![]() |
@ do wszystkich super evul samobójców
-.-' a znacie kurwa mać wartość życia ??? Chyba nie sądzę. Umarł wam ktoś kiedyś na rękach a wy nie mogliście nic zrobić??? Też nie sądzę. Przeżyjcie choćby połowę tego co np. ja przeżyłem to może pogadamy. Skoro tak pogardliwie piszecie o życiu to znaczy że kompletnie nie rozumiecie dlaczego mimo wszystkich złych momentów jest ono piękne. A skoro tej prostej sprawy nie rozumiecie to znaczy że tak naprawdę a) albo jesteście tak głupi że nie uczycie się na błędach b) gówno tam przeżyliście a pozujecie na wielkich pokrzywdzonych. @down Wartość życia jest stała dla każdego człowieka. Poza tym wiele tego typu problemów prowadzących do samobójstwa bierze się z niemożności działania. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Fakt, te ' przypadki z blogów' są szczególne. Takie żalenie w celu uzyskania współczucia i moim zdaniem małe jest prawdopodobieństwo, że taka nastolatka żaląca się naprawdę popełni samobójstwo, ale jak mówiłem nie ma sensu z tego kpić. Co do mnie to według mojego światopoglądu, mojej wiary po śmierci nie ma nic. Brak świadomości. Edit: @up Patrz wartościowanie. |
@Czesterka
Nie jestem płytka ; ) tak dla twojej wiadomości, ale po prostu smieszą mnie ludzie którzy robią ze swojego zycia jeden wielki problem i chcą sie zabijac. Nie przesadzaj trcohe, ludzie mają trzy razy wieksze problemy niz ty i jakoś żyją i nie chca tego zmieniać bo wiedza ze wlasnie w tym momencie kiedy ty sobie podcinasz zyly, wieszach sie czy "wypadasz z okna" ktoś może walczyć o to życie, zę swiadomoscia ze farciarzem jest ten kto je ma i wie dobrze jak zle jest je stracic. ps. sorry za bledy w pisowni, ale pisze to na szybkiego. @down do kogo to? |
Cytuj:
Cytuj:
Znam ludzi, którzy przez takie błahostki wdupili się w narkomanię i wyszli tylko dlatego, że zmienili podejście to życia. Mieli nadzieję, że nie oddadzą "złotego strzału". Cytuj:
|
Cytuj:
Również warto zwrócic uwagę, iż człowiek jako istota ludzka bardzo boi się śmierci, tkwi w nas instynkt przetrwania.(nie mam tu na mysli 'przetrwania genów') A skoro mimo to, ktos podejmuje decyzję o popełnieniu samobójstwa to juz daje duzo do myslenia. Dlaczego. Każdy człowiek mysli inaczej, inaczej reaguje na problemy,każdy ma inną psychikę. Niewiem czy wiecie, ale w większosci przypadkach samobójstwo jest poprzedzane DEPRESJĄ, co ma podłoże PSYCHICZNE. I to jest choroba, na która człowiek jest podatny zależnie od siły psychiki.Wezcie to pod uwagę. edit: Wiecie co mnie drażni? Właśnie to: CH*JA SIE ZNASZ!111 JA MYSLE TAK I JEST TAK!11111111 I TAK MA BYC!1111111 NOOBNOOBNOOB!1 To jest temat kontrowersyjny, poto żeby podyskutowac.A nie poto, żeby sie nawzajem przekrzykiwac że to JA mam racje i ch*ja wafla. |
No to teraz bedzie jazda ; o do rana pewnie zamkna ten temat.
