Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Co lepsze? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125451)

YowiKun 12-05-2007 19:15

Avenger lepszy według mnie...

Stavros 14-05-2007 14:11

Avenger. Tańszy, mocniej bije. Do blokowania można mieć MMS i BS chociażby.

<Lart> 15-05-2007 09:23

@up
niewiesz nie gadaj..Bo jakoś większość z Sova mocniej wali ;]
@topic
z Sova wchodzą mi większe hity niewiem czemu więc zagłosowałem na niego ;]

Aversin 15-05-2007 11:34

Ja używam axe więc mi to rybka co jest lepsze :P .. SCA rox, nic dodaj, nic ująć. Co do Avengera, jestem pewien, że jego obrona nie jest lepsza niż obrona SoVa + MMSa. Miałem przyjemność leczenia, swoim druidem, kolegi na DLach - PoI spawn. Wiadomo, luruje się kupe DLi a później wyciąga pojedynczo i bije. Gdy robił to z samym Avengerem to obrażenia jakie dostawał były znacznie większe niż gdy robił to z SoVem i tarczą. Gdy jest mało przeciwników, to może nie będzie widać wielkiej różnicy, ale gdy tych przeciwników wiele, wtedy dopiero wychodzi prawdziwa obrona jaką posiadamy.

KrzysiekAxeUser 18-05-2007 00:05

Magic Sword

k0m4nd0s 19-05-2007 05:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83 (Post 1432318)
Ja używam axe więc mi to rybka co jest lepsze :P .. SCA rox, nic dodaj, nic ująć. Co do Avengera, jestem pewien, że jego obrona nie jest lepsza niż obrona SoVa + MMSa. Miałem przyjemność leczenia, swoim druidem, kolegi na DLach - PoI spawn. Wiadomo, luruje się kupe DLi a później wyciąga pojedynczo i bije. Gdy robił to z samym Avengerem to obrażenia jakie dostawał były znacznie większe niż gdy robił to z SoVem i tarczą. Gdy jest mało przeciwników, to może nie będzie widać wielkiej różnicy, ale gdy tych przeciwników wiele, wtedy dopiero wychodzi prawdziwa obrona jaką posiadamy.

