Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Poprawa zabezpieczeń na forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=118824)

Uther92 25-02-2007 13:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert (Post 1288194)
może by tak przy odrobinie czasu dodać last.fm do tych 'dobrych' stron?

Za słabe zabezpieczenia...żadnych ftp, i tym podobnych !

Thoundoom 25-02-2007 13:25

Trza by zrobić jakiś system który przed wysłaniem posta sprawdza linki. Co myślicie?

Silnikos 25-02-2007 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 1288152)
U nas serwer forum dziala jak blyskawica

Ah, ta skromność.
Cytuj:

porownaj sobie z tibiaorg, nie ma sensu dodawac zalacznikow

Oj, chyba cos slabo z informacjami stoisz. Wejdz sobie i zobacz.
Ja róznicy nie widzę, jesli jakas jest, to tylko w godzinach szczytu, spowodowana tym, ze na torgu jest wiecej userow, tutaj tylko wchodza jako goscie i wychodza.

Ashlon 25-02-2007 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil35s (Post 1288191)
Ilu użytkowników opuszcza i wchodzi na stronę podczas tych 10 minut, tego nie wiem, ale wiem że forum tibii.org chodzi równie szybko jak forum tibii.pl

Tyle, ze my nie mamy dzialu cheaty i OTS - gdyby to bylo, uzytkownikow byloby prawdopodobnie 2x wiecej u nas ;)

slimaczek 25-02-2007 13:55

Cytuj:

jesli link pomiedzy tagiem IMG nie jest zakonczony .jpg .png .gif .jpeg to forum ma wlasne standardowe zabezpieczenie, ktore wyswietli go jako link

A połowa tych serwisów nie jest tak zbudowana, gdyż obrazek jest generowany w php.
Cytuj:

Co do napisow, postaram sie dzisiaj wymyslij jakis bardziej przystepny sposob ostrzegania userow, np maly obrazek przed niebezpiecznym linkiem np. stop, po najechaniu wieksza informacjia. Co wy na to ?

Jeżeli ci chodzi o onmouseover, to dobry pomysł. Po najechaniu pokazuje się mały znak STOP z napisem.

@bosal - pare postów niżej
Dobra, może przesadziłem z tą połową, ale nie włożysz zdjęcia z foteka.pl do taga IMG na tym forum tak, żeby nie było tego idiotycznego linku.

@tibia_org_pl
Dla mnie to jest noobowskie forum i trzymam się z niego z daleka (np. forum OTS to 3/4 tematy z problemami który poradził by sobie każdy z IQ powyżej 90).

Uther92 25-02-2007 14:25

http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...rs/Chicken.gif
Ciekawe czy members.cheelo.pl działa.
@Edit
Nie działają wasze własne linki ^^

Tom The Tanner 25-02-2007 14:50

Ponawiam...

Składam petycję! :)
Każdy widzi mój podpis. Przy każdym linku widać dopisek. Jest to nieestetyczne. Chciałbym, aby wyglądało to tak:

[Tibia.pl nie ponosi odpowiedzialności za szkody wynikające z klikania w poniższe linki]

Rookgaard Library • Rook Balanced • Trening na Rookgaardzie • Fallen Sword • Insomnia • The best site of Rookgaard

albo:

[Klikasz na własną odpowiedzialność!]

Rookgaard Library • Rook Balanced • Trening na Rookgaardzie • Fallen Sword • Insomnia • The best site of Rookgaard

Przecież widzicie, że teraz jest brzydko. :( W końcu musimy dążyć do tego, by pracowało się nam tu jak najlepiej. Wiem, wiem. Boicie się, że to chwyt, że sam to zmienię? Zróbcie tak jak teraz, nie mogę nic zmienić. :P Z góry dzięki. ;)

Vial

Milan ognia 25-02-2007 15:14

Hm... a co o dodaniu stron z działu linki na stronie jako 'bezpiecznych'? Albo zmiana na ten znaczek stop, bo teraz to jest syfne jak cholera.

