Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Obsidia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=190)
-   -   LEGENDY OBSIDI-Czyli ci co byli/są grubą Rybą na obsidi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153486)

majk 24-12-2007 02:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yaroshy (Post 1802372)
Tylko dlatego ktos ma pisac, ze akurat Kiroy jest dla niego legenda?

nvm. myslalem ze sa tu jeszcze jacys gracze z co zaczeli grac na samym poczatku xd

Yaroshy 24-12-2007 03:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez majk (Post 1803862)
nvm. myslalem ze sa tu jeszcze jacys gracze z co zaczeli grac na samym poczatku xd

Zaczalem grac na Obsidii moze miesiac po stworzeniu i pamietam kiedy Kiroy byl w NG ;)

Ravuse 02-01-2008 09:55

http://ThrillOfTheKill.ovh.org

I nie spamujcie naszych nickow tutaj tak (...)

Kiroy 02-01-2008 12:12

a ja opowiem historie ze swojej strony :)

Zaczynałem grac na Obsidii z NG z prostego powodu byli to moi znajomi z paru poprzednich serverow , gdzie mielismy jako Ng uznana marke jak Arcania ( znacznie slabszy i mniejszy team a walczylismy z KGB i pozniej DPFT jak rowny z rownym ) potem berylia przyjemnosc czysta i becki walki przeciwko del torosom :) mimo ze juz wtedy uzywali combo boot sd ale znajomosc planszy i manewrow podczas OB niesamowita jak na te czasy :) potem owning saphira :) i czas przyszedl na Obsidie : na początku ciężkie początki na rooku pg po nocach i expienie na jednym racie :Dale jakos poszlo :) i po wyjsciu z rooka pierwszymi waznymi osobami na obsidii i podczas pierwszej wojny na obsidii byli : AArthax ( Shyan Aurelius nasz lider wieloleti w Ng wspanialy taktyk i gosc ktory mial lep stworzony do tibii :) zreszta do dzis walczy na kyrze i odlam Ng aka LN nie rasistowski ofc mimo slabego teamu i mniej licznego wygrywa kolejna juz wojne z hordą polacksow :) a druga osoba to wtedy najwyzszy magik an servie do 33 lvl Smek von'obsidia czy jakos tak :) to on ugoral na battle i on skladal najwiecej osob co pozwolilo Ng wygrac wojne i wykopac najwyzsze polskie lvle :) i jzu tu powstala przewaga NG nad reszta :) wtedy tez zaczal sie wyscic waldorio dorpaz do 100 :) waldorio przez deda 2 ownera na 94 lvl wkurzyl sie i przestal grac :) i dorpaz wygral ten wyscig :) zarowno mannow i aarthax razem expili na necro do swoich 44 lvl rowniutko :) ja sobie wbilem wtedy z 40 moze 50 lvl i wstawilem sie za Raxilonem owczesnie moim wielkim przyjacielem i najwyzszym knightem an servie :) trzymal sie wtedy z nami starszy galaxy ale nie wstawil sie za nami bezposrednio dolaczajac do wojny przeciwko millido i katmai :) i erusowi ofc :) pamietny banshee quest i poczatek wojny Ng vs Boom ( " Ng goes wild " looknijcie na youtubie ) taaam padaly oskarzenia ze Piccaro del toro gral yunkiem itd ogolem wielki ochlam ale juz Boom wtedy mimo swojego nie zorganizowania potrafilo jakis tam kolektyw stworzyc w czym zasluga moich starych znajomych z White Wolfs :) itd itd itd

Kiroy 02-01-2008 12:19

Boom przegralo wojne , rozsypalo sie to wszystko :) w tym czasie Ng sialo starszne pa itd no robilo co chcialo . wiele osob jak Natsu seri , ludu scorpion moj serdeczny przyjaciel padli za nic , sir randstand wykopany z obsidii sam go rowneiz ubilem w thais a pozniej stal sie Mr Archinem :D i pomagal Ng :D

bylo wielu znanych Polaków na ObSidii : Darota Xusodove , Anty speed , Raxilon , Algothin Lolik Ryba Tass Sol Mancubus the wolfs oraz ofc Borgo, Peero gal'axy benek plaxx Yunichi itd itd itd byla to owczesna opozycja na obsidii jednak czegos im w tym wszystkim brakowalo i Ng wciaz ownowalo server !!

