![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Dodajmy ,że knight nie wali combo tylko z broni i explo jak ma jescze potężny czar exori.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Tak jedziecie po knighcie ( imo slusznie) , ze moze zmienimy nazwe tematu na Dlaczego NIE wybrac knighta?
|
@Topic
Koleś masz perfidnie stare info ;s Knight juz nie expi najszybciej, bylo tak gdy nie bylo jeszcze wandow i rodow. W dodatku najczesciej teraz wybieraja sorca, knight zajmuje 2 pozycje. Lecz w letnim update maja wyrownac profesje i podobno maja dodac cos knightowi... mam nadzieje, ze bedzie to cos fajnego bo juz sie nie moge doczekac ; > Polecam knighta dla osob, ktorych nie obchodzi numerek obok nicka. |
Mam glebe z ludzi, ktorzy pisza, że Paladyn jak zalozy tarcze to mu najt nic nie zrobi... No może takiemu palkowi jak Sir Dzidek, który ma 100 shielda to tak :] btw i tak mu nikt nic nie zrobi bo gra na non pvp... Ja mialem 60 shielda + crown armor, p legsy, crown helmeta, p ammy, bohy i vampke i dostalem od najta za 101 z GS (test hit). Moral jaki paladyn cwiczy 100 shielda wielu wbija na monkach i ma w dupie shielding...
Widzieliscie kiedys, zeby jaka kolwiek profesja walczyla 1 vs 1... nie oplaca sie im wola wziasc ekipe i wtedy kogos z PK-owac... Każdy ma swoją ulubioną profesję ... ja lubie pala i tyle a teraz gram najtem ... nie jest tak zle ... |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Przeczytaj sobie wywiad z MDW to zobaczysz ile siedzi przed komputerem -.- A zwłaszcza biorąc pod uwagę, to że studiuje i pracuje -.- |
Cytuj:
|
Może to pytanie bedzie głupie ale: Czy ten temat ma jakiś cel?:baby:
@ Edit Jak napisałeś o tym że na logu tibi jest knight o śmiałem sie przez 20 sekund. A propos : JA WCZORAJ WYNIOSŁEM ŚMIECI. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Knight tez moze bardzo szybko expic, wszystko zalezy od skilla gracza. Na korzysc najta przemawia dodatkowo brak skomplikowania (nie trzeba sie zastanawiac za duzo 'z jakiego hotkeya teraz pociagnac') oraz stosunkowo przyjemny exp. Co kto woli, jak zwykle. Po prostu knightem nie soluje sie demonow, knightem gra sie spokojnie i powoli. Idealna profesja dla osob, ktore nie maja ochoty powergamingowac 25/8. |
[quote=Gremlin;1375076]
Pal to nie sorc, exura/exura gran nieleczy zadnych powaznych ilosci zycia. /QUOTE] A jednak, nawet to 50-100 hp daje wiecej niz knight zada.. |
Cytuj:
|
Takie silnie SD, ze nawet knight jest w stanie wyuhac sie i przetrzymac 3-4 atakujacych palkow ...
|
Cytuj:
Tu nie rozwaliles :D Moj qmpel, 58 rp. Wtedy mial lvl 49, (63 shielda). Expil se na OF'ie, (gral na free) i wbija sie 120 ek zeby go ubic. Zaklada shielda i ma knighta w dupie :baby: Knight mu bije po 20-30 max. A on ma 550 hp. Zaluzmy ze knight bedzie bil jeszcze explo Jego srednie combo to bedzie meele + exlpo = 25 + 100 = 125 Taki palek moze sie leczyc spokojnie na 200 hp, czyli co 2 tury. Ma lagga na 1 ture, to i tak przezyje, bo zostanie mu okolo 50 hp, fast pusci vite/uh i ma okolo 400 hp. Kolejna vita i ma znowu full. Wniosek? 120 ek nie moze ubic 50 palla. Wystarczy dwarven shield :D Cytuj:
Cytuj:
A pozatym, gdyby knightem nie dalo sie expic, to dlaczego taki seromontis, czy eo wbili po 250+ lvle? :] Chociaż przyznaje, jest to owiele bardziej uciazliwe ;] |
Cytuj:
Prosta kalkulacja... 4 * (180 + 50) = 920 Przy czym taki knight ma około 1500hp. Zatem dostaje combo za 60% swojego maksymalnego hp. Siła uha w tym przypadku to ok. 570. A gdyby odwrócić sytuację? Przypuśćmy że średnia z broni wynosi 50hp a z explo 60. Razem daje to: 110 * 4 = 440 Paladyn na 100 poziomie ma ok. 1100 hp, czyli co turę spada mu hp o ok. 40%. Obrażenia jest w stanie leczyć bezproblemowo UH'em. Zakładając, że paladyn będzie uciekał (w końcu knight musi atakować z bliska) średnia hitów będzie jeszcze niższa. Im wyższy lvl tym większą przewagę ma paladyn. Na 200 lvlu z SD może uderzyć za 400 (średnia ok. 360 obrażeń), co daje mu możliwość zabicia solo nawet 100 poziomowych magów, o czym knight może pomarzyć ze swoimi żałosnymi atakami z explo. |
Cytuj:
Chyba na logo jak coś. To samo sie Tyczy Wardiego i autora tego "poradnika". Co do samego poradnika.N/C Tego nawet nie można nazwać poradnikiem.Autor chciał dochwalić knighta,który w dzisiejszych czasach na popularności stracił.Hmm ja osobiscie nie mam nic do knighta.Gra sie w końcu taką profesją jaka nam odpowiada tu chyba nie chodzi o moc.Nie wiem po co w ogóle te kłotnie tutaj.Rozumiem wtrącić swoje 3 grosze ale nie odrazu : Paladyn jest lepszy!-Nie bo knight! -Gówno prawda bo sorcerer. |
Cytuj:
boltow nie liczylem, bo komentarz dotyczyl sily sd a nie sily ataku. Co do 4 knightow vs palek: a po cholere maja w niego strzelac z explo ? jesli go nie trapna nie ma sensu zeby wogole go atakowali, jesli go trapna wystarczy ze stana w miejscu i poczekaja az padnie/ przyjdzie ktos do pomocy, atakowac beda za darmo. Malo tego, nawet w sytuacji gdy palek zdecyduje sie kogos atakowac, wystarczy zeby z tych 4 jeden byl przy kompie a reszta moze isc na pizze. Ludzie, jesli juz rzucacie jakas teze, to postarajcie sie ja chociaz zawiesic w jakiejs prawdopodobnej sytuacji, pvp jakkolwiek szczatkowe by nie bylo nie opiera sie na waleniu wszystkim co sie ma zeby tylko przeciwnik musial sie uhac .. Przeciwnika sie bije po to zeby go zabic a nie po to zeby stracil kase .. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:25. |