Milu Arhangel 25-02-2007 15:23

@2x up
To samo zauważyłem, przydałoby się zmienić w sygnaturkach to zabezpieczenie i wykorzystać jeden z jego pomysłów :) Ogólnie to był bardzo dobry pomysł :]

bosal 25-02-2007 15:37

@slimaczek
wszystkie serwisy pobieraja i wypluwaja obrazek przez php, ale zauwaz ze zawsze masz pelno linkow podanych i umieszczasz taki jaki podalem wtedy pokazuje Ci obrazek. Nie wglebiajac sie w szczegoly, umieszczasz po prostu nie ten link co trzeba :)

@ co do Tibii.org no comment, my dbamy o reputacje :) oni, coz moge powiedziec trafiaja tam przewaznie ludzie, ktorzy chca cheatowac, lub ktorzy u nas dostali banana.

Uther92 25-02-2007 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 1288535)

@ co do Tibii.org no comment, my dbamy o reputacje :) oni, coz moge powiedziec trafiaja tam przewaznie ludzie, ktorzy chca cheatowac, lub ktorzy u nas dostali banana.

No i jeszcze ataki na stronę przynajmniej raz na 3 miesiące ^^

slimaczek 25-02-2007 15:52

A nie dałoby się połączyć rozwiązania tego i tego z tibia.org.pl? (idiotyczne napisy + od 100 postów napisów nie ma) Bo na całkowite usunięcie napisów się nie zgodzicie na 100%. ;P

Tore 25-02-2007 15:59

Nareszcie CoŚ Nowego :):)

bosal 25-02-2007 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slimaczek (Post 1288565)
A nie dałoby się połączyć rozwiązania tego i tego z tibia.org.pl? (idiotyczne napisy + od 100 postów napisów nie ma) Bo na całkowite usunięcie napisów się nie zgodzicie na 100%. ;P

ciezka sprawa, napewno nie zalezalobyto od ilosci postow, a raczej od czasu ktory uplnal od rejestracji, pomysle.

Tymczasem wprowadzilem zmiany, zamiast napisow jest po prostu maly wykrzyknik :) dodalem tez pare stron do zatwierdzonych m.in. tinypic.com chodz nie jestem na 100% przekonany do zabezpieczen jakie tam maja

Tom The Tanner 25-02-2007 16:57

Nooo, nareszcie ktoś rozsądny. ;>

Vial

kamil35s 25-02-2007 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta (Post 1288289)
Tyle, ze my nie mamy dzialu cheaty i OTS - gdyby to bylo, uzytkownikow byloby prawdopodobnie 2x wiecej u nas ;)

Wiesz, to nie mój problem, że woleliście mieć jakiś znaczek supported fansite i stracić połowę użytkowników ; ).

PiXik 25-02-2007 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil35s (Post 1288739)
Wiesz, to nie mój problem, że woleliście mieć jakiś znaczek supported fansite i stracić połowę użytkowników ; ).

łojapierdo*e leże xD. Stracić?aż tak dużo dzieci gra w otsy xD? bo z cheatami ta stronka czy była ze znaczkiem czy bez nic nie miała wspolnego

Tom The Tanner 25-02-2007 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil35s (Post 1288739)

Raczej po takiej zmianie połowa użytkowników odeszłaby widząc działy z OTS i botami, a druga połowa przyszła. :D Krótko mówiąc - liczba użytkowników by się nie zmieniła, a śmieszny znaczek <puff>.

Vial

Krakers 25-02-2007 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 1288535)
@@ co do Tibii.org no comment, my dbamy o reputacje :) oni, coz moge powiedziec trafiaja tam przewaznie ludzie, ktorzy chca cheatowac, lub ktorzy u nas dostali banana.

Tibia.org = Tibia.com

Czemu nie odrozniacie tibia.org.pl od tibia.org ? :baby:

@topic

Pomysl taki sobie, ci co uzywaja IE maja po prostu problem i tyle ....

Zummer 25-02-2007 18:24

@up
ja używam tibia.org w skrócie i tak wszyscy wiedzą o co biega, a przynajmniej większość.
@topic
napewno poprawi się bezpieczeństwo na forum, mi to troche w podpisie szkodzi, ale co tam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:41.