Nadszedl czas ktorego sam sie nie spoedziewalem : padl Lady Szikaka rl friend i na to Z Vixi de'hell rowniez my rl friend z LO , nie moglismy pozwolic bo padl od dorpaza rl frienda podczas gdy dorpaz byl na wakacjach i ubil go za nic .... a rl dorpaz nie chcial zwrocic eq oraz za blessy bo nie ebdzie placil zadnemu polakowi bo jest najlepszy na servie , a byla to najwieksza pipka z azaredem zawsze na innych swiatach !! czesc Ng odeszla na kyre oraz thorie, a reszta jak Mannow wstawili sie za dorpazem z racji jego lvla itd i wtedy zaczela sie wojna Sobs

W tym czasie panowal tez okres pa KATG ktore potem licznie nas wspomoglo jednak bez urazy ale ebz efektu , poniewaz po przegranym battle w polowie drogi do thias pod Dm gdy 16 osob dostalo kicka ( dziwny zbieg okolicznosci ) czesc osob sie wyplacila i skonczylo sie pierwsze powstanie z moim udzialem przeciwko NG

cdn ...

Kiroy 02-01-2008 12:27

potem byly jakies zakusy na sneaki itd :) wazna tez role na servie wciaz odgrywali Acr Chemics i Don Zasa :) i zawsze bylo o nich glosno :) w tym okresie

Przyszla wojna Przeciwko Ng - wtedy to w Ng podrastali Pephy Memy Gurdall Alith itd :) jednak i tym arzem nic nie wyszlo z tej wojny oprocz paru udanych akcji !!!

Padl Pephy za lvl !! wraz z nim doszlo do nas pare osob !! i wtedy dopiero Eternal team , zaczal cos dzialac i samymi sneakami zmusil Ng do siedzenia w pz oraz zniechecil do wyczekiwania na vencie na battle polowe Ng !! jednak nasza zuchwalosc spowodowala ze zrobilismy to co ng chcialo zaczelismy ustawiac sie z ng na ob wtedy tylko kiedy byli oni przygotowani !! i to sie obrucilo przeciwko nam ! 2 battle i po nas :P

KOlejna wojna juz z Alithem i memym ktorzy etz padli z lvl :D Byla pamietna poniewaz padly takie osoby jak Mannow dorpaz azared archin x 2 :D i na ansza strone przeszdl rundfo tejparn pozniej zhakowany przez mannowa czy tam kogos wysokiego z NG !! byl to teraz czas Rotanimoda itd :)

stala sie rzecz niemozliwa koniec wojny !! jednak wielkie pa polakow i szwedow hawkow itd zniszczylo przyjacielskie relacje miedzy nami i rozlecialo sie to wszystko !! dalszy okres wojen z Np znacie na biezaco wiec nei ebde sie wypowiadal :)

Najwiekszy zal mam do rotanimoda , i hawkow waxxi , ludzi ktorzy nas wystawili i zostawili !!

bardzo tez mnie boli postawa naszego misqa Pephego , ale mimo tych przeciwnosci trzyma z Ng i to szanuje :)

Najwikesyzm przykladem na Zdrade Ng jest Xusodowe kilkuletni " fufmel " Mannowa ktory zostawil tak jak mnie w potrzebie i zlal temat keidy nasza gildia robila pa na naszych kumplach !! i tak samo jak ja dolaczyl do polakow !!

Kiroy 02-01-2008 12:31

Podsumowanie :) bardzo wierzę w wygrana w wojnie tym arzem poniewaz jeszcze nigdy , glownie za sprawa sylwka ryby itd nasz team jest bardzo zaangazowany i poswiecony sprawie jak nigdy !!!

Na Obsidi poznalem wielu wspanialych ludzi : Peero Lolik tass Sol Waldorio ,Galaxy Don Zasa , Yaguardo , Pephy , yson , Algotin i many many more i nie zaluje zadnego dnia spedzonego na tym servie bo to juz bylo i to nie wroci :)

Mam tylko nadzieje ze wypali jeszcze jeden wielki mega convent jaki byl zoorganizowany w Brennie pod lesznem i zjawilo sie tam naprawde wielu wysoko levelowych Obsidianczykow gdzie nie dzielily nas gildie ale laczyla psja nad tibia oraz milosc do wodki :D:D:D:D

Hail !!:cup:

Signed Wuja Kiroy:cup:

p.s napewno popelnilem tam wiele bykow itd i w pewnych kwestiach sie myle napewno ale tak to zapamietalem i tak to wyglada z mojej strony , sorki za literowki ale nie mam czasow ich poprawiac :)

