Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   !!!!!Mój 6-cio letni brat gra w tibie!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=143576)

grzelu8 12-08-2007 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1599021)
Ja w wieku 6 lat potrafilem juz dobrze czytac i pisac, z ortografia lepsza niz 90% tego forum.

W czym problem pisać lepiej niż debile, którzy robią po kilka błędów w jednym zdaniu? (czasem nawet w jednym wyrazie)

@topic
Dużo by taki dzieciak nie osiągnął, chyba że byś mu pomagał. W jego wieku to ja jeszcze na pegasusie zasuwałem :D W CS to on pewno za dużo fragów nie zgarniał i mogę się założyć,że po chwili mu się ta gra znudziła)

piotrek26111 12-08-2007 00:19

Cytuj:

Dużo by taki dzieciak nie osiągnął, chyba że byś mu pomagał.
Mylisz sie. Tibia wymaga mniejszych zdolnosci niz jakakolwiek fifa na poziomie amator.

Calen Futh 12-08-2007 00:24

@up: Nie zgadzam się z Tobą.

Stanley 12-08-2007 00:57

No wiesz zalezy na jakim poziomie jestes w tibi bo ja np na 70levie musze byc gotowy ze ktos chce mnie zabic i wogule ja sadze ze to nie jest dobra gra dla tak młodego gracza dlatego udzielam sie waszego zdania narazie dostaje albo niejasne pytania albo dowcipy

piotrek26111 12-08-2007 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stanley (Post 1599139)
No wiesz zalezy na jakim poziomie jestes w tibi bo ja np na 70levie musze byc gotowy ze ktos chce mnie zabic i wogule ja sadze ze to nie jest dobra gra dla tak młodego gracza dlatego udzielam sie waszego zdania narazie dostaje albo niejasne pytania albo dowcipy

No to pozwol ze ja wyraze swoje zdanie na ten temat. Otoz moim zdaniem tibia jest w sam raz grą dla tak mlodego czlowieka gdyz nie wymaga praktycznie zadnych zdolnosci manualnych ani intelektualnych. Żeby osiągnać sukces w tibii wystarczy codziennie grać w nią 8 godzin. Tibia to gra tak zalosnie prymitywna ze nawet nie wymaga znajomosci czytania i pisania a tym bardziej jezyka polskiego. Nawet pierwsza gra (platformowka) w jaka zagralem w wieku bodajże 8 lat (The Adventures of Lomax) jest trudniejsza od tibii. Zaloze sie ze zaden z tych tibijczykow siedzacych codziennie po 8 godzin na expie nie bylby w stanie w jakiejkolwiek fifie wygrac na poziomie "World Class" meczu w ciągu 90 minut. Nie bajeruj mnie ze na 70 lvlu jest trudniej bo mialem 90 lvl ale zrezygnowalem z tej gry jak zobaczylem jakie to g*wno. Jest tak samo jak na 8 lvl. Wystarczy tylko trzymac hotkey od leczenia. Obecnie, sfrustrowany prostotą tibii, postanowiłem robić graczy expiących po 8 godzin dziennie w ch*ja i sciagnalem sobie bota ktorym sam mi lvl wbija na rookstayera z podpisu a ja w tym czasie sobie gram w inne lepsze gry. Jesli chodzi o tibie to dla mnie osobiscie jedyny sens tej gry widze w swiatach pvp-enfo bo tam potrzeba choc troche umiejetnosci zeby sie wybic a nie tylko glupie "exori vis spam" jak na zwyklym pvp albo tym bardziej non-pvp.

Tovob Lard 12-08-2007 10:40

@up Po części podzielam twoje zdanie.

Tibia jest jak papierosy - z czasem zrozumiesz, że to syf. :)

Slay 12-08-2007 11:26

@topic: Fajna podpucha.

X3R3 12-08-2007 11:36

EEe... Kuzyn kumpla ma 5 lat. Sam wbił 20 level. Jakim cudem? 8o

Tovob Lard 12-08-2007 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X3R3 (Post 1599436)

EEe... Kuzyn kumpla ma 4 lata. Sam wbił 21 level.
Jakim cudem? 8o

Fiszbin 12-08-2007 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X3R3 (Post 1599436)

I teraz sie zacznie "a kuzyn mojego kolegi wujka siostry ma siostrzeńca który ma 3 lata i zabija smoki :OOO jaki cudem?"

