Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Testy gimnazjalne. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125907)

Lasooch 22-04-2007 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldinii (Post 1381888)
Ale... to tylko marzenia :P

Dokładnie, pewnie trafi się coś o poziomie płac w okręgach przemysłowych w Burundi... zawsze znajdą jak najgorszy temat ^^"

Arnisan 22-04-2007 13:28

Wynik testu zalezy tez troszke od arkuszu, ktory dostaniecie. Ja pisalem to z 2 lata temu i mialem akurat bardzo latwy, czego nie mozna powiedziec o tych co pisali 3 lata temu. Rok starszy kuzyn powiedzial, ze najprostszy to nie byl. Z reszta w Gazecie Wyborczej byly te testy pozniej to sobie porownalem.
Jesli kogos to interesuje to malem matma: 46 i polak: 41 (suma = 87 pkt). Tak naprawde to w LO sie na to nie patrzy ;P
Proponuje powtorzyc wzorki co wazniejsze z matmy i fizy i umiec wskazac odczyn zasadowy/kwasny na podstawie pH oraz proste rownania rekacji uzupelniac...bioli chocbyscie chcieli to nie powtorzycie tego materialu pare dni przed testem, po prostu trzeba to pamietac ;P i tak Was o same podstawy zapytaja, wiec luzik. Humanistyczna czesc to podstawowy zakres histy, naprawde same podstawy a czesc z polaka to glownie trzeba umiec czytac ze zrozumieniem i sensowne wypracowanie napisac i wsio, praktycznie 0 przygotowania na ta czesc ;D
powodzenia Wam wszystkim na egzaminie.

Khalak 22-04-2007 13:43

Witam
Na testy idę w garniaczku. Specjalnie dużo się nie przygotowuję - powtarzałem to, co było zadane na lekcję na powtórzenie do testów. Dzisiaj rozwiążę sobie po 2 arkusze, a jutro odpoczywam i się odstresowywuję (niby podchodzę lóźno, ale nie wiem co to będzie późńiej) :p Poza tym powtórzę trochę wzorów i charakterystykę - jakoś chodzi po głowie mojej polonistce.
Z próbnych miałem 37 (human) i 36 (ścisły). Do tematu podchodzę dość lóźno - na oku mam dwie szkoły, z czego w jednej geniuszem być nie trzeba B) Jakoś pewniej czuję się w części humanistycznej...
@ życzący powodzenia
Dzięki ;*

spider-bialystok 22-04-2007 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1381446)
80 to nieźle. A żeby mieć poniżej 50 to trzeba być kretynem...

Bez przesady - w poprzednim roku 2 osoby z mojej szkoly dostaly łącznie 5 pkt z obu egzaminow :D Przy nich kazdy wynik jest dobry ;)

Kajulec 22-04-2007 14:03

Na probne sie nie uczylem i 80pkt.
Jednak na ten 'wlasciwy' test, ktory bedzie juz we wtorek-srode, zaczalem sie uczyc. I ku mojemu przerazeniu zupelnie nic nie umiem. Ja nie wiem, moze te testy co sa w Victorze to jakies dziwne sa, ale z czesci matematyczno-przyrodniczej polowy rzeczy nie potrafie rozwiazac. Jednym slowem - masakra.

Edit
Cytuj:

Bez przesady - w poprzednim roku 2 osoby z mojej szkoly dostaly łącznie 5 pkt z obu egzaminow Przy nich kazdy wynik jest dobry
Niestety w mojej szkole tez byly podobne przypadki. Po prostu NIE POTRAFIE sobie wyobrazic jak mozna byc takim idiota. Oni chyba specjalnie zaznaczali zle odpowiedzi w zamknietych, przeciez ustrzelaliby wiecej niz 5 punktow.. =p

Bastash 22-04-2007 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1381985)
Bez przesady - w poprzednim roku 2 osoby z mojej szkoly dostaly łącznie 5 pkt z obu egzaminow :D Przy nich kazdy wynik jest dobry ;)

Respekt. U mnie największe imbecyle miały z próbnego po 15 łącznie.

>down
No patrz. W 1 gim z dyrektorskiego (bo tak się nazywa) z mat-przyr miałem 48 a humana nie pisałem. Chyba logiczne, że ten z 1 klasy w porównaniu z tym z 3 to kartkówka.

matiiii 22-04-2007 15:34

@offtopic
Ja miałem na próbnych w 1 gim 70 pkt. to jak wy jesteście w 3 gim i macie ok. 70 pkt. to ja nie wiem jak wy zamierzacie napisać ten egzamin.

PS
Osoby które są teraz w 1 gim w 3 gim będą pisały z angielskiego. :D

Thoder 22-04-2007 15:40

@matiiii

Zastanawiam się teraz, co miałeś na myśli pisząc, że nie wiesz jak mamy zamiar napisać ten egzamin. Uważasz, że jak napisałeś go na 70 punktów w I klasie i my w III na około tyle samo, to jesteś lepszy? Poprzeczka się podnosi z każdym rokiem w górę.

