Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury
(Post 1292537)
Nie wiem, czy tam te 65hp więcej robi aż taką różnicę.
|
A podobno opłada sie trenować ryckiem dla 2-4dmg/runde więcej...:o
Co do tych usprawnien, apdejtów i innych...
W innych tematach to już było poruszane, ale przytoczę...
Wartoby szansę na zablokowanie ciosu uzależnić bardziej od umiejętności, a nie jakości tarczy. Osłabiłoby to magów, jeśli chodzi o walkę fizyczną... Po prostu nie mogę patrzeć, jak tworząc nową postać, po wielogodzinnym treningu, byle 8 level może mi skopać tyłek z "ruszczką", bo: a) tylko trenując, nie będę miał dobrej broni, b) moje uderzenia będą blokowane...
Ewentualnie dać różdżkom 100% szansy na trafienie na full ataku, mniej na balanced, i jeszcze mniej (~65%?) na full defie.
Hmm... i sądzę, że wartoby, dla realizmu, wydłużyć czas wchodzenia/schodzenia na wyższy/niższy poziom... albo żeby przez chwilę osoba mogłabybyć(ale jak to wprowadzić?) atakowana z obu poziomów... na jednym filmiku nazwanym chyba "druid masakruje ludzi" ten facet przeżył tylko i wyłącznie, gdyż chodził w górę i w dół po piramidach... może i pomysł głupi... no ale jeśli i wy wchodzicie po dwumetrowej drabinie w ułamku sekundy to szacuneczek.
No i nie mówcie, ze to tylko gra, bo mnie w Tibii kiedyś zaciekawił właśnie, coż... realizm, jeśli można o nim mówć w grze fantasy... Podobało mi się to, że taki 8 lvl rycek może załatwić(teoretycznie) 20lvl ze względu na skille... przyjmując, że ten 20lvl to nienajlepszy gracz... w wielu innych grach przeciętny 20lvl był równy innemu 20lvlowi. Nie liczy się wiek(lvl) tylko umiejętności.
@edit
"Ostatnia wiadomość:
Vil"
Coż, a tak se pomyślałem: "Zara Vil mnie zjedzie."
Heh, zauważ, że mówiłem w czasie przeszłym... A było to jakieś 3 lata temu... mm... stare dobre czasy... :P