Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   A czy TY coś napisałeś? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121726)

Slay 22-03-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foto_scr (Post 1328787)
90% tych (nazwijmy to umownie) ,,prac" są arcybanałami bez żadnej fabuły.

A 90% jury to literaccy ignoranci. Zalozymy sie, ze ktorys 'arcybanal' dostanie nagrode?
FTSL

MJowitek 22-03-2007 19:24

odp

A spróbuje coś zrobić. Co mi tam:) CHoć i tak nie wygram, ale może dobrze będę się bawił.:D

Foto_scr 22-03-2007 20:30

Cytuj:

Zalozymy sie, ze ktorys 'arcybanal' dostanie nagrode?
Czas przyniesie na wszystko odpowiedź.

czarek74 22-03-2007 21:20

:cygaro: wzil bym udzial w tym konkursie gdyby nie to ze som takie halowe nagrody X( X( X(

nie hce slyszec nic na temat mojej ortografi :p

-----------

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol (Post 1327202)
Ojezu, jakie chujowe nagrody.

zgadzam sie z tobom w stu procentah:D

Dr.Unknown 22-03-2007 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez czarek74 (Post 1329145)
:cygaro: wzil bym udzial w tym konkursie gdyby nie to ze som takie halowe nagrody X( X( X(

nie hce slyszec nic na temat mojej ortografi :p

No widzisz, dla Ciebie PACC jest szczytem marzeń, ale widać, że trochę literatury na pewno by Ci pomogło (szukaj zwłaszcza wydawnictwa PWN).

MasteR Driv3r 22-03-2007 21:40

@Unknown wystarczyłaby nowa Mozilla Firefox, która podkreśla błędy

matecki 23-03-2007 03:05

"Praca nie może zawierać tekstów o charakterze rasistowskim"

W takim razie czemu pierwszą nagrodą jest książka typowego, polskiego nacjonalisty Sapkowskiego ? Moim zdaniem wprowadzanie cenzury do literatury nie ma sensu.

Jeśli chodzi o nagrody:
Ci, którzy mają szanse na wygraną w tym konkursie, sagę Sapkowskiego już mają, Achają również (większośc), a Eragona... (ja osobiście posiadam, ale po przeczytaniu pierwszej części... kolejnych pieniędzy na tą serię nie wydam). Zamiast tego 'Eragona' proponuję serię Artura Baniewicza ("Gdzie Księżniczek brak cnotliwych", "Pogrzeb Czarownicy", "Smoczy Pazur"), bądź jakieś książki Marcina Wolskiego/Ziemkiewicza/Łysiaka.

Jednak, pomysł z konkursem literackim - znakomity.

Cytuj:

wzil bym udzial w tym konkursie gdyby nie to ze som takie halowe nagrody
Cytuj:

Widze nagrody sa bardzo wartosciowe... postarali byscie sie zamiast jakies gowna dawac
Cytuj:

Ojezu, jakie chujowe nagrody.
Współczuję tym, co będą czytać prace 'tibijskich gimnazjalistów' :)

Ja preferuję pisanie o wydarzeniach realnych, na bazie historii i bibliografii (ostatnia moja praca na olimpiadę: 145 stron ^^), ale spróbuję napisać jakieś opowiadanie. :)

Oxygane 23-03-2007 10:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foto_scr (Post 1328787)
No ciekawe, będę musiał skrobnąć coś ciekawego.

Po przeczytaniu tego jednego zdania nie wróże Ci kariery w konkursie.

matiiii 23-03-2007 10:25

Nagrodami powinny być encyklopedie lub słowniki a nie książki. Zresztą ja udziału nie biorę i 2/3 z tąd książek przeczytałem. Życzę powodzenia.:)

Parys 23-03-2007 11:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matecki (Post 1329656)
W takim razie czemu pierwszą nagrodą jest książka typowego, polskiego nacjonalisty Sapkowskiego ? Moim zdaniem wprowadzanie cenzury do literatury nie ma sensu.

Tutaj nie chodzi o walki między np. elfami, a krasnoludami. Bardziej zależało nam na tym, aby nie pisać o biciu czarnych przez białych itp.

Foto_scr 23-03-2007 13:35

Cytuj:

Po przeczytaniu tego jednego zdania nie wróże Ci kariery w konkursie.
No widzisz, pierwsza drobna pomyłka na forum.
Jeszcze się zdziwisz, mój drogi.

Ziutek666 24-03-2007 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1329795)
Nagrodami powinny być encyklopedie lub słowniki a nie książki. Zresztą ja udziału nie biorę i 2/3 z tąd książek przeczytałem. Życzę powodzenia.:)

Taak, ty także powinieneś skorzystać ze słownika...
BTW. Słownik to też książka.

Mastermind Toothy 27-03-2007 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1326319)
Widze nagrody sa bardzo wartosciowe... postarali byscie sie zamiast jakies gowna dawac

Jeśli dla Ciebie Wiedźmin albo Achaja to gówno, to musisz być jakiśdziwny. Ale każdy ma swój gust...

Fajny pomysł ;) Trzecią nagrodę bym dał jednak inną.

Ojczul1 27-03-2007 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matecki (Post 1329656)

Jeśli chodzi o nagrody:
Ci, którzy mają szanse na wygraną w tym konkursie, sagę Sapkowskiego już mają, Achają również (większośc), a Eragona... (ja osobiście posiadam, ale po przeczytaniu pierwszej części... kolejnych pieniędzy na tą serię nie wydam). Zamiast tego 'Eragona' proponuję serię Artura Baniewicza ("Gdzie Księżniczek brak cnotliwych", "Pogrzeb Czarownicy", "Smoczy Pazur"), bądź jakieś książki Marcina Wolskiego/Ziemkiewicza/Łysiaka.

Jednak, pomysł z konkursem literackim - znakomity.

Współczuję tym, co będą czytać prace 'tibijskich gimnazjalistów' :)

Ja preferuję pisanie o wydarzeniach realnych, na bazie historii i bibliografii (ostatnia moja praca na olimpiadę: 145 stron ^^), ale spróbuję napisać jakieś opowiadanie. :)

Dałem Ci pozwolenie na cytowanie mnie?^^ masz się pytać zanim zacytujesz moje mądre uwagi dotyczące tych zjebanych nagród trzeba było kase dać jako nagrode albo bilet na koncert LP to bym napisał coś ale dla książek się męczyć nie będę

Duch Niespokojny 27-03-2007 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1337169)
Dałem Ci pozwolenie na cytowanie mnie?^^ masz się pytać zanim zacytujesz moje mądre uwagi dotyczące tych zjebanych nagród trzeba było kase dać jako nagrode albo bilet na koncert LP to bym napisał coś ale dla książek się męczyć nie będę

Hm... może to i lepiej...

Ashlon 27-03-2007 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1337169)

Jednym slowem : wspolczuje ^^ W totku tez pewnie nie grasz, bo daja kase za darmo, ale nie jest to bilet na koncert LP? :D

Ojczul1 28-03-2007 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1337525)
Jednym slowem : wspolczuje ^^ W totku tez pewnie nie grasz, bo daja kase za darmo, ale nie jest to bilet na koncert LP? :D

W totka nie gram bo za mala szansa na wygrana.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:07.