Mam cos z psychika, nie kryje tego. Nie znacie mnie na rl , jestescie tylko osobami z wirtualnego swiata, Wasze zdanie powinno mnie nie interesowac i w ogole powinnam na to lac nawet jak mnie ktos obraza, lecz niestety tak nie jest. Pomimo tego, ze niektorych z Was naprawde uwazam za kretynow (moge sie mylic, bo nie znam Was na rl) jednak boli mnie to jak ktos po kims jedzie (juz nie mowie o sobie) w*****am sie wtedy, ale to napewno nie jest powodem moich mysli samobojczych. A nawet jesli jestescie to nie bezposrednio. Heheheh wszyscy jestescie chrystusami ! Cytuj:
Bylam i nie pomoglo. |
@up
i ztego powodu masz sie właśnie zabijac? Nie rozumiem po co to wszystko napisałaś, bo nie rozumeiom czy chcesz zeby wszyscy pisali "współczuje"? Rozmawiamy tu konkretnie o samobojstwie a ni tylko o tobie, pozatym patrzac na te powody... hmm. Jedyny sensowny powod to ta rodzina na scianą bo chlopak i to ze cie przezywali to przeszłość A pnie mów mi ze przez szkole chcesz sie zabić. |
Cytuj:
Autosugestia jest potężną bronią ludzkiej psychiki. To czy chcesz coś zmienić czy nie leży tylko i wyłącznie w Twojej głowie. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mnie niestety nikt nie chciał przelecieć. Szkoda. Aha.. i jeszcze coś Cytuj:
@down A po co? Ja sie boje. |
Cytuj:
@ Ryba zapraszam do wroclawia ] ; - > @ Mad pamietasz jak kiedys gadalismy na ircu ? no szlam tam bo matka mnie zmusila. w pewnym sensie z depresja jest latwiej i nie do konca czlowiek chce z niej wyjsc. @down wiem. potrafilam kiedys rzygac przed pojscie do szkoly i plakac, potrafilam tez symulowac chorobe przez 2-3mies i potrafilam lezec zwinieta w kulke, placzac sobie przez 2 dni, nie jedzac, nie wlaczajac kompa, nie myjac sie, nie sluchajac muzyki. to akurat nie bylo fajne. teraz jednym z moich problemow ( w chwili obecnej) jest to ze wylalam pol browara na podloge : ( ale w przedszkolu tez mialam problemy a wtedy jescze nie dojrzewalam... |
Cytuj:
@up Ale z tym naprawdę nie ma żartów. Ty jesteś jeszcze za młoda na problemy z psychiką i wszystko co teraz odczuwasz jest potęgowane przez okres dojrzewania. Psychoza to nie jest miła rzecz... a jak do tego dojdzie narkomania to już w ogóle. Będziesz jak ja Prozak wpierdzielać przez długi okres czasu. |
Czytam temat i coraz bardziej sie doluje... Jedna mowi ze jest ofiara gwaltu, drugi mowi ze mu ktos bliski umarl na rekach... 13-letnia dziewczyna mowi ze nie wiemy co to problemy...
Czy to forum jest swiadectwem upadku moralnego? Jakbym przezywal jakas tragedie w zyciu to rozwiazywalbym ja sam/z rodzina... nie pisalbym o tym na jakims forum... niestety wiekszosc powaznych uzytkownikow tego forum odeszla, ta czesc ktora zostala nie dorosla do dojrzalych dyskusji.. moze za pare lat |
Cytuj:
Ale to jest ten burzliwy okres dojrzewania i przechodzi to chyba każdy. |
No bo kurna taka jest prawda. Ludzie maja problemy i beda je miec. Niektorzy "lzesjsze", a niektorzy "ciezsze". Ludzie od dawna popelniali samobojstwa i mysle, ze to sie nie zmini. Wy wyzywacie pojedynczych "niedoszlych samobojcow od kretynow, a co powiecie na ludzi, ktorzy umawiali sie przez neta i popelniali masowe samobojstwa ?
|
@Ville ech normalnie nie lubię o tym rozmawiać ale zirytowały mnie wypowiedzi niektórych osób ech szkoda gadać :/
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Chociaż bądź co bądź podzielam Twoje zdanie, tak po części przynajmniej. |
Cytuj:
To jest efekt autosugestii oraz stopniowego nakręcania tego psychicznego koła. |
zawsze mnie ciekawilo dlaczego samobojcy sa w stanie posunac sie do tak skrajnego i wymagajacego odwagi czynu jakim jest samobujstwo - a nie potrafia zmienic swego zycia w cos pozytywnego. Jesli ktos ma odwage na zakonczenie swego istnienia - tym bardziej powinien miec odwage do zmiany swoich pogladow nt zycia :>
why commit suicide, when you can party? |
Cytuj:
"Jedna część odwagi, a trzy części głupoty." Samobójca kończy swoje problemy automatycznie rozpoczynając problemy innych. |
Onori , zaiste ponure tematy zakładasz ,az mnie zatkało. Jakaś taka grobowa atmosfera , nie wiem , może tylko ja ją czuje...
@Topic Nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru. Mam szcześliwe życie i nie jestem osobą zamknietą w sobie i samotną. Nie wiem co jest po śmierci (nikt nie może być pewien) i dlatego wole nie odbierać sobie tak wielkiego skarbu jakim jest życie. @up: Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:23. |