Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Zarabianie w Mintwallin - Poradnik (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=143336)

Slythia 18-09-2007 04:26

Pewnie dostane ochrzan, ale coz, bywa.

Wedlug mnie troche za krotkie. Duzo za krotkie. W sumie samodzielnie napisales tylko co gdzie mozna sprzedac. No i za ile. A to troche za malo, by poradnik byl dobry. Poza tym w kolko powtarzasz o tych 70k/dzien.. Mozna zarobic, oczywiscie. Zaden problem. Dlugo siedzac...

Brakuje mi po piewsze mapek. Skoro juz piszesz poradnik "jak zarobic w miescie minosow" to radzilabym skupic sie takze na samym miescie, opisac resp potworkow, gdzie jakie lvl moga chodzic etc.. A jesli jest poradnik - podac link i dodac obszerny komentarz.

Poza tym. Skrzynki.. Skrzynki.. A gdzie one sa? Gdzies w miescie...

Trzecia sprawa. Wymagany poziom. 70??... To troche przesada. O wiele mniejszy lvl sobie tam poradzi, bez problemu. Tylko trzeba umiec grac i znac swoja postac. Jak juz ktos wyzej napisal - budynki i uksztaltowanie terenu to ulatwia. Po co biegac za magiem, skoro on do nas moze spokojnie dobiec? Podobnie z archerem. Poza tym da sie je pojedynczo lurowac.

Po czwarte... Wedlug mnie ten poradnik powinien sie nazywac "jak zarabiac rycerzem w miescie minosow". Brak jakichkolwiek informacji o innych profesjach...

To na tyle, i licze, ze mnie az tak za ten komentarz nie ochrzanisz ;).

slayershadowbolt 13-01-2008 16:51

hehe no kolon ladny poradnik napisales:p

pzdr!

Pazerniak 07-02-2008 21:21

;]

Ladny Poradnik Ogulnie Ksztalcacy ;p:berserk:xDD

Highlvl_z_Nerany 08-02-2008 23:50

autor poradnika nie napisał, iż dla facc najlepszym sposobem jest robienie hotkeyów na dane itemki co zlociliśmy polecam hotkeye CTRL + F1, CTRL + F2 itd. Wtedy bierzesz taki parcel do bp i tylko sprawdzasz hotkeyami i piszesz do sprzedawcy, ja zbieram lota tylko do carlin i thais oraz kusze na fibule i robie 50 k w kasie legalnie dziennie na 60 lvl.

Doom Terror 10-02-2008 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1656844)
Pewnie dostane ochrzan, ale coz, bywa.

Wedlug mnie troche za krotkie. Duzo za krotkie. W sumie samodzielnie napisales tylko co gdzie mozna sprzedac. No i za ile. A to troche za malo, by poradnik byl dobry. Poza tym w kolko powtarzasz o tych 70k/dzien.. Mozna zarobic, oczywiscie. Zaden problem. Dlugo siedzac...

Brakuje mi po piewsze mapek. Skoro juz piszesz poradnik "jak zarobic w miescie minosow" to radzilabym skupic sie takze na samym miescie, opisac resp potworkow, gdzie jakie lvl moga chodzic etc.. A jesli jest poradnik - podac link i dodac obszerny komentarz.

Poza tym. Skrzynki.. Skrzynki.. A gdzie one sa? Gdzies w miescie...

Trzecia sprawa. Wymagany poziom. 70??... To troche przesada. O wiele mniejszy lvl sobie tam poradzi, bez problemu. Tylko trzeba umiec grac i znac swoja postac. Jak juz ktos wyzej napisal - budynki i uksztaltowanie terenu to ulatwia. Po co biegac za magiem, skoro on do nas moze spokojnie dobiec? Podobnie z archerem. Poza tym da sie je pojedynczo lurowac.

Po czwarte... Wedlug mnie ten poradnik powinien sie nazywac "jak zarabiac rycerzem w miescie minosow". Brak jakichkolwiek informacji o innych profesjach...

