Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   [PRAWDA NA TEMAT UPDATE] - dla evul knightów i pallów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154581)

Zyziek 17-11-2007 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1751299)
Hmm... Dragony? Dragon Lordy( bez DSM or RH ofc) ? Frost Dragony (bez DSM lub RH ofc)? Ice Witche (w zależności ile Halberd spadnie z barbów bloodwalkerów)? Necromancery (bez boh ofc)? Vampy (bez vampki ofc)? Zastanów się, Knightem wastujesz wszędzie JEŻELI NIC DOBREGO NIE LOOTNIESZ ! Paladinem wastujesz MALUTKO (!!) i nie zależnie od szczścia jesteś PRAWIE (!!) zawsze na +

Waste na dragach ? Nie rozśmieszaj mnie. Expiłem na dragach od 60 lvl i tylko raz miałem waste. Na Frosty i DLe nikt Ci nie każe się pchać na tym lvl. Przecież wtedy waste jest oczywiste. Pomyśl za to ile jest miejsc gdzie knight zarabia mając przyzwoity exp. To, że paladyn wychodzi prawie zawsze na + jest oczywiste, ale nie mów, że knight ma tak źle i wszędzie wastuje.

poreda 17-11-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyziek (Post 1751350)
Waste na dragach ? Nie rozśmieszaj mnie. Expiłem na dragach od 60 lvl i tylko raz miałem waste. Na Frosty i DLe nikt Ci nie każe się pchać na tym lvl. Przecież wtedy waste jest oczywiste. Pomyśl za to ile jest miejsc gdzie knight zarabia mając przyzwoity exp. To, że paladyn wychodzi prawie zawsze na + jest oczywiste, ale nie mów, że knight ma tak źle i wszędzie wastuje.

Tak? To teraz odwołam się do Paladina. Widziałeś filmik w którym 100 ek wyciąga 100k/h BEZ WASTE? Ja nie. Ale za to widziałem jak 92 RP wyciąga 100k/h na BB Island wastując... Może ze 3 - 4 mana fluidy. Na dragach nie ma waste? Ja na 10 Huntów 5 kończe waste na około 1-2 BP MF (za tyle się nie zwraca), a na 5 pozostałych jestem na mały plus.

Salarigoth 17-11-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1750513)
Lepiej isc tam gdzie sie wychodzi na zero i mozliwe najwiecej nabija. Wtedy masz non-stop odpowiednia ilosc gotowki w depo i non stop dobry exp. Ale zeby na to wpasc trzeba miec IQ troche wyzsze niz wasze 50-dziesiątki.

Slyszales o takim tibijskim powiedzonku "bez waste nie ma zabawy"
Niech zgadne na wojnie bys biegal z arrowsami bo waste

Duke Dran 17-11-2007 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1751389)
Slyszalem o takim tibiiskim powiedzonku "bez waste nie ma zabawy"?

Zgadzam się w 100% : D.

Heartagramek 17-11-2007 23:10

A czy założyciel tematu (w przykładzie knighta i softów) nie pomyślał o tym, że jedna para softów kosztuje ~600k? A po tym "10-cio godzinnym expie" trzeba je jeszcze naładować (każde za 10k)? :> To chyba nie zostało wzięte pod uwage...

Ps. Żeby nie było, że jestem jakimś przeciwnikiem najbliższego update'u albo jakimś noobem który płacze że będzie miał waste... Update mi się bardzo podoba. Moją pierwszą postacią był właśnie druid i życzę im jak najlepiej ; ) Pozdr~

smikki 17-11-2007 23:13

Z tym no-combo to jakiś żart? To ja będe dema solo z morta brał...
Niedługo po wyjsciu z rooka będziesz gonic po orshach jeśli tibia pujdzie w tym kierunku...Niby jestem sorcem ale nie podoba mi się ten update, czy tibia nie staje sie zbyt prosta?

