Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Komentarze do konkursu pt "Opowiadanie" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121730)

Gallar 22-03-2007 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1328844)
@Gallar
Niezłe, ale stylistyka psuje obraz całości.

Dzięki. tam stylistyka. I tak wiem że wygram całą sage wiedźmaka. A Oxy dostanie Eragona. Jedynie drugie miejsce nie zostało jeszcze osadzone, ale z tego co wiem niektórzy już zbierają na koperty.

.Matrik. 22-03-2007 19:14

Cytuj:

@.Matrik.
Dość dobre.
THX, ale niestety raczej nie mam szans na podium... Mimo, że chętnie przeczytałbym Wiedźmina :]

A Eragon nagrodą za 3 miejsce? Nie czytałem, to nie wiem ale mam wrażenie, że hicior to to nie jest X[

Arka_Sath_Wielki 22-03-2007 19:30

Byłem na Eragonie w kinie, i niestety czytalem ksiazke... Byl to czas wyrzucony w bloto. No ale lepsze cos niz nic :P. Skomentuje ktos moja prace ?? Albo w sumie chyba lepiej nie :D.

Ruppert 22-03-2007 19:37

Ta moja też skomentujcie, bo siędzę i się zastanawiam czy na głupka nie wyjdę:P

MESSER 22-03-2007 20:07

2 post na forum w przeciagu prawie 3 lat ; )

Napiszcie proszę coś o mojej pracy.

Co do opowiadania Oxy~ kilka razy zabrakło ogonków ^^. (Ja już tak mam jak czytam czyjąś pracę)

.Matrik. 22-03-2007 20:31

@Arka~

Dość słabe, ale nie tragiczne. To opowiadanie czy sprawozdanie? Opis dnia? Mam wrażenie, że opisałeś swój dzień, a w dodatku na siłę. Sama budowa zdań nie jest taka tragiczna, ale... No właśnie - słabość tego tekstu leży w tym, że opisujesz konkurs etc. = dla mnie wygląda jak pisane pod przymusem :P

Chciałeś opinie, a ja wolę być szczery.

Crusher Bash 22-03-2007 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasteR Driv3r (Post 1328865)
Hmm, może dlatego że to Emo story? -.-

KUBA222,
To jest żart, prawda? Proszę powiedz mi że tak.... Zdania są sklecone jakby pisało je dziecko z 3 klasy podstawówki...

Poczytaj se moje, jestem z III klasy podstawówki, moje opowiadanie to - Ziemia Wież.
To mnie obraziło, no, ale cóż, nie zawsze od każdego można usłyszeć komplement w życiu.
Skąd wiesz, że 10 - iolatki pisać nie umieja, każdy mówi jak zobaczy, że ktoś źle pisze "Jesteś z III klasy podstawówki chyba" to chyba nigdy nie widzieli jak ktoś pisze...
Ja nie uważam, że moja praca jest "boska" czy coś w tym stylu, tylko osądzacie go bez powodu...

Zigrin 22-03-2007 20:57

Matrik byq ty no no , to żeś zabłysnął. ps. wiedzmina czytać skończyłem dziś, jak chcesz to ci załatwie za darmo xD. No i powodzenia , odezwij się kiedyś :)

ripper 22-03-2007 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oxygane (Post 1328861)
ROTFL! A jak Emo story moze nie byc emo? Zwaliles mnie z nog przyjacielu ;)

Są pewne granice, coś może być emo, ale tym nie razić. Tutaj maksymalna doza 'emowatości', która nie czyni tekstu śmiesznym, została przekroczona. Anyway, niech sobie będzie emo^2. To nie jedyna wada tekstu.

Oxygane 22-03-2007 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1329112)
Są pewne granice, coś może być emo, ale tym nie razić. Tutaj maksymalna doza 'emowatości', która nie czyni tekstu śmiesznym, została przekroczona. Anyway, niech sobie będzie emo^2. To nie jedyna wada tekstu.

Ripp, ja wiem, ze ten tekst jest chujowy =p Napisalem to chyba z dwa lata temu i dzisiaj smieje sie jak go czytam, ale, ze doza "emowości" zostala przekroczona, to bym nie powiedzial. Zawsze moglo byc gorzej =p.

MasteR Driv3r 22-03-2007 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crusher Bash (Post 1329103)
Poczytaj se moje, jestem z III klasy podstawówki, moje opowiadanie to - Ziemia Wież.
To mnie obraziło, no, ale cóż, nie zawsze od każdego można usłyszeć komplement w życiu.
Skąd wiesz, że 10 - iolatki pisać nie umieja, każdy mówi jak zobaczy, że ktoś źle pisze "Jesteś z III klasy podstawówki chyba" to chyba nigdy nie widzieli jak ktoś pisze...
Ja nie uważam, że moja praca jest "boska" czy coś w tym stylu, tylko osądzacie go bez powodu...

