Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Times
(Post 1692036)
Widać że Donald się bardzo dobrze do debaty przygotował.
|
Tu nie chodzi o to, że się przygotował. Po prostu Kaczyński nie ma przeciwko niemu żadnych argumentów. Program gospodarczy Platformy jest dobrze przemyślany i oparty na prawach ekonomii i opiniach największych autorytetów w tej dziedzinie (podobno nawet Marek Belka stwierdził, że dobry ekonomista musi być liberałem). Przeciwko polityce PiSu świadczą natomiast fakty, jak choćby ten wskazany przez Tuska, że 2 miliony Polaków "nogami" zagłosowało na liberalną gospodarkę. A Kaczyński na Tuska nawet żadnych haków nie potrafił znaleźć, dopiero w przeszłości jego dziadka udało mu się coś wygrzebać...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arfyd
(Post 1692127)
Nie oglądałeś, ale twierdzisz, że wygrał Tusk ?
|
Nie trzeba oglądać debaty, żeby znać poglądy jednego i drugiego kandydata. Ja oglądałem ją tylko z ciekawości, bo i tak nie spodziewałem się, że Kaczyński mnie czymś do siebie przekona (aczkolwiek nie wykluczałem tego) i program ten tylko utwierdził mnie w tym przekonaniu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colo_2006
(Post 1692143)
Tusk jest dobry dla bogaczy :>
|
Padłeś ofiarą PiSowskiej propagandy (choć PiS nie był w tym pierwszy) pt. "bogaci vs. biedni". Potrafisz wyobrazić sobie kraj, w którym i bogatym, i biednym żyje się dobrze (i do tego coraz lepiej)? Czy też jak większość elektoratu Kaczyńskich uznajesz, że trzeba dokopać bogatym, bo "jak ja nie mogę mieć, to niech oni też nie mogą"? Fakt, że jeśli wygra Platforma zamożniejszym Polakom z pewnością poprawi się sytuacja, ale czy na pewno wyklucza to fakt, że i byt biednych ulegnie poprawie? Skończcie już kierować się resentymentami i zawiścią wobec tych, którym się lepiej powodzi i zacznijcie myśleć racjonalnie. W Ameryce też bogaci mają dobrze (nie muszę chyba mówić, że najwięcej miliarderów jest właśnie w USA), a przecież nie przeszkadza to Polakom (i innym nacjom) wyjeżdżać tam do normalnej pracy...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colo_2006
(Post 1692228)
Jak wygra PO to bedziesz w szpitalu za byle co płacił
|
A teraz nie płacisz? Naprawdę śmieszy mnie naiwność ludzi, którzy myślą, że jak państwo za coś płaci, to to jest za darmo. A skąd rząd niby bierze pieniądze na służbę zdrowia? Czyżby znalazł jakieś cudowne źródło dochodu inne niż nasze podatki (z silnym akcentem na "nasze")? Może z tych swoich niesamowicie rentownych kopalń i stoczni wyciąga tyle kasy, że i nam z tego szpitale finansuje?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu
(Post 1692424)
Bo w koncu co mi za roznica, czy ktos bedzie mi do dupy zagladal, czy bede zyc w liberalnym panstwie?
|
Co za różnica czy państwo ci daje swobodę wyboru i możliwość swobodnego dysponowania twoimi pieniędzmi, czy też kontroluje każdy twój ruch i zabiera ci połowę dochodów, powiadasz? Może dla ciebie żadna, ja jednak mam nadzieję, że większość Polaków widzi różnicę i dokona rozsądnego wyboru...