@Topik
Tibia wymaga opanowania obsługi myszki i klawiatury na poziomie przeciętnym i czasu. Dlatego to nic nadzwyczajnego, że małe dzieci w nią bez problemu grają.

piotrek26111 12-08-2007 11:56

Bo jak juz wczesniej wspomnialem, tibia to gra ktora nie wymaga zadnych zdolnosci manualnych ani intelektualnych a jedynie masy wolnego czasu wiec jak 4-latek ma czas grac po 8 godzin dziennie to tez wbije high level.

Domis 12-08-2007 11:57

Daj jego name to mu wybiję grę ;D

A tak na serio, to i dobrze i źle że gra :D
Zalety:
+szybciej się zacznie uczyć
+angielski
+radzenie sobie
Wady:
-nauczy się trochę od "noob pl"
-może się użależnić

Wiec lepiej go pilnuj ;D Jak gra ;p Żeby nie siedział za dużo, bo skończy jak TY! Kiedy wybija 0:00 wchodzisz na kompa i siedzisz do 6:00 ;)

piotrek26111 12-08-2007 12:06

Cytuj:

Tibia wymaga opanowania obsługi myszki i klawiatury na poziomie przeciętnym
BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Na poziomie przeciętnym powiadasz? Ty chyba masz niewielkie pojęcie o grach komputerowych jesli dla ciebie tibia jest poziomem przeciętnym. Dla mnie w skali od 1 do 10 (gdzie 1 to pasjans) tibia wymaga zdolnosci na poziomie 2 na szynach.

Fiszbin 12-08-2007 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1599485)
Na poziomie przeciętnym powiadasz? Ty chyba masz niewielkie pojęcie o grach komputerowych jesli dla ciebie tibia jest poziomem przeciętnym. Dla mnie w skali od 1 do 10 (gdzie 1 to pasjans) tibia wymaga zdolnosci na poziomie 2 na szynach.

Super. Miałem na myśli po prostu, 'jako takie' posługiwanie się myszką, a nie jakąś konkretną skalę, czy odniesienie do innych gier. Co to w ogóle za chory pomysł, żeby w taki sposób interpretować czyjś post, widocznie za dużo czasu spędzasz przed monitorem. A niewielkie pojęcie o grach może i mam, bo prawie w ogóle nie gram, ale jakoś mało mnie to boli. Ty natomiast mógłbyś trochę poluzować poślady i się nie unosić z byle powodu.

Kimo36 12-08-2007 12:50

Daj fotke xD
a tak serio to ciekawe kiedy odrkryje ,że istnieja inne potwory nish trolle ;o
Dopuki nie padnie to bedzie grał, jak sądze ;P

piotrek26111 12-08-2007 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kimo36
a tak serio to ciekawe kiedy odrkryje ,że istnieja inne potwory nish trolle

Pewnie już dawno odkrył bo co to za problem -.-

Tovob Lard 12-08-2007 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kimo36 (Post 1599559)
Daj fotke xD

haha śmieszne.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kimo36 (Post 1599559)
nish

Pokemon na forum!!!!!!!!!!!111111

Cytuj:

Teraz jak są hotkeye to stanowczo TAK : )

Hieyan 12-08-2007 14:41

Cytuj:

Tibia wymaga opanowania obsługi myszki i klawiatury na poziomie przeciętnym
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1599485)

Jest różnica w umiejętności opanowaniu klawiatury i myszki, a trudnosci gry. Wezmy takiego mojego dziadka - uczy sie dopiero komputerowac i dla niego wyszukać kursorem np. Mój komputer to pare sekund, podczas gdy przeciętny uzytkownik komputera robi to w ulamek sekundy. Ktos moze byc mistrzem swiata w szybkosci pisania, z zawiazanymi oczami rozpoznaje kazdy klawisz, zna polozenie kursora myszki a włączy jakiś symulator, strategię czy nawet Sapera i już po nim, bo sie po prostu nie zna.

Vansider 12-08-2007 15:03

Do Autora:
Chroń go przed tą grą i przed Giertychem!

Tompior 12-08-2007 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tovob Lard (Post 1598425)
Wiek 6lat to przecież tzw 'zerówka', coprawda nieobowiązkowa, ale już powinnien próbować czytać i pisać podstawowe wyrazy.

U mnie w zerowce umielismy juz po angielsku czytac (podstawy)...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:48.