Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wyborom Parlamentarne 2007. Na kogo głosujesz? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=151120)

Articuno 20-10-2007 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diegoverialanho (Post 1704465)
Tylko i wyłącznie na P i S!
PIS PIS PIS!

Może mi powiedzieć DLACZEGO? Nie, że chcę cię zabić, bo na nich głosujesz, tylko chcę się dowiedzieć czemu akurat na nich, a nie PO, LID, PSL itd.?

Bambuko 20-10-2007 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Irons (Post 1704513)
I dalej rządziłby by PiS, albo raczej ojciec dyrektor i jego wielotysięczna/milionowa rzesza moherowych beretów.

Osobiście nie rozumiem ludzi, którzy uwazają, że jeden głos nic nie zmieni. Eivrel podal dobry przykład, jeden kandydat przegrał jednym głosem, a tym głosem w tych wyborach możesz zapewnic sobie lepszą przyszłość.

Osobiście nie rozumiem ludzi, którzy wymyślają niestworzone teorie spiskowe w stylu "Rydzyk jest bogiem", paranoja gorsza, niż "wszechobecny układ".

Kup.Se.Musk 20-10-2007 22:37

Wiecie, co to może "Cisza Wyborcza"?

Irons 20-10-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1704530)
Osobiście nie rozumiem ludzi, którzy wymyślają niestworzone teorie spiskowe w stylu "Rydzyk jest bogiem", paranoja gorsza, niż "wszechobecny układ".

Cuż, jeśli popierasz PiS, a zarazem Kaczyńskich i o. Rydzyka, twoja sprawa. Ja nie wymyślam teorii spiskowych, mowie jaka jest rzeczywistość.

xoz 20-10-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk (Post 1704573)
Wiecie, co to może "Cisza Wyborcza"?

ahh my poza prawem jestesmy!

Bambuko 20-10-2007 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Irons (Post 1704688)
Cuż, jeśli popierasz PiS, a zarazem Kaczyńskich i o. Rydzyka, twoja sprawa. Ja nie wymyślam teorii spiskowych, mowie jaka jest rzeczywistość.

Myślę czasem samodzielnie = popieram PiS? Człowieku, gdzie niby widzisz władzę Rydzyka? Włada tylko swoimi słuchaczami, sprawuje rząd dusz, ale nie wiele inny do tego, jaki sprawował kiedyś Michnik, a myślę, że ten drugi miał szersze grono wielbicieli. Oczywiście Rydzyk pcha się do polityki i nie raz coś mu wyjdzie, ale to nie on rządzi naszym krajem.

Vil 21-10-2007 01:36

Biorac pod uwage ze u niego na dywaniku toczyly sie powazne rozmowy na temat poprzedniej koalicji, mozna zakladac ze wplyw na rzadzenie mial wiekszy niz niektorym sie wydaje.

Slay 21-10-2007 09:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Irons (Post 1704513)
Osobiście nie rozumiem ludzi, którzy uwazają, że jeden głos nic nie zmieni. Eivrel podal dobry przykład, jeden kandydat przegrał jednym głosem, a tym głosem w tych wyborach możesz zapewnic sobie lepszą przyszłość.

Tyle, ze to nie glosowanie nad skladem samorzadu szkolnego, a wybory parlamentarne. I jak juz pisalem, szansa, ze jeden glos wplynie znaczaco na wyniki jest mniejsza niz szansa, ze trafia mnie dwa meteoryty jednoczesnie.

PS. Pieprzyc cisze wyborcza.

Articuno 21-10-2007 09:32

A więc do urn marsz! Czy pobijemy 40% sprzed 2 lat?

Vanhelsen 21-10-2007 12:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 1702239)
[...]1 głos w tą czy w tamtą niewiele zmieni więc pierdole

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1703030)
To wtedy czy nie zaglosowaloby 9.999.999 Polakow, czy 10mln, czy 10.000.001, nie ma wiekszego znaczenia. Jeden glos wiecej czy jeden glos mniej NAPRAWDE nie zmienia nic.

http://www.youtube.com/watch?v=YhxLobfiBFg Tylko NIGDY nie jesteś sam w takim myśleniu... A czy 1 głos może coś zmienić? Nie dosłownie, ale w sytuacji, gdy ktoś z twojego otoczenia najpierw mówi, że nie idzie głosować, bo jego głos nic nie znaczy a potem widzi jak TY idziesz to też MOŻE się zastanowi czy nie iść i tak są już 2 głosy.

Głosowanie może nie jest prawnym obowiązkiem ale jest obowiązkiem wobec ojczyzny, który każdy powinien wypełnić...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 1704300)
Swoja droga - jezeli nie glosujecie, nie macie tez prawa narzekac.
Wiec, jezeli twierdzisz, ze Twoj glos nic nie zmiania- byc moze tak, ale przynajmniej ponarzekac mozesz.

Amen, jak nie głosujesz, to potem nie narzekaj/nie podpinaj się pod wygranego...

Gangrel 21-10-2007 13:07

Przykro mi, ale mamy ciszę wyborczą. Mimo iż wątpie aby ktoś się przyczepił do tematu na jakimś tam forum, mimo wszystko prawo zoobowiązuje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:25.