No wiesz, ja też potrafiłem dobrze pisać (ciocia polonistka daje w kość), ale chodzi mi o to, że w takim wieku większość nie lubi czytać książek, nie zwraca uwagi na układ zdania, na błędy... Wiesz, syn znajomej chodzi do czwartej klasy a nadal popełnia błędy jakby nie chodził na lekcje ortografii... Przepraszam, że Cię uraziłem. Wiem, że nie wszyscy są "młodymi analfabetami", ale niestety takie są polskie realia, dużo rodziców nie zwraca na to uwagi lub sama popełnia błędy gramatyczne i ortograficzne (przyszłem, poszłem, wziełem, itd.)

Może troszkę OT zrobiłem, ale chciałem się wybronić :p

Mad-Sin 22-03-2007 21:35

Oxygane... napisz ciąg dalszy, np. co się stało z Anią? :D

ripper 22-03-2007 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oxygane (Post 1329132)
Ripp, ja wiem, ze ten tekst jest chujowy =p Napisalem to chyba z dwa lata temu i dzisiaj smieje sie jak go czytam, ale, ze doza "emowości" zostala przekroczona, to bym nie powiedzial. Zawsze moglo byc gorzej =p.

Och, to oczywiste = ) Gorzej może być zawsze. Czy chujowy, cóż... Ludziom się podoba. Publika z tego forum kocha wprost historyjki, wyciskające łzy z oczu = P

Kaniek 23-03-2007 07:50

ja tylko przeczytałem tekst Oxygane'a, i nawet bardzo Mi się spodobał:P.

Parys 23-03-2007 11:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1329212)
Och, to oczywiste = ) Gorzej może być zawsze. Czy chujowy, cóż... Ludziom się podoba. Publika z tego forum kocha wprost historyjki, wyciskające łzy z oczu = P

Oxy może zacznie pisać Harlequiny - też takie romantyczne i wyciskające łzy z oczu ((-;

Crusher Bash 23-03-2007 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasteR Driv3r (Post 1329150)
No wiesz, ja też potrafiłem dobrze pisać (ciocia polonistka daje w kość), ale chodzi mi o to, że w takim wieku większość nie lubi czytać książek, nie zwraca uwagi na układ zdania, na błędy... Wiesz, syn znajomej chodzi do czwartej klasy a nadal popełnia błędy jakby nie chodził na lekcje ortografii... Przepraszam, że Cię uraziłem. Wiem, że nie wszyscy są "młodymi analfabetami", ale niestety takie są polskie realia, dużo rodziców nie zwraca na to uwagi lub sama popełnia błędy gramatyczne i ortograficzne (przyszłem, poszłem, wziełem, itd.)

Może troszkę OT zrobiłem, ale chciałem się wybronić :p

Nie ma sprawy, poprawiłeś mi humor :>.

MasteR Driv3r 23-03-2007 15:32

W sensie, ze się ośmieszyłem czy poprawiłem Ci humor? :p

.Matrik. 23-03-2007 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1329212)
Publika z tego forum kocha wprost historyjki, wyciskające łzy z oczu = P

Kto jak kto... Ja Emo omijam szerokim łukiem... (podobnie jak shorty o tej tematyce) Choć niektóre są niezłe.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crusher Bash (Post 1329103)

Ty też raczej genialnie nie piszesz...

"10 - iolatki" - żal

Nikt nie powiedział, że WSZYSTKIE dzieci z III klasy podstawówki piszą dennie, ale akurat twoje opowiadanie jest dość słabe (ale nie bardzo). Pierwsza linijka jest genialna w maksymalnie ironicznym tego słowa znaczeniu.

@Zigrin
Prosisz się o kolejnego bana xD

Rafals from hell 23-03-2007 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xamash123 (Post 1326915)
sory, że dialogi nie są od nowych linijek(po to zebym mogl wicej napisac)

w wordzie wyszlo mi akurat 10 stron :P

Praca długa, ale jeżeli dialogi nie są w nowych linijkach, to praca jest nieczytelna. Wszystko zlewa sie w calość literka kolo literki... az oczy bolą ;/

MasteR Driv3r 23-03-2007 17:48

A co z moją? Wiem zakończenie jest denne... Ale nie mialem pomyslu... Powinienem byl poczekac na wene

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15.