![]() |
Ehh ;) Prison Break sie naogladaliscie.
Ja jestem przeciw karze smierci, sadze ze lepsza kara dla skazanego oraz dla rodziny jest np dozywotni pobyt w wiezieniu. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dlatego należy cisnąć, zabrać swobodę osobistą, wykorzystać w kopalni i nakręcić reality-show "Prosto z Kibla"! |
Ostatnio sie nad tym zastanawialam. Jak przeczytalam artylul na o2, jak sie taka kare wykonuje, w jakich okolicznosciach itd to jakos niezabardzo mi sie to spodobalo. Moim zdaniem dla przestepcy jest wieksza kara dozywocie niz smiec.
|
Cytuj:
@Putin: Z etyka jest ten problem, ze wszyscy maja swiadomosc ze bez niej nie da sie zyc, a jednoczesnie wielu zgodzi sie ze czasami strasznie hamuje ona uzywanie zdrowego rozsadku. |
Jestem za. A co do wypowiedzi z 1 strony (czyt. marla666). Odniosłem jako takie wrażenie, że to Morderca może odbierać życie innym, ale nikt nie może odebrać życia jemu. Dla mnie to błędne rozumowanie. Kara śmierci powinna być wymierzana seryjnym zabójcom, a do tego, że za 1 zabójstwo mogłabybyć wymierzana, szczerze wątpie.
|
Popieram karę śmierci za najcięższe przestępstwa i za sprawy związane np. ze zdradą tajemnicy państwowej od 2 stopnia wzwyż. Za szpiegostwo na rzecz innego państwa. Za terroryzm i za kierowanie zorganizowanymi grupami przestępczymi. Za wielokrotne zabójstwa, oraz za wielokrotne usiłowanie (są takie przypadki). No i oczywiście zbrodnie wojenne. Do tego można dorzucić przestępstwa i zbrodnie (nawet pojedyńcze) ze szczególnym okrucieństwem.
Jesteśmy jednak w UE, więc wprowadzenie jej jest niemożliwe. @Waldek, Tam nie było drutów pod napięciem, bo jakby taki ziomek zwiał to i tak po paru dniach by padł z wykończenia/zimna. Syberia jest tak ogromna, że nie da się jej przemierzyć z buta jeśli jesteś w samym środku. Znikąd pomocy, jesteś sam w wielkim lesie albo na pustym polu. Dojdziesz do Nowosybirska, to i tak zginiesz. Dojdziesz do Chinoli - to samo. Na zachód się nie przedostaniesz, a oceanu nie przepłyniesz do Stanów. BTW, z tego co wiem, to w większej części Syberii nie ma śniegu, bo prawie tam nie pada. Jest bardzo zimno, ale śniegu ani na lekarstwo ;p Ponoć na północy jest go więcej. |
Cytuj:
|
Nie macie o czym tematów robić...
Ale jestem za. |
Jestem za karą śmierci ale tylko w tych najgorszych przypadkach(Wielokrotne morderstwa,Morderstwo z wielkim okrucieństwem) a z drugiej strony jako człowiek wierzący przeciw
Kim jesteście, że chcecie odebrać to co podarował każdemu Bóg? Trudno mi ten spór rozwikłać. Dlatego bez głosu. |
Cytuj:
@down no ; / |
Był temat o ulubionym batoniku?!
...i ja go nie widziałem?! |
Cytuj:
Skoro już ktoś wspomniał o Prison Breaku, to można by utworzyć coś na kształt Sony ;) Chociaż, z drugiej strony, to też swojego rodzaju kara śmierci. |
Cytuj:
|
Jestem jak najbardziej za karą śmierci. Taka osoba, która popełniła jakiś straszny czyn, przynajmniej będzie miała nauczkę na przyszłość
|
Cytuj:
|
Zabijamy człowieka nie morderce.
|
Jestem za.
Teraz nawet jakies gnojki 16+ chadzaja sobie po miescie z kosa w kieszeni i jeden szybki ruch pod 7 rzebro i tyle cie widzieli. Niczego sie nie boja bo co niby zrobi im poprawczak lub wizyty kuratora ?? Cholernie wielkie smierdzace NIC! A jak bedzie kara smierci to tak wykonaja ze 4-5 i beda grzeczni. Jak dla mnie prawo powinno byc super surowe zeby nikomu nawet przez mysl nie przeszlo zeby cos zrobic 2 czlowiekowi a co dopiero go zabic. btw jestesmy w panstwie ktore wedle prawa jest obojetne na wiare(a naprawde jest za kofajacym boga rydzem) i nic nie pomoze odwolywanie sie do boga ze to on stwozyl zycie i on powinien je odbierac. |
Cytuj:
|
Jestem jak najbardziej za zaostrzeniem kodeksu karnego, ale kare smierci uwazam, jak juz wspomniano, za strate cennej sily roboczej. Taki morderca moze przepracowac np. w kamienialomach wiele lat jedzac tylko tyle, by dal rade przezyc. Dzieki temu moze zarobic nie tylko na swoje utrzymanie, ale tez na wiezienie, a taka kara jest wg mnie straszniejsza niz smierc.
Oczywiscie kara smierci tez ma wiele zalet, ale mimo wszystko jestem przeciw. A na takich pedofili i gwalcicieli jest prosta rada, jednak niewiadomo czemu nikt nie stara sie jej wprowadzic. Kastracja i po problemie. |
ta na pedofili i gwalcicieli owszem a na mordercow tez moze podzialac. Bo wkoncu ktory morderca chcial by stracic klejnoty xD
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:44. |