Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   ~>Userbary od Ice Gacusia<~ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=128705)

Cheesey 12-05-2007 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lemukew (Post 1425405)
Jestem dysortografikiem... (...)

Tym mnie rozwaliłeś... Jeżeli jestes dysortografem, to tym bardziej przyda ci się słownik. Będziesz mógł sprawdzić jak co się pisze zanim się wypowiesz na forum.

Jackz 12-05-2007 14:21

@Wszystkich z MTA
Według mnie zachowujecie się jak dzieci zamiast pomóc koledze ,potraficie jedynie go poniżyć ewentualine pojechać. Eh... tacy jak wy nie powinni należeć do mta. W końcu dla artysty najważniejsze jest podejście a nie umiejętności!

@Lemukew
Tworzysz dokument 380x60 (niewiem ile tam bierzecie na userbary).
Wklejasz obrazek. Ctrl+shift+n ,używasz elipse toola pod rectangle tool. Wypełniasz białą farbą i w layer-layer style zmieniasz z Normal na Soft Light.
Następnie bierzesz T i wypisujesz jakiś text. Layer-Layer style - soft light nastęnie w tym samym drop shadow 1/1 ustawiasz w drugim i trzecim pasku.
Następnie Ctrl+shift+n , Ctrl+a i prawy przycisk myszy. Wybierasz stroke i 1px.

Powinno lepiej wyglądać.

O ile używasz photoshopa bo to mi wygląda na painta :P.

IceGacus 12-05-2007 15:01

~

Dla tych wszystkich co pragneli elipsy ...
http://img518.imageshack.us/img518/148/kurwaasdzf7.png
I wszystkie efekty ktore udalo mi sie zrobic...
http://img149.imageshack.us/img149/9598/fajnekl4.png
Niewidze tutaj nic ładnego a wy -.-?

matiiii 12-05-2007 15:14

Nie elipsy tylko efekt szkła ;), powinno być białe i krycie mieć na ok 40% w zależności od wymagań. ;)

Cheesey 12-05-2007 15:51

Wytłumacz mi, dlaczego zielone? I dlaczego masz pretensje do (nas) ludzi, którzy cię krytykują? Jak już ktoś powiedział, jeżeli nie chcesz krytyki to nie wystawiaj swoich prac.

Jackz 12-05-2007 16:29

Eee.. ty jesteś durniem ? Chyba napisałem jednożnacznie że białą farbą ! I bez bevel and emboss -.-.
Gacus na twoim miejscu bym se darował i poszukał innej dziedziny w której byś się sprawdził.

IceGacus 12-05-2007 17:07

@up
HAHA co ja ma sie ciebie słuchac ??
Biała farba szkoda ze nie fioletowa -.-

Kto ja jestem ze ma sie ciebie słuchać...
Wy*******aj mi z tad smutasie..

matiiii 12-05-2007 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IceGacus (Post 1426459)
@up

Bo biała farba ( ze zmniejszonym kryciem) daje efekt szkła. (patrz mój podpis)

Cheesey 12-05-2007 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IceGacus (Post 1426459)
@up

Nie pozwalaj sobie... On ci powiedział po prostu jak zrobić żeby było dobrze, a ty się rzucasz jak jakiś psychol...

IceGacus 12-05-2007 17:21

On pierwszy mnie wyzwal niech on sobie za duzo niepozwala...

Jak bys niezauwazyl nazwal mnie durniem...

Niema podstaw ani prawa zeby mnie tak nazywac.

matiiii 12-05-2007 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IceGacus (Post 1426496)
On pierwszy mnie wyzwal niech on sobie za duzo niepozwala...

Jak bys niezauwazyl nazwal mnie durniem...

Niema podstaw ani prawa zeby mnie tak nazywac.

Chciał dobrze. Koniec offtopu!!

Cheesey 12-05-2007 17:27

To ty tak nas najpierw tak nazwałaś, tylko, że zedytowałaś posta ...

Jackz 12-05-2007 17:28

To było pytanie.
Dalej nie mam zamiaru polemizować.
W końcu nie będę się zniżać do twego poziomu...

