Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zagłada ludzkości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119869)

Hansu 05-03-2007 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MMUnderground (Post 1301385)
mhm a pieniedzmi wypchasz swoj grob pakerze - .-

ani to inteligentne ani... ehh n/c ; p

Ironia plix -.- Kazdy na tym forum watpi w ten planowy koniec swiata [ no moze prawie kazdy...]

BafiAndDracon 05-03-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lockhead (Post 1301148)
Wedlug starozytnego kalendarza Majow koniec Swiata nastapi w Boze Narodzenie 2012 roku.Pamieta sie filmy o cywilizacji Majow z historii :p

lolz tylko, że w wielu państwach Boże Narodzenie obchodzi się w inny dzień 8o

Shanhaevel 05-03-2007 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BafiAndDracon (Post 1302422)

Geez, jemu chodziło po prostu o datę 24 (jeśli mówimy o Wigilii)/25 grudnia... Myśl.

Morun Kous 05-03-2007 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BafiAndDracon (Post 1302422)

To będziemy mieli kilka końców świata lol 8o

Cafe 05-03-2007 20:57

Nie ma sie co martwic, jak uderzy w ziemie, to nie zdąży nas nawet zaboleć :)

Pablofrs 05-03-2007 22:54

Zrobiłbym sobie zabawę z kolegami "kto zabije więcej ludzi i nie zginie w przeciągu 24 godzin".

Spectro 05-03-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cafe (Post 1302532)
Nie ma sie co martwic, jak uderzy w ziemie, to nie zdąży nas nawet zaboleć :)

haha powinien być zakaz wypowiadania sie ludziom na forum którzy nie mają kompletnego pojęcia o temacie... nie boleć to Cie może podczas tego jak będziesz płonął żywcem, dostaniesz kantem szafki spadającej od trzęsienia ziemii w głowe...

Gangrel 05-03-2007 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spectro (Post 1302821)
haha powinien być zakaz wypowiadania sie ludziom na forum którzy nie mają kompletnego pojęcia o temacie... nie boleć to Cie może podczas tego jak będziesz płonął żywcem, dostaniesz kantem szafki spadającej od trzęsienia ziemii w głowe...

Myślę że to ty się nie znasz. Jeśli coś wielkości małej góry(w skali światowej ofc) przywali w planete z prędkością zapewne dużo większą niż prędkość dźwięku(to tylko mój wniosek, nie sprawdzałem tego, ale sądzę że ta asteroida leci sobie dość szybko, inaczej nie przeszła by przez atmosfere) to zaraz po uderzeniu w Ziemię spokojnie ją rozwali na kawałeczki w ciągu minuty. A fejerwerki będą widzane na marsie, i to takie, że słoneczko zblednie.

Smetana 05-03-2007 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Karrak (Post 1301198)
Wybuch takowej bombki, owszem, rozwaliłby asteroidę... na miliardy mniejszych pędzących w kierunku ziemi. Rozumiecie o co chodzi? ;)

Nawet jeśli, to w ostateczności lepiej jeśli zniszczeniu ulegnie część powierzchni niż cała planeta :P. A kilka bomb wodorowych i tak pewnie pogrzmociłoby taką asteroidę wystarczająco by kawałki były małe i spaliły się w atmosferze.

Zamor1 05-03-2007 23:17

W ostatnich chwilach mojego zycia, jesli mialby ten meteoryt/asteroida spasc to bym wylizal sobie lokiec i rzucilbym sie z bloku tak hmm z 5 razy

Aha i nie wierze w to ;p

Magikal_men 05-03-2007 23:22

lol

Ta jasne a w tej bajce były smoki ?? :)
Fakt to zwykły szmelc którego zawartością mógłbym nawozić ogródek...
A jak już coś to zjawi sie batman i nas uratuje :D

PiXik 05-03-2007 23:38

hmm powiadacie kolejna okazja do napicia się;> już zbieram mamone. Teorie i końcu świata i meteorytach będą śmieszne do momentu aż coś pizgnie, to dla mnie proste.(fajne były końce świata w tv, z odliczaniem w wiadomościach itp itd ;d)

MagField 06-03-2007 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Unsi (Post 1301121)
Jak ogłoszono w dzisiejszych wydaniach faktów do Ziemii zbliża się asteroid o śr. 2km i dotrez on do ziemii za ok 22 lata...oczywiscie sa to dopiero wstepnie przypuszczenia, ale wg astrologów jest to mało prawdopodobne. Co byście zrobili gdyby sie okazało, że naprawde sie to stanie? czy zaczelibyscie aktywniej prowadzic reszte zycia? zrobilibyscie rzeczy ktorych baliscie/krępowaliscie sie zrobic dotychczas?

