Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe potwory! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=130828)

Michoss 25-05-2007 17:33

Hmh...Tak myślę...
Chakoya to takie słodkie przytulanki...
Frost Dragon jest ze śniegu, i powinien rozpaść się pod naciskiem kamienia...
A "muzgośmierci" mają mózg na wierzchu, i sychą, popleśniałą skórę, ale na pewno będą miały 10k hp i
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mój kolega co też gra w tibie
Def jak huj

Na to wszystko bałwanki i przejeżdżanie psim zaprzęgiem między wyspami.
Zatchepiście.

matiiii 25-05-2007 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1448966)
Oby te chokoya były takie al'a dwarf ;] Mogli by dodać więcej potworów dla średnio poziomowych graczy.

Zgadzam się z moim rówieśnikiem. ;)

Lookazz 25-05-2007 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1449105)
Tak wszyscy się cieszą że będą expić na nowych potworkach, a Cipsoft zrobi tak jak latem było. Też wszyscy podnieceni jakimiś Undead Dragonami etc, już planowali na nich hunt, a tu BUM. Cipsoft nawrzucał wszystkie nowe potworki do jednej dziury z cholernie trudnym questem. Obawiam się że tak będzie i w tym przypadku.

nie zdziwilbym sie jakby tak bylo.. ale coz.. i tak mam za slaby lvl na takie potworki a przynajmniej tak mi sie wydaje ;) no ale zapowiada sie ciekawie.. szkoda ze nie ma nigdzie screena z tym nowym pajakiem :]

Sir'Matek 25-05-2007 17:45

Hmm wdlg. mnie w tym update nie obejdzie sie bez czarów :>
Z kąd ten pomysł z tego newsu?

"W końcu Chakoya Windcaller - najbardziej inteligentny w swojej rasie, wyróżnia się dzięki swym magicznym umiejętnościom"

a o ile wiem żadnego czaru wiatru w tibi jeszcze nie ma :p. A co dopiero lodu ;]
....
Te nowe beholdery będą musiały być bardzo dobre, skoro są w otoczeniu nightmare. BTW. widocznie nightmare nie tylko na poi beda :D

Letnia zmiana zapowiada sie fajnie ...... dla posiadaczy pacc ;p

Wemxiu 25-05-2007 17:49

Taki pojedynczy resp nightmara będzie zajebiszczy... Nie tylko elitarni blokerzy wykonujący PoI będą mogli je bloczyć, a tera może i by średniolevlowcy będziemy mogli se powalczyć z nimi ;8o8o8o

ZenNeron 25-05-2007 17:52

to coś małe białe i owłosione wyglada zupełnie jak pikachu xD

Lord Motizu 25-05-2007 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rananel (Post 1449141)
To będzie powtórka POI update - wcale bym się nie zdziwił jakby Frozen Dragon miał 10 k + HP. Ech... marzy się coś a'la hydra do huntowania... i rzeczywiście by mogli dać potwory dla 50 lvli. może coś jak nieszczęsne guardy? Dobry loot + niezły exp.... Marzenia. A co powinni zrobić? Ano powinni dobić sorca... Sam gram sorcem 40+ i z kumplem 40+ ubiliśmy ostatnio 96 najta... nie miał szans... Sorc jest za silny... jeśli poprawią jeszcze siłe knighta to może w końcu da się normalnie huntować POI?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lookazz (Post 1449141)
nie zdziwilbym sie jakby tak bylo.. ale coz.. i tak mam za slaby lvl na takie potworki a przynajmniej tak mi sie wydaje ;) no ale zapowiada sie ciekawie.. szkoda ze nie ma nigdzie screena z tym nowym pajakiem :]

Watpie, bo bedzie cala wyspa, a nie tylko podziemia z qestem :)
Ci barbarzyncy beda pewnie jak amazonki lub bandyci, albo bk/hero :P
Smoki - pewnie silne jak undead dragon
Mamuty - pewnie cos w stylu slon
Mózgi - jakis ciezki do zabicia shit

Sir'Matek 25-05-2007 18:00

@up
Moim zdaniem to mocą nie bedzie przypominać undead dragona......

