![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
#topic: generalnie rzecz biorąc to nie jestem za specjalnie w stanie nigdzie się sklasyfikować, z wyglądu bliżej mi do punka, z przekonań - do rastafari. Jeśli o gusta muzyczne chodzi, to wypada jeszcze do punka, dub, reggae, ragga, ska, dorzucić rock, indie rock i metal. I sklasyfikuj się tu gdzieś : < @down: oke Reguś, luzmeni! |
redfaction dajesz tam gdzie ja! Do luzmenów!
|
@Mad-Sin
"Żaden Skinhead nie może być rasistą, bo musiałby zatuszować swoje czarne korzenie" - Roddy Moreno. Apropo, rude boye nosili również harringtony i crombie : ). @redfaction Jesteś rasta pod względem poglądów? Wolność dla afryki, wszyscy chodźmy do Etiopii, rasa tak ważna jak kolor oczu? Rastafarianizm jest religią dla ludzi czarnych, nie dla białych. @topic Nie należę do żadnej. |
Cytuj:
|
yassek ale o co kaman? Gdzie ja coś o rasistach napisałem =p
|
Cytuj:
//edit pisząc "ich" miałem na myśli aktualnych, czarnych rastafari. |
biali rasta to pozerzy !!! ja jako przedstawiciel czarnej rasy tak uwazam
|
A jak ktoś slucha goregrindu to pod wzgledem muzycznym do jakiej nalezy subkultury? ;)
|
Cytuj:
|
@piotrek26111
Ludzi lubiących się lansować. |
Uważam muzykę metalową za najlepszą na świecie (wybrane typy) ale kompletnie nie jestem przekonany do noszenia ciuchów czy zachowań świadczących o przynależności do konkretnej sub/kontr kultury
|
Nie ma to jak szufladkowac ludzi.
|
Cytuj:
;- )) Troszeczkę się mylisz. Pamiętaj że w czasie wizyty J.C.M Haile Selassie JAHWE Ras Tafari bodaj na jamajce, rastafari przeszło na nieco bardziej pokojowe tory, można nawet rzec że 'w ogóle' rasizm został wykluczony, i tylko drzewne domy rastafari nadal chcą zemsty za krew czarnych przelanych w walce z białymi. Wielu białych rastafari można obecnie spotkać na jamajce, i żyją oni w zgodzie z czarnymi. Po za tym, rastafari to nie religia, to droga życia. Żyj i dać żyć innym. Nieś pokój, nieś dobro. Rastafari to jest miłość, pokój, dobro. Nie trzeba w to w tym momencie nawet wplatać elementów religijnych, całość całkiem dobrze funkcjonuje jako samodzielne przesłanie i droga życia. Jak powiedział Luta, religia to coś, co robisz raz w tygodniu a potem masz to gdzieś - rastafari to rzeczywistość. #woah, że zacytuje habakuka : > Rasta znaczy być wolnym, śmiać się, bawić, Kochać, szanować i ufać. Wiedzieć Skąd i dokąd, od czego i dlaczego Poszukiwać, odkrywać, wędrować. |
A istnieje subkultura ktora biernie patrzy na swiat i ma wszystko w dupie?
Ew. grupa ktora przesiaduje z kumplami cale dnie gadajac o pierdolach? Bo jakos tak nie mam gdzie sie zaklasyfikowac :< |
Do subkultur to ja mam stosunek analny.
Nie moglem sie powstrzymac Nie naleze do zadnej i sie bardzo z tego ciesze. Ten wyscig szczurow jest po prostu nuzacy. |
Rockpunk czy cos. Emo wannabe.! Btw. Lubie kochac sie z emo (:
|
Ukryty tekst:
Dla mnie subkultury są niepotrzebne, bo tak na prawdę nikt nie pasuje do nich w 100%. Niektórzy lubią barok i rococo, ale lubią też słuchać metalu. Inni lubią styl nowoczesny i Chopina czy Carmen... Taka jest prawda, ludzie to nie puzzle żeby dało się ich przyporządkować do określonego miejsca. |
@korek
Ohohoho... ależ ty jesteś śmieszny... |
Cytuj:
Emcess. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29. |