkownikow Tibia.pl musisz liczyc sie z tym ze im wiekszy plik tym bardziej cniecheca sciaganie"
Pisałem, że można kompresować pare razy i dawać w różnych jakościach.

"A jak ty sobie chcesz hostowac filmy po 99999999999GB to radze ci zrob z tego serial i wal odcinki po 10 MB
"
Nie 9999.. GB tylko 300-400 MB. Nie jest to dużo dla kogoś kto ma Neo 1mb lub szybsze lacze. ( a takich jest coraz wiecej w polsce)

To pisal Gesior.

Hiltax 21-02-2007 17:32

Filmik zajeb**** ;) nastempny jaki anihi ? :> Czym nowy tym lepszy :)

Sebcio :) 21-02-2007 17:48

Tak czy siak uwazam ze dobry film to taki ktory nie przekracza 70 mega i ma jakosc zblizona do mojej. Moze da sie wyciagnac wiecej, nie wiem zmieniam za kazdym razem program i ucze sie od nowa. Jednak mnie taka jakosc satysfakcjonuje, a co do kompa to nie narzekam, wszystko smiga az milo a fps nie spada ponizej 250 (w tibi)

Juziu II 21-02-2007 19:45

wrzuccie na google video ;-]

Gesior 21-02-2007 20:24

No dobra. Nie chce mi sie juz klucic o byle co. Dobrze, ze robisz filmy na poziomie (nie jak wiekszosc uzytkownikow tego forum..).
70 mb to jednak za malo jak dla np. :
Toxic Fire
Wanyn'a
Endless Shine the killing
czy chociazby nowego filmu o Titani "Retaliation_part1" - 97 MB

Sebcio :) 21-02-2007 20:26

Nie ma problemu jak chcecie to wrzuce 360 mb ;)
Pytanie na co ^^ ?nidgy nie szukalem takich hosterow.
Gesior ?

Kamil1000 21-02-2007 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebcio :) (Post 1281337)
Gesior ?

no przecież ten twój jakiś tam Share Big File oferuje 500 MB (ale musisz się zarejestrować):
http://img518.imageshack.us/img518/774/snap34wa5.jpg

Sebcio :) 23-02-2007 22:43

A no racja ;) Spoko wrzuce jak znajde chwilke ;)

josse 24-02-2007 23:54

miodzio najwyzzszy poziom filmow jak zawsze;)

Gesior 25-02-2007 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebcio :) (Post 1281337)
Gesior ?

Jesli wrzucisz to w wyzszej jakosci to chetnie sciagne i obejrze.. moge potem dac rehosta na moj server..
bez limitow transferu/kolejek/reklam itp. prosty link prosto do filmu na łaczu 100mb/s

Artoniq997 25-02-2007 02:57

Ogladalem twoj film nie byl zly tylko mogl by byc bardziej zywy. Ale ogolnie spx :)

Spioszek 01-03-2007 15:13

=**************************
Gratuluje filmik biutiful ;)

Master of Puppets 01-03-2007 19:26

Fenomen panie Randallu :)

Ostatni film to bedzie Twoj anni? :D

Kamil1000 01-03-2007 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gesior (Post 1287647)
Jesli wrzucisz to w wyzszej jakosci to chetnie sciagne i obejrze.. moge potem dac rehosta na moj server..
bez limitow transferu/kolejek/reklam itp. prosty link prosto do filmu na łaczu 100mb/s

tylko 100 Mb/s masz na łącze dla serwera????????????? jeżeli twój serwer ma być porządny powinien stać na łączu conajmiej 500 Mb/s żeby każdy mógł swobodnie ściągać

Sebcio :) 01-03-2007 20:45

Wielkie dzieki za komenty :)
I przepraszam ze nie wrzucilem jescze mega wersji i nie zrehostowalem starych ale ciezki tydzien mam w szkole ;) Mam nadzieje ze w weekend znajde troche czasu :)

A co do ostatniego filmu... To na razie nic nie powiem ;] Ale kombinujcie ;) Moze ktos z was zgadnie albo co lepsze podpowie mi z czego ew. moge zrobic :] (Oczywiscie plan mam ale moze go zmienie)

Upierz 01-03-2007 21:47

Ale mam zajebisty transfer... 2 kb/s... miodzio ^^
Spróbuje z rapida.

@Edit:

Cytuj:

You have reached the download-limit for free-users. Want to download more?
Get your own Premium-account now! Instant download-access! (Or wait 84 minutes)
ehe...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:32.