Bardziej jak wcześniej zostało powiedziane, coś pomiędzy dragon a dl. Na zdjęciu są pokazane chyba trzy frozen dragi więc jeżeli będzie to odmiana undead draga, to to będzie kolejne miejsce by odebrać knightowi zabawe..... (sorc up/ue/down lub up/mort hur lub nowy czar / down)

Lord Gumio 25-05-2007 18:02

No ciekawe szkoda tylko ze na innych stronkach jeszcze nic niema tibia.pl byla najszybsza ;p potworki spx z wygladu ale mnie interesuje bardziej oplacalny loot. Jak ktos napisal mozliwe beda respy nightmare a jesli nightmare to moze glebiej pod ziemia beda juggernauty. mamuty cos jak slonie, chakoye mysle ze cos jak dworce albo slabsze orki,lodowe dragi(moze jakis nowy armor ala dsm ;p) ten beholder napewno silniejszy od elder beho:P

Honasolo 25-05-2007 18:05

Te male chakoye beda cos ala dworc. omg
0 loota 40 exp, a mag bedzie napier*** z lodu jak fire devil... Co gorsza one beda elementem krajobrazu tak samo jak gobliny ... nic tylko wqr**** beda potrafily. ;/
Jak to bedzie z barbarzyncami? A to juz inna bajka. Wepchna ich w jedno miejsce gdzie bedzie mld magow...
Beho? Nastepny niepokonany stwor pokroju hero tylko, ze atakowac bedzie szybciej niz fire devil...
Smok? Obrzydliwie wyglada i rownie przewiduje jego zarabiscie mocny def + 23456 hp... (jakby tego bylo malo bedzie nawal z ice wave za 500..)
Lodowe golemy natomiast nigdy nie beda sie rozstawac z mocnymi stworami.
Najgorsze w tym bedze jednak to, ze z tych wyzej wymienionych monsterow wypadnie co najwyzej dark shield..

Tyle z mojej strony.
Tymi e"RPG"owatymi potworami juz zygam...

Str4t0s 25-05-2007 18:05

Chakoya - kotki
Braindeady - Undead beholdery? Fajnie wygladaja.
Ice dragon - ni to pies ni slon.
Barbariany - nawet fajni. Ale zeby taka babka z odslonietymi nogami i brzuszkiem to nie jest jej tak zimno?

Mallice 25-05-2007 18:12

...

ten niby potwor jest podobny jak by beholder był uszyty ze szmatek
Kurde znowu nie dostaniemy nowego yeti który jest lepszy i wypada wiecej sniezek i itemki =]

[CHAR]Alva Soka[/CHAR]

RookK 25-05-2007 18:19

A gdzie info o wyrównaniu profesji? ;(

Xzonixek 25-05-2007 18:21

Ten Beho fajny :D Wg mnie te biale to coś w stylu małp...

Cvonio 25-05-2007 18:26

Po 1:
Mogli by coś dodać dla FACC tzn. jakieś nowe potworki.
Po 2:
Ten Ice Dragon wygląda jak Undead Dragon tylko ze niebieski :):).
Po 3:
Czekam aż będą nowinki co do Knighta bo też gram Knightem i troszke cieżko się nim gra np.jak by dodali takie coś, że troszke szybciej lecą skile bo na dużych skilach jest naprawde ciężko skilowac :p

Cashtan 25-05-2007 18:33

Moze zmienia wyglad dragow i dli bo undead i ice sa robione na nowym szkielecie wiec :P

#P.S.
New beholder bedzie silny, zapomnijcie o nim.
Na zdjeciu z nim widac w poblizu nightmare czyli bedzie sila rowny potworkom z poi.
Nowym beholderom mowimy pa.

Draggy_Slayer 25-05-2007 18:38

jak to znowu beda potwory klasy poi (te nowe beholderki) to komus chyba zapier*ole :P

Vadem 25-05-2007 18:45

no fajnie fajnie xD

Ale co z balansacją postaci :confused:

Dragor 25-05-2007 18:49

No co wy... czytać nie potraficie?? Chakoye tylko wyglądają łagodnie... osądzam je na ala bandit (wojownik), hunter (dystansowy), mino mage (mag).
Beho jako starożytna rasa będą moim zdaniem silne jak BK.
Mamut?? >> kapa... może tylko dla kości słoniowej, siłą taki jak zwykły słoń.
Barbariany będą silniejsze od dwarfów (guard) coś pokroju geo i wyżej (nie ma podobnych).
Co do frost draggy.... jak wspominano... drag<frost drag<DL.

I to by było all z potworkami.
Liczę na to, że udostępnią jakiś obszar dla FACC!!! :D

Zaphi 25-05-2007 18:52

oby te smoki byly silniejsze i sie dalo je jakos pobic,
wogole zeby tam bylo cos trudnego do zwiedzania
bo nie gra sie chyba po to zeby ogladac "piekna" grafike tibii

ta reszta to wyglada na klicz dla noobs ;f

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:59.