Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Ukaranie nooba na non pvp. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121610)

pazuzu 22-04-2007 16:34

na zlodzieja jest jeden jedyny sposob
odplacic mu tym samym w zwielokrotniony sposob

jesli ktos ci cos ukradnie angazujesz wszystkich znajomych do tempienia kolesia
lazicie za nim wybijacie mu wszystko i kolo praktycznie przestaje istniec jak postac tibiowa
takie konsekwentene dzialanie przynosi naprawde dobre skutki

jesli chodzi o kolesi typu "dasz cos" to jest super sposob na takich
koles chce cos dostac ja pytam czy napewno chce jak potwierdzi to daje mu... ignora koles nagle przestaje gadac i jest happy ja oczywiscie tez bo nie lubie spamu

Forbo's 22-04-2007 16:52

oj chlopcze trza bylo blokac :baby: ja zawsze jak ktos nooboje to lece po 2-3 guardy i koniec noobowania B)

Redo_on_Nerana 23-04-2007 08:43

Re: Ukaranie nooba na non-pvp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niwe92 (Post 1324951)
Non-pvp jest dla dzieci:p

A ty niemowlę! xD

---

Często naby wkurzają innych zabierając im lootbagi -.- Tego już się nie da zmienić (no, chyba, że grasz najtem i masz duży lv, a co za tym idzie; dużo capa...) :P Zresztą są inne sposoby karania noobów ;] Np. rzucanie im pole przed nimi poison/fire/energy (najlepiej) fielda xD

gavreonien 23-04-2007 18:45

@up
a co to da...?

Askaral 23-04-2007 20:26

Tak jak ktos juz powiedzial: najlepszym sposobem jest lazenie za nim i ciagle wybijanie mu potworkow. Mozna tez wyczaic moment w ktorym bedzie afk i popchac go na cos/zlurowac mu cos.

Neqromantha 23-04-2007 22:08

A komu, by się chciało kilka dni tępić i szpiegować nooba, żeby go zabić? Zysku z tego zero (no może poza satysfakcją), a przez ten czas można zarobić kilkadzisiąt k (jak się zna dobre miejsca) lub podbić level.

Ostatnio z kolegą bawiłem się w "więzenie". Laziłem po depo i mówiłem, że gość daje darmowego inwa do domku. Nooby się zaraz złaziły, a on je zamykał w pokojach domku. Śmiesznie było.

Lollypop 24-04-2007 11:09

hehe fajnie ^^ ale mnie wkurzają nooby :P

Coach 24-04-2007 12:20

Jak ktoś kradnie loota ,zabija potforki to trza trapnąć , to według mnie najlepszy sposób

ps. a mnie Rascich nie trapnąłeś choć próbowałeś :cup: :evul:

Sasse 24-04-2007 20:26

Ja na poczatku gralem na pvp.... nie moglem dobic nawet 20 bo wszyscy mnie zabijali... Wiec poszedlem sobie na non-pvp i mam lepszy lvl...
A teraz troche brak mi pvp, chetnie ukaral bym z kolegami niejakiego Bludexa,
(80+ knight) expi na dc, kradnie loota, wybija respa... blokuje droge i luruje...
Jest oczywiscie br. Ale jednak czasem jak ogladam filmiki z pkowan i tam uwalaja
takie 50+ 60+ lvle i maja z tego super looty, to czasem wyobrazam sobie siebie w roli ofiary... Dlatego gram na non-pvp ktore wcale nie jest dla dzieci (czesc Cachero :D i MDW!)

Neqromantha 27-04-2007 17:32

Szkoda jednak, że na non pvp nie ma możliwości zabijania postaci w formie pojedynku. Zaproszenie do niego można by było odrzucić, jednak robienie tego często powinno być w jakiś sposób karane. Gdyby ktoś ciągle noobił dałoby się go łatwiej ukarać, bez obawy o nieuzasadnioną śmierć przez PK.
Ale CIPy i tak tego nie wprowadzą.

Redzianin 10-05-2007 00:30

ja zawsze cos luruje:P tak zeby do reda zszedl :P wtedy noobek nabiera respectu

Ujo 10-05-2007 00:44

ja trapuje gośći jak jest okazja dedajom i nie majom do mnie pretensji raz nawet jeden miał na trollach lootbaga(szedłem w fajne miejsce afkować)
był samotny bp z wooden shieldami i leather helmetami 8o po 30 sekundach czekania na nooba pojawił sie (chcałem mu wywalic bp do miejsca gdze nie było by dojsca)wtedy on do mnie me me me wywaliłem mu a on wtedy pay 5000gp pay 5000gp or trap(lól)

ten noob był mi znany pisał kiedyś jak byłem w thais
kto da mi buty przyspieszajonce dostanie niesmiertelnosc 8o 8o (wow i pisał z takimi błędami ort)

panterowsky 10-05-2007 16:57

nie grajcie lepiej na non pvp bo zadko trafi sie taka okazja i mozecie mu guwno zrobic jak wam zabierze

Pokemon123 10-05-2007 23:55

NIe nawidze non pvp dlatego gram na pvp . Czasami trzeba kogos postraszyc i wogole. A na non pvp wszyscy na to zlewaja.

.Ghandar 13-05-2007 02:37

a ja właśnie ubiłem bottera, na slimach siedział. 50 knight i crown armor. cholera, 7 slimów i zerk nie mogło go ubić przed 10 minut. xD

Ragadath 13-05-2007 07:08

Ja rozumiem, ze to jest denerwujace, ale chyba wiedziales jaki swiat wybierasz. Albo sie to zaakceptuje, albo nie. Ale zmienic sie tego nie da. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:58.