Kiroy 02-01-2008 12:34

zapomnaielm o ludziach jak Muator i Angatevon :D wszyscy wiedza kto to jest ale nvm :D gdybysmy wtedy nie stracili Angatevona to kto wie jakby sie to wszystko potoczylo :P a byla wtedy ogromna szansa :)

Thavenix 02-01-2008 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiroy (Post 1822398)
ja sobie wbilem wtedy z 40 moze 50 lvl i wstawilem sie za Raxilonem owczesnie moim wielkim przyjacielem i najwyzszym knightem an servie :)

hehehe <3 ale Rax nie byl nigdy najwyzszy xP Meraz szybciej expil na tym jego Dark Cathedralu :D

ladnie opowiedzianie Misiek ;* pozdro

Kiroy 02-01-2008 14:16

a o Suvie napsize osobny rozdział :) na poczatku serva mlody go gnebil jak nie wiem chyba zabil nawet 2-3 razy :) ale on z bydgoszczy byl wiec sie chyba jakos dogadalismy :)potem trwal okres anszej wspolnej znajomosci wspolnych wojen :) chyba kazdy pamieta trap suva na statku w venore i jak ng nie moglo zlozyc suva bez many :D:D: respect :) potem troche z glupoty sie poklocilismy i szkoda slow .... :P ale mimo ze Olek juz nie wykazuje aktywnosci w tibii to daze go wielkim szacunkiem i mimo swej mlodzienczej fantazji jest legenda obsidii i zawsze nia bedzie bo kazdy szanowany sie gracz powinien wiedziec kto to byl Suv aka Kothek :) i nie raz pokazal ze ma jaja :) choc sam twierdzilem ze ich nie ma to wybil mnie z bledu :)

Pozdrowiam Olka :)

Misterio 02-01-2008 17:26

Ładnie opisana prawie cała historia Obsidii ; )

Retukss 02-01-2008 22:18

a propo shyana to tutaj filmik z Arcani =]
ładnie ośmieszył dpft na statku :)
http://pl.youtube.com/watch?v=DQ2vSwgTPtw

Flesz 02-01-2008 22:58

Legenda to Konzbi ( pierwszy owner znaczy sie 2 pierwszych ownerow)

Kiroy 03-01-2008 00:01

Shyan wlasnie mial to czego nie mial Mannow : traktowal wszystkich rowno bez wzgledu na narodowosc itd !! zawsze dal szanse kazdemu sie wytlumaczyc powodowy zabicia kogos itd !! i wiele osob ze swe mialo do niego za to pretensje !! na obsidii ofc !! pokazal na kyrze ze szanuje polakow i ufa im , niestety polacy mimo ze wstawil sie za nimi przeciwko kleytonowi i imhreyowi oraz gerlimo wyrugowali shyana i mial duze problemy przez to !! anszczescie zostali tam ludzi jak praoler oraz dragon diver i wciaz tam z shyanem walcza o wolnosc kyry !! bo moge smialo to poweidziec to shyan walczy tak samo jak na arcani o wolnosc serva :d a nie jak my na obsidii przeciwko swe :D

Yaroshy 03-01-2008 16:12

@Kiroy

Masz moze jakies filmy/screeny z Arcanii lub Obsidii. Albo chociaz wiesz kto ma? :D

Kiroy 03-01-2008 16:51

screenow mam full
filmy sa na tibicams.tibianetowrk.net
i natibia.de sa wciaz tez filmy nasze !!
na tibie 7.4 i 7.6 WW

a screeny posegreguje i moge wrzucic all spox :) na rapidshare :) ale to w weekend :) 2617524 moje gg zapraszam do rozmowy :)

Allirav 03-01-2008 22:09

Zajebiste opowiadanie .. w końcu ktoś jakoś ładnie streścił historie Obsidi pierwszego serwa na jakim gram w ogóle w tibie :)

Gorąco pozdrawiam Graczy z BYDGOSZCZY :]

Misterio 04-01-2008 16:06

Kilka fragów NG vs. Boom

Ptak~ 05-01-2008 01:58

kilka fragow z ng:sobs
http://pl.youtube.com/watch?v=Z5JFQeZAhaw

Hellraider 05-01-2008 02:35

Kurde poogladalbym sobie stare fragi z ng vs boom :P a na tym filmie na youtubie sa pokazane tylko nieliczne fragi ng, na tibicams praktycznie nie ma zadnych reckow :(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:32.