Korektor 22-04-2007 15:40

@2up,
Może dlatego, że pytania miałeś zapewne tylko z zakresu podstawówki, a w 3 gim jest toszeczkę trudniej?

Powodzenia piszącym, chyba pojutrze pierwsza część. ;)

matiiii 22-04-2007 15:45

Test był dla 3 gim i nie miał "taryfy ulgowej". Może wybrali jakiś łatwiejszy, nie wiem.

Ale myślę że powinniście się dobrze przygotować jeśli wam zależy. ;)

Thoder 22-04-2007 16:30

Wątpię, żeby to był test dla 3 gimnazjum. Nie słyszałem jeszcze nigdy, żeby pierwsza klasa pisała test dla trzeciej. I btw. Dla Ciebie 70 punktów to mało? Takie wrażenie miałem jak czytałem Twojego poprzedniego posta.

Khalak 22-04-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii
Test był dla 3 gim i nie miał "taryfy ulgowej". Może wybrali jakiś łatwiejszy, nie wiem.

Ale myślę że powinniście się dobrze przygotować jeśli wam zależy.

My też taki pisaliśmy, ale był to test taki, jak w 3. gimnazjum z materiałem z 1. klasy....

Gallar 22-04-2007 17:41

@Khalak: cicho siedź, niech dzieciak myśli, że w pierwszej klasie umiał wszystkie rzeczy z drugiej i trzeciej. typu wzory z fizyki. : )

Pramus 22-04-2007 18:02

Ja tez pisze w tym roku te testy, ale nie ucze sie do nich specjalnie. Co ma byc to bedzie. Jesli bede teraz kul zeby napisac dobrze i pojsc do elitarnej szkoly to i pozniej bede musial to robic, zeby sobie jakos w niej poradzic. Napisze jak napisze i pojde do szkoly dobrej, aczkolwiek nie najlepszej w miescie.

Lasooch 22-04-2007 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1381985)

Może porównujmy się do tych lepszych ;-)

@Arnisan: dzięki ;>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1382155)
Osoby które są teraz w 1 gim w 3 gim będą pisały z angielskiego. :D

No i właśnie im zazdroszczę jak cholera. Bo jeśli też będzie 50-punktowy, to to jest 45+ punktów za darmo...

Colo_2006 22-04-2007 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1381410)
Bardzo proszę:
http://www.worki.pl/
http://www.wimar.net/
http://www.sipeko.pl/

Na googlach jest więcej.

Pozdro..

Chodziło Mi o WZORY :> xD

Times 22-04-2007 18:30

@up

Wiem, domyśliłem się, ale trochę humoru nie zaszkodzi ..xD

Hansu 22-04-2007 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1381355)
Chyba że tak. Ale jak się idzie do technikum to chyba wystarczy przyjść na ten egzamin ;).

Raczej nie bardzo... Technika to bardzo dobre szkoly, jesli oczywiscie ksztlaca w dobrych kierunkach np. Informatyka, Elektronika. Jesli ktos widzi swoja przyszlosc w informatyce lepszym rozwiazaniem jest dla niego technikum o kierunki informatyka niz liceum o profilu informatyka ....

Korektor 22-04-2007 19:10

W każdym razie ja polecam Liceum Lotnicze w Dęblinie. Po zdaniu testów zdrowotnych (100% zdrowia i nie chodzi o wytrzymałość) można bez przeszkód składać papiery. Przyjmują w osiągalnych dla większości granicach. Jest to min. mniejwięcej 130-40 pkt.

Najwięcej osób odpada na przegrodę nosową. więcej niż 4 stopnie skrzywienia i do widzenia. Potem ciężko jest z psychologiem "czujesz się tutaj bezpieczny?" i tego typu pytania są podchwytliwe. Nie wiem jakie wnioski wyciągnie pani psycholog z odpowiedzi ;p.

3/4 osób odpada na 1 etapie, czyli jak już mówiłem, na stanie zdrowia.

Razem kilkadziesiąt badań w ciągu 3 dni. Koszt - 530zł, edukację, internat i mundury ma się gratisowo.

1 klasa to skoki spadochronowe, 2'ga - szybowce, a zaś 3'cia to samoloty tłokowe jak Cessna Skyline itp. Po skończonej edukacji ma się wolny wstęp do szkoły wyższej w Dęblinie. Tam odbywa się szkolenie na samolotach myśliwskich.

www.lotnik.com - jeśli jesteś zainteresowany/na po przeczytaniu wstępu ;p

@down,
A po co jest internat? ;p

Krzesław 22-04-2007 19:18

Kapki za daleko dla mnie, ale oferta kusząca. :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39.