Cos w tym jest co napisales. Patrzac po forach gdzie tylko sondy sword czy axe albo jak tu jaki mieczyk to wszyscy wybieraja sca bo jednoreczny i atak 50 i obrona z mms 37. Zakladajac ze liczy sie wiekszy def avenger jest najlepsza bronia w grze. axe atak def -> 50/37 sword atak def -> 50/38. Tak wiec kazda osoba co pisze ze axe lepsze bo ma wiecej ataku a mniej obrony niz swordy myli sie lecz patrzac na to z drugiej strony taka jaka przedstawil nam kolega ktorego zacytowalem cos w tym zapewne jest i dotyczy to zarowno axe jak i sova. Tarcza blokuje nam hity od 2 przeciwnikow naraz dopiero 3 przelamuje defa lecz sword pomimo ze ma wiecej defa o 1 zapewne blokuje tylko hity od 1 przeciwnika a nie od 2 poniewaz nie da sie uzywac broni do ataku i blokowac rownoczesnie. chodzi mi tutaj o oddanie fizyki zycia odnosnie gry. nie da sie jednoczesnie np w realnym zyciu przeciwnika za plecami i tego face2face blokowac i atakowac jak machniemy mieczem w tego z przodu to ten z tylu nam w plecy z jakiegos mieczyka pojedzie. tak samo moze byc w przypadku tibii, a ze obrona sie nie liczy jak to mowia ludzie grajacy z sca ten jeden obrony ave szczerze ? "gowno da" heh owszem atak zajefajny ale bedzie to dobre gdy drut nas sioha a sork nawala z sd nawspomaganie. na samotne hunty ciezko bedzie jak wyskocza ci jakies 2 potworki i twoj def "pojdzie sie kochac". Oczywiscie moje zalozenie moze byc zgubne bo jak wiadomo to tylko gra a nie realne zycie. Jesli zatem moje zalozenie sie sprawdzi dodanie sworda i cluba to jedynie urozmaicenie gry i nawet warlord by nic nie dal bo co z 3 ataku jak def z broni dwurecznej szybko nam pada :> ale jest jeszcze trzecia strona (jakie to zawiłe :p) warlord wysoki mlvl i sd i bp z icerapierami :> szybkie zabicie przeciwnika mala strata uh duza strata kasy na sd i icerapierki. Ale jesli moje zalozenie nie sprawdzi sie i def broni blokuje tak samo na 2 przeciwnikow i taka sama jakoscia jak tarcze tylko zalezne jest tym co ma wiecej to zdecydowanie wygrywa sword. ave 50/38 warlord 53/38 (oczywiscie jesli istnieje) w porownania do great axe co wypada z orshabaala 52/22 swordy staja sie najlepszymi broniami w grze. czyli czekamy na questa albo konkretna informacje co z warlordem jak ma byc jak z blessed shield ze tylko popatrzec bo narazie tak z nim jest to axe nadal rzadzi :((( minka taka bo ja wole swordy łee hyh Patrzac na to w roli podsumowania dobrze ze tak jest bo co to by byla za gra jakby na lvl 100+ wszystkie najlepsze bronie byly jednoreczne all po np 55/35 bezsens bo swordami latwiej sie gra do momentu ani a pozniej wiadomo sca. a tak mamy cluby dla ludzi poprostu grajacych w tibie 4fun szybko warhammer pykpyk i ciesza sie :) sword dla ludzi grajacych bardziej hardcorowo ale nie maja ochoty kupowac pacca nawet jak wybija jakis tam 70 albo i wiekszy lvl (ich strata) no a axe dla ludzi z paccem i lvl 100+.

moja teoria
sword - sov+mms
ogolnie w calej grze - nadal sca rzadzi

teoria wiekszy def sie liczy
sword - avenger
ogolnie - avenger ;)

maniurek 19-05-2007 08:54

dla mnie lepszy jest sov :)

Miklo 29-05-2007 15:00

zgoda

zgadzam sie z komandosem.
To chyba jasne ze 2-reczną bronią słabiej sie obronimy niz mieczem i tarczą....
Mimo to zagłosowalem na Avv, jestem typem berserkera.:evul:

Sca rządzi, att taki jak Avv i jednoręczna:cup:

szymon287 29-05-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Stavros> (Post 1432235)
Avenger. Tańszy, mocniej bije. Do blokowania można mieć MMS i BS chociażby.

Masta!!! Miales chociaz ave w lapie? :baby:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Lart> (Post 1432234)
@up
niewiesz nie gadaj..Bo jakoś większość z Sova mocniej wali ;]
@topic
z Sova wchodzą mi większe hity niewiem czemu więc zagłosowałem na niego ;]

Fart, albo tylko ci sie zdawalo...

@Wszyscy od sca:
Moze i sie wydawac, ze jest lepsza od ave, ale... wezcie w kij w lape i uderzcie kolege, a potem w 2 lapy- kiedy go mocniej zaboli, albo kijek sie zlamie ]:->

Gnoll 03-06-2007 06:26

lol

Lol, to po co by zrobili tarcze? zeby ich nie uzywac? gadacie bez sensu wdg was lepiej sie obronisz sama bronia niz bronia i tarcza, to jest bez sera. SOV wygrywa poniewaz mozesz uzywac tarczy.

szymon287 03-06-2007 11:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gnoll (Post 1462875)
Lol, to po co by zrobili tarcze? zeby ich nie uzywac?

A czy tarczy uzywa tylko kina? Nie! Postacie magiczne/pall sie slabiej bronia, wiec uzywaja shielda, a kina powinien sie lepiej od nich bronic i zarazem dobrze atakowac, wiec stworzyli ave :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:31.