ZeuSbobo 12-05-2007 18:07

Po 1 twoje us mnie nie zachwyciły us powinien wyglądać tak

http://img266.imageshack.us/img266/307/asdfld1.png

Po 2 200 gp -.- nie opala cie ponieważ w dziale grafika jest temat Avatary, Sygnatury & Company i tam na pewno jak ładnie zrobią ci us

Po 3 wszystkie pozytywne komentarze na temat twoich us to są twoi kumple

Po 4
Ukryty tekst:
PozdRo

IceGacus 12-05-2007 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZeuSbobo (Post 1426589)
Po 1 twoje us mnie nie zachwyciły us powinien wyglądać tak

http://img266.imageshack.us/img266/307/asdfld1.png

Po 2 200 gp -.- nie opala cie ponieważ w dziale grafika jest temat Avatary, Sygnatury & Company i tam na pewno jak ładnie zrobią ci us

Po 3 wszystkie pozytywne komentarze na temat twoich us to są twoi kumple

Po 4
Ukryty tekst:
PozdRo

Wkońcu jakis porzadny koment tylko niezgadzam sie z :
pkt 2 poniewaz jak bys czytal wczesniej to robie to poto aby cos zarobic po hacku wlasnie przez te userbary uzbieralem potrzebne mi 3 k na f axe
pkt 3
wez sobie na tibia.com jakis nick z userbara i zobacz czy w friendach tam bede -.-

Pozdro...

@edit
do wszystkich ktorzy mowia o efekcie szkła pytalem sie ludzi ktorym robilem userbary czy ma byc jakis efekt nikt niechcial to nie robilem<<< mysle ze juz niebedzie komentazu w stylu "gdzie efekt szkła gdzie costam i blablabla"
Juz pisalem podobny koment ale widac ze nieczytacie.

Extermis 12-05-2007 21:21

Cytuj:

@Wszystkich z MTA
Według mnie zachowujecie się jak dzieci zamiast pomóc koledze ,potraficie jedynie go poniżyć ewentualine pojechać. Eh... tacy jak wy nie powinni należeć do mta. W końcu dla artysty najważniejsze jest podejście a nie umiejętności!
no podejscie ktore jest w stylu -> 'daj 200 gp za szajs ktory Ci zrobie' napewno odrzuca... jesli zrobilby cos wiekszego wlasnorecznie to dostalby porady jakies ale w przypadku jakis smiesznych userbarow no to raczej watpie na taka mozliwosc...

eh zal ogolem jak sie myli ksztalt z efektem... no ale zycie....

Lemukew 12-05-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolidos (Post 1425650)
Heh.... tylko te słowa "do doopy" idealnie odzwierciedlają wygląd i wykonanie tych userbarów.
A co do twojej dysortografi.... w zeszycie rozumiem, ale na kompuetrze masz Worda itd. ! Tłumaczenie się, że robie błedy, bo mam dysortografie pokazuje nam kim jesteś. Zamiast starać się, przeczytać kilka razy posta, przepuścić go przez Worda, to ty przeczytasz aż raz i klikasz "Wyślij odpowiedź".... a niech się reszta męczy z czytaniem posta z tak rażącymi błędami.
Zresztą zastanawia mnie, czemu tylko na forach związanych z Tibią spotykam ludzi którzy wykręcają się "dysami"...hmmm.... może tutaj jest najwięcej 10-14 latków, którzy uważają się za najważniejszych na świecie.

Sorki ale ja mam 17 lat.... i nie mam worda, sorki ale nie będe wydawał kupe kasy na Offica... To że ty sobie ściągnołeś oznacza że jesteś piratem i tyle... życze dużej kary pieniężnej...
"ale na kompuetrze masz Worda" haha sam byś mogl przepuścic przez tego swojego pirackiego Worda...
Jak mi zwracasz uwage na temat ortografii to chociaz sam nie popełniaj błędów...
@Jackz

Sorki ale Cie nie rozumiem... czemu ty do mnie piszesz... Musiałeś nicki chyba pomylić, bo to nie ja robie te UB...

PozdrO :)

ZeuSbobo 13-05-2007 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lemukew (Post 1427231)
Sorki ale ja mam 17 lat.... i nie mam worda, sorki ale nie będe wydawał kupe kasy na Offica... To że ty sobie ściągnołeś oznacza że jesteś piratem i tyle... życze dużej kary pieniężnej...
"ale na kompuetrze masz Worda" haha sam byś mogl przepuścic przez tego swojego pirackiego Worda...
Jak mi zwracasz uwage na temat ortografii to chociaz sam nie popełniaj błędów...

Grasz w tibie ?

No to koniec rozmowy

A co do ortografii to ma rację lepiej dawaj litery takie jak ż , ś , ć , itp

sorki za offtopa

Qiano 13-05-2007 13:26

Dobry sposób na kase ;) Ale trochu za drogo.. Dobrze że sam potrafie robić takie a nawet lepsze userki ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:06.