Zyziek 17-11-2007 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1751377)
Tak? To teraz odwołam się do Paladina. Widziałeś filmik w którym 100 ek wyciąga 100k/h BEZ WASTE? Ja nie. Ale za to widziałem jak 92 RP wyciąga 100k/h na BB Island wastując... Może ze 3 - 4 mana fluidy.

Nie odwołuj się do paladyna bo to inna kwestia. Też widziałem filmy paladynów na BB Island i zgadzam się z tym, że paladyn ma spory exp + spory zarobek, ale nie o to się z Tobą sprzeczam. Wcześniej pisałeś o tym, że knight ma wszędzie waste, a tak nie jest !

@down

W takim razie mój błąd. Nie byłem pewien jak zinterpretować to zdanie.

Sesef 17-11-2007 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyziek (Post 1751496)
Weź więcej mf a zobaczysz, że się zwraca. 1-2 BP mf to za mało na hunt, aby się zwróciło.

Gdzie on napisał, że biezre 1-2 bp mf? Napisał że jest do tyłu po huncie o 1-2 bp mf a za resztę bp mu się zwraca.

Soul-Vartyx 17-11-2007 23:52

W sumie to ja też coś powiem

1.Miałem 91 eka zawsze miałem kasę i wbijałem bardzo dużo expa na h
Gdzie ? Na elfach po jednej nocy tam mia miałem +- 60 k w orchidach + kasa w gp +woi i d shieldy wiec nie mówcie ze knight gdzieś ma waste

2.Jak zobaczyłem dziś że pal będzie walił Royalami 3 kratki to powiedziałem "oni coś pili?"

3.Jak można było zrobić żeby e vis itd były czarami dystansowymi.....

4.Ciekawe jak pall ma sie teraz uhac/vitac co na 40 lv potne sie za 300? to jest szczyt głupoty....

Shadowsong 18-11-2007 09:23

@up

Nie jest to szczyt glupoty bo nic Ci nie walnie 300+ na ture teraz. Te poty i vity spokojnie Ci wystarcza do normalnego expienia >.>

divine_astronis 18-11-2007 09:31

Cytuj:

Zgadzam sie. Chyba bardziej life potiony powinny byc dla knightow, a nie dla sorcow/drutow? Po co dla sorca/druta life potion, ktory leczy jak kolega wspomnial po 600+- , skoro te profesje maja malo hp/maja exury gran/maja exury vity. Knight sie niewyuha przy 3 hydrach, hahaha? Kpina? To jest jasne, ze rycerze zawsze powinni miec wiecej hp, co z tym idzie powinni miec bardziej rozbudowane runy lecznicze, przypomne bp "nowych uh" kosztuje 8,7k a leczy +- jak uh. Cipsoft nietrafil w 10. Knighty zawsze mialy gorzej, jeden update dla nich zrobili to juz sorce/druty z placzem wypisywaly na tibia.com "retired". Uwazam, ze kicksoft zblizyl sie do wyrownania profesji, ale nadal nie jest ona idealna. Mysle, ze gdyby nie te "uhy" po 8,7k, byloby o wiele lepiej. To jest moje zdanie.
Zapomniałeś, że sworki po tym upie nie będą biły comba -.^ A jak knight wkońcu dowie sie co to waste na takich demcach, hydrach czy cośto będzie moim zdaniem fajniutko -.^

Janekrum 18-11-2007 12:18

Moim zdaniem mogli by zostawic palkowe bronie, bo jak tu teraz chodzic na Gs bez Haste a jak ktos nie ma PACC to ma przesrane bo Cie dogoni i zje a tak na 8 sqm jestes w miare bezpieczny i walisz po 100 hp, ale może to zminią do Up.

tadel 18-11-2007 12:22

Moim zdaniem skrócenie dystansu na speary i inne tego typu bronie to najlepsza riposta na to co Cipsoft odwalił w letnim update. Nie płaczcie że na gieesach teraz waz dogonia i ze to chyba żart że ograniczyli zasięg, pewnie nie pamiętacie czasów kiedy bronie dystansowe wielokrotnego użytku trzeba było podnosić ręcznie z ziemi, kiedyś nie było tak że wasz duszek stróż podawał wam speary do ręki kiedy je wyrzuciliście 8 sqm dalej i to naprawde najlepsze co mogą zrobić, nie wracając do podnoszenia ręcznego...

