![]() |
rownie dobrze mozna zarzucac kazdemu popadnie w alkoholizm poprzez picie piwa bo przeciez nie moze tego 'kontrolowac'
kazdy srodek psychoaktywny zmienia swiatopoglad po calosci, pytanie tylko czy na gorsze? cpam od 3 lat, patrze na swiat pod nieco innym katem, widze wiecej barw i mam pojecie o sprawach o ktorych szary czlowiek z ulicy nigdy niczego sie nie dowie. oczywiscie neka mnie syndrom amotywacyjny, ale to raczej niewielka cena |
Nie powiedziałem, że każdy, kto pali trawę musi być ćpunem. To jest po prostu droga do tego.
A co do patrzenia na świat w inny sposób - jedni muszą się wspomagać chemią, drudzy nie. I jedni i drudzy mają lepiej od 'szarych ludzi', jedni i drudzy płacą swoją cenę, ale Ci drudzy nie zrujnują sobie zdrowia. Niestety martwi już nie patrzą na świat. |
@2up,
I co takiego więcej widzisz niż szary człowiek? Myszkę Mickey skaczącą po mieście? |
mowie raczej o nastepstwach przebycia tripa, a nie trwajacych w tym czasie. chodzi raczej o wiekszy dystans do swiata, jest to chyba najbardziej przydatne dzialanie psychodelikow.
@ripper nie ma ludzi ktorzy nie cpaja, sa tylko tacy ktorzy nie zdaja sobie z tego sprawy |
Cytuj:
Ćpanie to branie narkotyków, a nie każdy je bierze. Chyba popieprzyło ci się z tym, że każdy jest od czegoś uzależniony. |
narkotyki to wszystkie srodki psychoaktywne. nie tylko te nielegalne, a z takimi kazdy ma stycznosc
|
Bodek-smrodek. To zasrany stereotyp ze narkotyk=smierc. Rozsadny czlowiek bedzie potrafil z nich korzystac. Nie cierpie takich radykalow, ktorzy gdy czegos nie rozumieja, lub nie znaja mowia - "NIE, NIE, NIE, NEVAH!".
|
a dla mnie jest dziwne ze ktos kto nigdy w zyciu nie widzial ziolka i nawet nie ma pojecia o tym lekkim narkotyku wypowiada sie w tym temacie
przyznam sie ze niejednokrotnie palilem i mysle ze nie jedna osoba na tym forum rowniez probowala tego (pewnie wiekszosc modkow popala xD) |
Cytuj:
|
stymulanty roslinnego pochodzenia - kofeine, kakao, te sprawy
pewnie czasem jakis alkohol etc |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
1. osoba, która mówi, że nie można wypowiadać się na temat narkotyków jeżeli nigdy się ich nie spróbowało jest hipokrytą, jeżeli przed użyciem trutki na szczury nie spróbuje jej w celu upewnienia się czy faktycznie działa. 2. jest dziwne że ktoś o coś oskarża, a nie ma żadnych dowodów na poparcie swoich oskarżeń. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@up definicja jest niewazna, substancja psychoaktywna to substancja psychoaktywna. ludzie pija np kawe nie tylko dlatego ze im smakuje lecz tez po to by sie pobudzic. ja np pale m innymi dlatego bo mi smakuje :D wiec dziala to w obie strony |
Cytuj:
|
Cytuj:
Alkohol = psychoaktywne narkotyki = Alkohol Alkohol to narkotyk? wtf? |
definicja jest zbyt elastyczna, dostosowywana zaleznie do potrzeb politycznej poprawnosci
wolna wola wchodzi w gre przy uzaleznieniu psychicznym, przy fizycznym jest troche trudniej. @ryba alkohol jest ciezkim narkotykiem z rodziny depresantow, ktorewgo naduzywanie prowadzi do alkoholizmu - uzaleznienia fizycznego. jest niestety bardzo gleboko zakorzeniony w naszej kulturze |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
rozmowy na temat definicji sa bezsensowne, bo kazdy moze je nagiac do swoich potrzeb. powiedzialem co rozumiem poprzez niektore okreslenia i finito. a, btw luc & rah - dobra rzecz ;) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:29. |