Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125481)

Bambuko 18-04-2007 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1376192)
@2up,
Niby nie trzeba, ale pomyśl jaki wzrost gospodarczy odnotujemy? Nowe stadiony, autostrady, bazy hotelowe, 13 tys. mniejsc pracy, lotniska, metro, wzrost wartości złotego w związku ze wzrostem wartości gospodarki, promocja kraju, nowe koleje i restauracja starych torów, rozwój sportu, ogromne inwestycje, również zagraniczne, gwałtowny rozwój miast.... Tego można wymieniać godzinami. A zapowiedzią tych zmian jest przede wszystkim 20% wzrost działu budowlanego (zbiór20 największych firm) w związku z ogłoszeniem decyzji FIFA.

To chyba do mnie i o to właśnie mi chodziło. Na tym polegają Mistrzostwa w końcu :-)

Pramus 18-04-2007 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Promel (Post 1376156)
A ja sie nie ciesze, poniewaz Slaski nie jest wypisany..... tzn jest jako "zapasowy". obecnie jest jednym z najlepszych stadionow w Polsce, a oni omijaja nas...... w Warszawie nie ma nic, tzn jest jakis bazar, tyle kasy dadza na wybudowanie zamiast odnowic/dobudowac zadaszenie, trybuny itp na slaskim....ale to przeciez stolica, a ChoRzow male miasto....;/ X(

Juz wieksze szanse mialby Olsztyn, w ktorym mieszkam niz Chorzow. Odpowiedz jest prosta. Stadion Slaski nie spelnia wymogow, a modernizacja bylaby niewiele tansza od budowy nowego stadionu np. w miejsce byłego Stadionu Leśnego w Olsztynie. Chorzow jest mniejszym miastem, ponadto na Warmii i Mazurach jest rozbudowana baza turystyczna, co eliminuje polowe problemow, a mianowicie zakwaterowanie kibiców przyjezdzajacych z Europy. Wiem jednak, ze jest to niemozliwe i wcale nie placze, ani nie strzelam fochow z tego powodu, jak ty to robisz.

Bastash 18-04-2007 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~>Salmon<~ (Post 1376223)
A maskotką EURO będzie kaczka o wdzięcznej nazwie Irasiad.
=P

Maskotką EURO to będzie kartofel.

Caer 19-04-2007 00:07

A będzie się nazywał Kaczofel.

PiXik 19-04-2007 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pramus (Post 1376499)
Juz wieksze szanse mialby Olsztyn, w ktorym mieszkam niz Chorzow.

no pewnie , i napewno dlatego nie ma go na liście rezerwowej nawet. Stadion Śląski jest obecnie największe w Polsce , i dobrze by było gdyby był przebudowany. I raczej będzie z tego co wiem

Bastash 19-04-2007 00:19

Cytuj:

Juz wieksze szanse mialby Olsztyn, w ktorym mieszkam niz Chorzow.
Ależ oczywiście. Lista powinna wyglądać tak:
-Olsztyn
-Jaświły
-Żytowo
-Stare Babki

Korektor 19-04-2007 08:27

@Pramus,
Chorzów jest jednym z miast, wchodzących w skład Konurbacji Śląskiej. To jakby jedno wielkie miasto, składające się z mniejszych. Wielkość Chorzowa nie robi więc różnicy.

Poza tym to bydgoska Zawisza (II liga) ma bardzo dobry stadion, który należałoby po prostu zadaszyć i dodać parę bajerów. Ale mieszkańcy sporych miast, w których nie będzie meczy niech się nie martwią. Biorąc przykład z Niemiec stwierdzam, że o właśnie w tych miastach będzie najwięcej kiboli z całej Europy. Kiedy były mecze np. w Dortmundzie, to okupowana była Kolonia i Akfizgran. Jak będą mecze w Poznaniu to kibole będą siedzieć w Pile, Bydgoszczy, Toruniu, Włocławku itp. Raz, że w centruim drożej, dwa, że i tak Poznań nie pomieściłby kilkudziesięciu tysięcy turystów. A dojazd autostradą z miast w Kujawsko-Pomorskiem do Poznania zajmie maksymalnie godzinę. I tak szybko się jedzie po samej drodze ekspresowej, którą niedawno budowali.

Pramus 19-04-2007 08:38

Kpicie ze tego co mowie, a wynika to tylko z tego, ze nie umiecie czytac. Ja nie powiedzialem, ze Olsztyn powinien byc na liscie, tylko, ze mialby wcale nie mniejsze szanse od Chorzowa.

By$iu 19-04-2007 09:00

Przydalo by sie zaczac zbierac na bilety.. :)

Tomciu 19-04-2007 09:51

jak kibice dojadą na miejsce z całymi samochodami to będę dumny ale raczej wątpie ...

matiiii 19-04-2007 09:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zillek Edonek (Post 1376119)
Hehe, nie cieszcie się tak , bo w 2012 koniec świata jest ^^

Ale Euro musi się odbyć. :D A może to jest z tym powiązane. :D

Mad-Sin 19-04-2007 11:03

Ale mit Anglików jako największych kiboli upadnie!

madalioni 19-04-2007 11:57

Może to i szczęście, ale gratuluje polsce i ukrainie... Pierwszy raz w mistrzostwach europy B)

Bastash 19-04-2007 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1376703)
Poza tym to bydgoska Zawisza (II liga) ma bardzo dobry stadion

IV liga a nie II ;)

KulisMagger 19-04-2007 13:25

ludzie trzeba skakac z radosci :):)jak na dobrze wyjdzie moze mś kto wie ;p

Duch Niespokojny 19-04-2007 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez madalioni (Post 1376810)
Może to i szczęście, ale gratuluje polsce i ukrainie... Pierwszy raz w mistrzostwach europy B)

Jak to pierwszy? Przecież już w 2008 gramy.

Exodus 19-04-2007 15:25

Według mnie maskotką ME powinien zostać ŻUBR (w trawie puszczy :))

@down
Dla prawdziwych kibicow ta z II ligi sie nie liczy , wiec chyba dlatego cie poprawil; p

Korektor 19-04-2007 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1376829)
IV liga a nie II ;)

Hydrobudowa Zawisza - II liga (chyba cały czas),
Zawisza - IV liga,

Raczej niemożliwe, żeby w ciągu roku spaść w 2 ligach.

Rekin Master 19-04-2007 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 1376943)
Według mnie maskotką ME powinien zostać ŻUBR (w trawie puszczy :))

Moje propozycje:
-Czesio...
-Maciek z Klanu :)
-ewentualnie Konon

Tjor masaker pro skater 19-04-2007 17:44

http://www.euro2012naslaskim.pl/
mozecie sie wpisywac;)
ktos tam pisal ze olsztyn bedzie lepszy niz chorzow..
widze rosnie nam nowe pokolenie komikow:D :cup: :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15.