Chciałeś powiedzieć Astronomów? To bacz na słowa, bo popełniłeś duży błąd.

Gdybym wiedzial że takie cos sie ma stac zasmakował bym sexu,narkotyków,alkoholu i dawania dupy za bierdornką.

Scream 07-03-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1302488)
Geez, jemu chodziło po prostu o datę 24 (jeśli mówimy o Wigilii)/25 grudnia... Myśl.

a mi sie wydaje, ze wigilie z kalendarza majow raczej malo obchodzi to, jaka godzina jest w moskwie a jaka w pakistanie.

Birmil 07-03-2007 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Karrak (Post 1301198)
Ostatnio na Discovery Channel lecą w kółko programy o tym właśnie, co byśmy zrobili gdyby trajektoria jednego z wielu takich asteroidów miała się przeciąć z Ziemską orbitą, właśnie w miejscu, w którym Ziemia by się znajdowała. Jedna z waszych propozycji

Została od razu odrzucona. Dlaczego? Cóż, pogorszyłoby to tylko sprawę. Wybuch takowej bombki, owszem, rozwaliłby asteroidę... na miliardy mniejszych pędzących w kierunku ziemi. Rozumiecie o co chodzi? ;)

Na szczęście mądrzy ludzie pracują nad silnikiem, który mógłby być na tyle silny, że byłby w stanie zmienić trajektorie asteroidy, by ten ominął Ziemię. Chętni na taki lot JUŻ w tym momencie się zgłaszają.

Myślę, że wspólnymi siłami dadzą radę ;)

Pozdrawiam,
LK~

Niekoniecznie... Jezeli wyslemy w to bombke o odpowiedniej mocy to rozwali ona ten shit na kawalki o takiej wielkosci ze przy ich wpadnieciu w ziemska amtosfere ulegna spaleniu [tarcie te sprawy], i bedziemy mogli ogladac "deszcz meteorytow" :)

Khazid 07-03-2007 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MagField (Post 1304607)
Gdybym wiedzial że takie cos sie ma stac zasmakował bym sexu,narkotyków,alkoholu i dawania dupy za bierdornką.

Sexu i alkoholu możesz zasmakować i bez końca świata ;-)

King Mati 07-03-2007 07:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamosblue (Post 1301493)
W ciagu 22 lat technika tak pojdzie do przodu w tej sprawie, ze na spokojnie sobie z tym poradza.

Jesli sami wczesniej nie zniszczymy ziemi (mam na mysli jakas bomba czy cos :D)

alanhawk 07-03-2007 13:25

Jakby to mialo pizgnac w polske to bym po 1 jaka fajna laseczke.....(niemusze pisac co bedzie dalej bo wiecie :D) a po 2 bym spieprzal do innego kraju :D o ile by mi zostalo na to z 1 -5 dni|| a i po 3 bym cos wypił :D a po 4 jakby lecialo juz na mnie z 100km odemnie to bym zrobil 360000 flipa z mojego bloku (15 Pięter :D)

Dark Sven 07-03-2007 13:30

Cytuj:

a po 2 bym spieprzal do innego kraju
Aż mi się SMS przypomina i inteligenta wypowiedź jakiegoś nastolatka...
Co byś zrobił w innym kraju w 1-2 dni hm?

Bastash 07-03-2007 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 1304996)
Zaczynam kopac bunkier !

Ryzykujesz. Ja mam już 4 w samym Białymstoku. Teraz będę budował w miastach, w których możliwe, że będę przebywał w tym feralnym dniu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.