Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   -->Jak zlikwidować Hacki<-- (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=124402)

krzysheak 15-05-2007 18:07

Juz wole zly sposob niz gowno robienie =]
A tak wogole to 20 Euro co place za pacc powinno oplacic jakakolwiek ochrone mojego konta lepsza od rec keya ;]

Voltex 16-05-2007 21:08

Ale program GameGuard wymiata, a tibia jest do niego wrogo nastawiona.
Jakoś grałem w Silkroad Online i tam nie ma hackowania kont ... bo jest Game Guard.

Pandorian technomancer 16-05-2007 22:35

Najrozsądniejszym rozwiązaniem jakie mi przychodzi do głowy jest jednorazowy kod dostępu do konta. po wpisaniu nr acc i password wyskakiwało by okienko autoryzacji gdzie wpisywany by był np. sześcio literowy kod. po założeniu konta na maila dostawało by sie plik z 100 kolejnymi kodami. Kolejne kody były by przysyłane na maila po uprzednim zgłoszeniu tego na stronie konta, oczywiście takie żądanie musiało by byc potwierdzone kodem autoryzacji.

Wyskakujace okienko pytalo by o kolejny kod z listy np. "podaj kod nr.87" zasada jak przy autoryzacji operacji na koncie internetowym.

innym sposobem jest plik generowany po założeniu konta. cos w stylu: zakładasz konto przy instalacji proszony jestes o wpisanie własnego np 24 znakowego hasła. na podstawie tego generowany jest plik autoryzacji. następnie przed 1 logowaniem do gry nalezy to samo haslo podac na stronie konta, system generuje plik klucza dla twjego acc. podczas logowania klient Tibi sprawdza zgodnosc pliku z kluczem na twoim acc. podczas logowania na stronie nalezalo by wskazywac plik klucza na dysku.

Inny sposób to zintegrowanie klienta z accountem, podczas instalacji klienta nalezalo by podac numer i haslo, potem za kazdym razem po uruchomieniu gry logowani bylibysmy automatycznie ;p

moze cos wybierzecie :P

Xetasi 16-05-2007 22:46

Rozsądek i już pozbyliśmy się hacka.

@topic
Może i pomysł dobry, ale CIPsoft zapewne na to nie wpadnie, a jeśli wpadnie to i tak nic z tym nie zrobi...

Vasth 16-05-2007 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pandorian technomancer (Post 1435111)
Wyskakujace okienko pytalo by o kolejny kod z listy np. "podaj kod nr.87" zasada jak przy autoryzacji operacji na koncie internetowym.

I z Tibii zrobiliby Inteligo.

Abus_LoLo 16-05-2007 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 1435198)
I z Tibii zrobiliby Inteligo.

moze i tak ale przynajmiej mialbys mniejsze prawdopodobienstwo ze cie moga zhakowac ( powiedzial bym ze nawet 0 chyba ze by ci tez maila hakneli) B) ;)

Derid 17-05-2007 08:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pandorian technomancer
Inny sposób to zintegrowanie klienta z accountem, podczas instalacji klienta nalezalo by podac numer i haslo, potem za kazdym razem po uruchomieniu gry logowani bylibysmy automatycznie ;p

To wszystko moim zdaniem nic nie da. Keylogi typu owntibia pobierają dane z pamięci tibii. Sensownym rozwiązaniem wydaje mi się pomysł owntibia*****, gdyby taki Cipsoft się do niego zastosował, liczba hacków na pewno by się zmniejszyła.

Xekiev 26-05-2007 15:32

Z tego IP? Wiec tak ,IP jak masz wewnetrzne i zewnętrzne ktureś sie zmieniało nie pamiętam dokładnie :/ wiec raz zrobisz tą opcje i na następny dzien nie bedziesz mógł sie zalogowac

filczyk 26-05-2007 16:02

Router by musiał chodzić 24h :D
może lepiej klawiatura ekranowa? :p

Salarigoth 26-05-2007 16:07

Nie ma takiej mozliwosci zeby postacie 100 + nie byly hackowane .
Jedyny sposob to nie miec GG Tlenu skype na kompie i nie wchodzic na zadna strone na ktorej moze byc key logger.

kaapa 27-05-2007 00:02

Wydaje mi się, że rozsądnym rozwiązaniem było by rozpoznawanie maca karty sieciowej. Wpisywalibyśmy kilka dopuszczalnych numerów mac(po wpisaniu reca), i logowali byśmy się tylko z tych adresów.

Chociaż i tak najlepszym rozwiązaniem jest nasz rozum. A póki nie mamy jakiegoś wyższego levela możemy keylogera pobrać tylko i wyłącznie z własnej winy(chociaż nie zawsze, ale w zdecydowanej większości. Takie jest moje zdanie).

Kilka up.
Nie każde ip zewnętrzne musi być zmienne :confused:

Trolek 28-05-2007 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1430797)
Wg mnie to cipsoft powinien cos zrobic zeby konta byly lepiej zabezpieczone, bo czlowiek ktory placi 90 zl za 3 miesiace ( a takich paccow w moim przypadku bylo 10) to juz nie gracz a klient cipsoftu, nie prawdaz? chyba jest zasada place wiec rzadam =P poki co konto moze byc zhackowane a kodowanie acc nr i passa gowno daly (update zimowy '06)

Wprost przeciwnie - kodowanie dało dużo, bynajmniej dla osób znajdujących się w LANie. Przed owym updatem wbijałeś się na linuxa, kilka zgrabnych komend i zgarniasz passy jakiegoś kolesia. Teraz pierwszy pakiet wysyłany do serwera (ten zawierający numer konta i hasło) kodowany jest RSA'ą, więc ataki typu man in the middle na nic się zdają (np. arp). Do tego jeszcze szyfrowanie połączenia z tibia.com podczas dostępu do panelu z kontem sprawiło, że hack bez niczego na kompie jest niemożliwy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filczyk (Post 1450856)
Router by musiał chodzić 24h :D
może lepiej klawiatura ekranowa? :p

Klawiatura ekranowa nic nie da: numer konta i hasło trzymane są w pamięci klienta. Właśnie dlatego kopiowanie i wklejanie passów też nie przynosi żadnych efektów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:42.