;).

lepiej bym tego nie ujal~

Ziomos 09-03-2008 14:51

:)

Świetny poradnik :cup::cup::cup::cup: daje 10/10 :):):)

Szachu 09-04-2008 14:43

ładny PORADNIK a poza tym jakby dał jak dojść Mintwallin to jaka by była zabawa z chodzeniem i szukaniem:cup:
Ogólnie Nice poradnik i jak wbije 70+lvl Sorc (o ile kiedyś wbije 70) to przetestuje 10/10

Mosaczek 06-05-2008 16:45

;)

W sumie dla początkowych graczy spoko poradnik. Wielki Peace Dla Ciebie Człowieku. Że wogóle chciało Ci się takie coś zrobić ;)

PIEPRZYĆ ORTOGRAFIE!! xD xD

Lord Knight 13-05-2008 20:28

Bardzo dobry poradnik . Byłem ostatnio na maintlawie 2,5k z kasy 3x taurus mace i tak z 12k z sprzedanego lota tak byłem z 2,3h najgorzej było lota selnąć ale jak ktoś ma łep to go skryje w dobrym miejscu i będzie po niego latał . Musiałem jedynie mana potion odkupić ale takto naprawde się opłaca zająć całe i expić ^^

Darkerus 09-07-2008 20:03

Wychwytywanie błędów

Uwazam ze poradnik całkiem niezly nie znalazlem w nim zadnego bledu.
ale co z tym levelem ?? 70+ Ja tam chodzilem na 20 :baby:
A co z tą mapa na koncu po drodze nie spotykamy zadnych potworów ?? Zupełnie nic 8o
Chyba jednak nie ;(

Ogólnie dobrze i jestem na TAK :cup:

www.tibia.googlepages.com

Adolfik 11-07-2008 13:15

Fajny :) Bardzo sie przydał

brudi1331 15-07-2008 20:23

a ja wam powiem tak dajcie jakąs inną mapke albo mi wytłumaczcie jak dojśc bo nie moge się wyznać ajkiec 3b,3f oco chodzi gdzie mam iśc?? proszę o szybkie odpowiedzi

kuszczak1 27-07-2008 10:02

ja tam expilem 20pall i pul bp manasków mi straczylo na godz niezły pomysł z parcelami napewno się przyda ale powiedz jakiego qesta trzeba wykonac plix czekam na odp

Matiszek2 28-07-2008 19:52

No poradnik niezly B) Tyle ze na mintwalin bez postmana nie ma sie co pchac, a jak sie ma postmana to ma sie i pacca, a z pacc sa duzo lepsze miejscowki ;)

Sarphiusq 28-07-2008 20:38

poradnik dla wyzszych lvl 70+ ale spoko. Moj poradnik: jak zarabiac w mintwalin? - Rob lootbagi :cup: xD

Bonaqera 09-08-2008 22:17

Ekonomiczny poradnik :P 10/10

Elo_Dziadzior 09-08-2008 22:52

Lol ja dawalem rade swoim 41 sorcem xd i mowilem do markwina hi i nic ;p
dlatego nie wprowadzaj ludzi w blad.A reszta spoko.

Wieszoczek 10-08-2008 02:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elo_Dziadzior (Post 2221546)
Lol ja dawalem rade swoim 41 sorcem xd i mowilem do markwina hi i nic ;p
dlatego nie wprowadzaj ludzi w blad.A reszta spoko.

można mówić zza ściany, przynajmniej tak robiłem postmana :>

Silverius 25-09-2008 16:33

mmm

Mówisz, że chciałeś uniknąć poskładania innych poradników. Ale dlaczego? Takie poskładanie byłoby o wiele bardziej praktyczne niż ten skrawek informacji. A dla mnie to z 70lvl też jest poronione. Mapka też słabo czytelna, te wszystkie 3f,h5,n1. :)
3/5.

Rafal_Dudek 03-10-2008 14:02

o wiele za krótko ... i trochę offtopic

Przede wszystkim brakuje mi tu mapy spawna z zaznaczonymi mino magami i archerami

Mógłbyś zaproponować jakąś trasę po spawnie i taktykę jak brać potwory oddzielnie. Może jakiś filmik nawet? Strasznie mało jest o samym Mint, za to prawie pół poradnika o organizacji loota

Pomysł niezły, wykonanie takie sobie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51.