Pozdro dla dzieci Update
z poważaniem
Tadel

murhaja 18-11-2007 12:59

z tego co wyczytałem to rzucać czary i pić potiony w tym samym czasie wiec taki palek może wypić potiona(+300hp) i rzucić vite albo uha.
Tak knight miał spory zarobek w na niektórych potworach, ale jednocześnie słaby exp(mówię tu o średnich lvlach ~50) a na innych lepszy exp ale wychodził na 0 albo -. Teraz z kosmiczną ceną leczenia knighta opłacalne będą tylko te najsłabsze miejscówy, czuje ze po tym update jedyną opcją dla knighta będzie exp na dwarfach, laguna, dc i elfy :/
jeszcze przed update knight mial najdroższe leczenie ze wszystkich profesji a tera teraz lepiej nie mówic
Update był by na + gdyby nie ta olbrzymia cena life fluidow, to tak jakby cipsoft powiedział "knighci s********ć botować na guardy":D
Może cipsoft sie opamięta i trochę zmniejszy cene life fluidów, i stworzy związek między lvlem a ilością leczonego hp

Nigdzie nie mogę znaleść info o słabych(100hp) i średnich(300hp) life fluidach, chodzi mi o cene

Knightem grałem jeszcze przed letnim update i dalej będę nim grał, chyba że całkowicie skończę z tibią;D

pup 18-11-2007 13:52

Nie jestem knigtem 8.0(tzn. ze nie grałem knigtem po letnim upku) i upek sie fajnie zapowiada! Wiele expowisk się zwolni ponieważ noobki wrócą na magów i będzie przyjemnie. Troszkę cena life fluidów mnie przeraża, ponieważ w każdej grze knight expi tanio i wolno a mag szybko ale z waste albo zarabia mniej. A npc który skupuje dsm g arm demonki to fajna sprawa. Zna ktoś ceny w jakich będzie on skupował?
Jeśli ktoś zna to niech napisze na priv albo niżej bo wiele osób może być ciekawych! Sry za ort i styl!

tomcio3396 18-11-2007 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pup (Post 1752471)
A npc który skupuje dsm g arm demonki to fajna sprawa. Zna ktoś ceny w jakich będzie on skupował?
Jeśli ktoś zna to niech napisze na priv albo niżej bo wiele osób może być ciekawych!

Tych cen nikt nie pozna do upka bo gracze z duza iloscia kaski teraz troche by zarobili na starszych servach ;p gdzie dsm kosztuje 30~k xD

Gucias 18-11-2007 14:46

Wiecie jaki zasięg mają teraz speary? Tak jak kusza czy może jak arbalest, a może jeszcze inaczej?

tadel 18-11-2007 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gucias (Post 1752583)
Wiecie jaki zasięg mają teraz speary? Tak jak kusza czy może jak arbalest, a może jeszcze inaczej?

Błagam nie wchodź już na ten temat, był to jedyny, gdzie nie wypowiadali się ludzie bez głowy, a tyto zepsułeś...

Ale dobrze, powiem ci, zasięg zostanie ograniczony do 3 sqm...

Błagam nie wchodź tu więcej
Tadel

Rafals from hell 18-11-2007 16:04

Nie wiem co ty nazywasz ekonomicznym... teraz knight ma 3 razy droższe leczenie i słabsze... jak mówiłem w innym temacie ogólnie podoba mi się polepszenie postaci magicznych... ale to co zrobili z knightów to przegiecie pały... praktycznie totalne pozbawienie wartości....

ebernardyn 18-11-2007 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez murhaja
Update był by na + gdyby nie ta olbrzymia cena life fluidow, to tak jakby cipsoft powiedział "knighci s********ć botować na guardy"

Wow to co miał powiedzieć w letnim update? "Magowie wy*******ać z tibii?"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:00.