![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
http://www.owczarkiniemieckie.ok1.pl/viewtopic.php?t=60 -akcja pierwsza (bo forum sie dopiero rozwija) http://www.psy.pl/dzialy/?O=5882 |
Odniosę się do pierwszego posta.
A ja całym sercem popieram przeprowadzenie takiej akcji w Polsce. Jest po prostu za dużo bezpańskich psów i kotów. Włóczą się, srają, i stanowią zagrożenie dla ludzi (mnie o mało co 2 takie nie pogryzły, dobrze że miałem rower, to łatwo uciekłem). A mięso, po przebadaniu można byłoby sprzedać w delikatesach albo ufundować mięsko dla głodnych dzieci w sierocińcach (mówię to absolutnie serio, sam bym z chęcią skosztował takiego mięsiwa). Ale, ponieważ tacy niby-obrońcy zwierząt muszą krzyczeć, to się nie zanosi na jakieś zmiany. EDIT: Kotkom też bym dowalił. |
@Up:
Ten post był chyba prowokacją ponieważ to by było absurdalne posunięcie. Zamiast tego lepiej takie psy zawieść do schronisk i zaszczepić. Ale zadam ci jedno pytanie: Czy Ty byś naprawdę chciał zjeść takie mięsko?Bo mi się zdaje,że nie. A przynajmniej takie dzieci by pewnie nie chciały. A co do zmian. To najpewniej w tym kraju takich nie zobaczysz,bo w kraju rozwiniętym i w miarę bogatym,takie coś by było skandalem na skalę co najmniej Europejską i równoznaczne z cofnięciem się w rozwoju kulturalnym. |
Cytuj:
Cytuj:
A takie dzieci chciałyby zjeść cokolwiek, co napełniło by ich brzuszki, i byłoby jadalne. Naprawdę myślisz, że by prowadziły jakieś dywagacje natury etycznej? |
Cytuj:
I to samo zrobiłbyś z chorymi ludźmi którzy są chorzy na jakieś choroby zakaźne i są bez opieki?Bo wg. mnie Zwierzęta i Ludzie odczuwają to samo i z twojego punktu widzenia wychodzi na to,że byś zabił wszystkich chorych na świecie.(I dałbyś ciała głodnym na pożarcie) Cytuj:
Na pewno istnieją tańsze sposoby nakarmienia dzieci,to jest pewne.Bo nie wyobrażam sobie na półce sklepowej towaru z napisem "Najlepsze pieskie mięsko,wyrobu Polskiego!" |
Cytuj:
Cytuj:
Nigdy bym nie zabijał ludzi, jak też bym nie dawał zgody na uśmiercanie ich (chyba że sami tego chcą, to wtedy inny temat na rozmowę) z powodu ich choroby. Zwierzęta może i odczuwają ból, ale co z tego miało by wynikać? Cytuj:
Na pewno są inne sposoby nakarmienia dzieci, ale co z tego? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Kilka godzin temu spałowali przy mnie bezdomnego. Po co wymagać od ludzi, że będą szanować zwierzaki jak nie szanują samych siebie?
|
Cóż, ludzie ludziom taki los gotują.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@to Ultros Calimari Ciekawe rozwiazanie nie powiem tylko jest jeden wielki problem. Gdyby tak przebadac wszystkie psy, ktore mialyby wedrowac pod widelec napewno 80% tego mieska nie nadawaloby sie do spozycia doliczajac koszty takiego badania... Nie wspomne juz o tamtym na gorze^^^. Pomysl 7 razy zanim cos napiszesz ok? (unikniesz bledu) @up Nie bylbym do konca pewien twojego przekonania... Z jednej strony nie widzimy drzazgi w oku(zapomnialem =p) u siebie z drugiej natomiast patrzymy na belke innego czlowieka. @down A mi sie wydaje, ze ten kto ten glupi wymysl zabijania zwierzat wymyslil mial wieksza wscieklizne niz wszytkie razem wziete psy. ;p |
Imo powinni naw*******ać się wściekłego mięsa i sami pozdychać.
A nie zabijać Bogu ducha winne zwierzaki. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@top pamietam taka akcje, nie pamietam jak sie nazywala. Koles przerabial bezpanskie psy, psy sasiadow, swoje psy na smalec. Uznali go za chorego psychicznie i siedzi teraz na szczescie w zasyfialym psychiatryku! TOZ prowadzi takie akcje i lepiej bedzie jezeli nie spotkam sie z jakims pojebancem ktory cos zrobi psu, nie obchodzi mnie czy to jego pies, czy moj, czy jakis bezdomny. ZAJEBE CHUJA!! Cytuj:
Pozdrawiam, TOZ |
Cytuj:
wojna polska- chiny? co za brednie, chińska piechota na bosaka zdepcze całą europę... btw. pies w azji to przysmak kulinarny, to tak jakby u nas wytłukli świnie, oczywiście, szkoda bo to biedne i niewinne zwierzęta, ale żadna petycja nigdy nie pomoże w uratowaniu ich. napisz sobie petycje do usa żeby przeprosili japończyków za zabicie 15 milionów ludzi w hiroszimie i nagasaki dwiema bombami, ale czy coś to pomoże? |
Nie rozumiem was ludzie. Marnujecie czas i energię, żeby tutaj siać swój defetyzm w dziesiątkach postów na minutę, ale podpisanie petycji to już dla was zbyt wielki wysiłek, bo przecież "to nic nie da". A co da wasze biadolenie na forum?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Facet, widać, że jesteś (pardon) nieźle świrnięty na punkcie GreenPiS, daruj sobie... Jeżeli mam wybierać między 500tys psiakami a 10 ludźmi którzy mogą przez te psy umrzeć na wściekliznę wybiorę człowieka... P.S. W Indiach krowa uznawana jest za zwierze święte i zabicie jej niejednokrotnie równa się śmiercią oprawcy, w Polsce na ubój idą dziesiątki krów dziennie, dlaczego? Bo mamy inną kulturę niż w Indiach! Nie można się wpieprzać komuś z butami w jego kulturę, w jego świat tylko dla tego, że TY masz inne zdanie! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10. |