Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu
(Post 1809388)
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.
|
Gdybyś trochę pouczył się historii to byś wiedział, że homo byli tak samo tępieni jak Żydzi, ogólne czyszczenie uberczłowieka z "odpadków"...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
(Post 1809536)
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci? :)
|
Przez odpowiednie terapie można człowiekowi wmówić miłość do lwa i co, uznasz wtedy, że zoofilia jest cool?... Leczyć można z choroby a nie z orientacji... to tak samo jak gdybyś chciał mnie terapią zmusić do tego, by smakowała mi gorzka czekolada...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
(Post 1809575)
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc. Zdrowy czlowiek moze co najwyzej ''zachorowac'' na homoseksualizm.
|
Primo, nie można zachorować na coś co nie jest chorobą, i póki homo nie jest na tej liście, wypada się do tego stosować...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
(Post 1809583)
I co z tego? Mogą być i świętymi, ale po pierwsze, nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole. Dopóki te dwie kwestie nie zostaną rozwiązane, będę zdecydowanym przeciwnikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne.[...]
Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.
|
Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu... I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
A co do homo od urodzenia, to nie wiadomo czy taki człowiek się staje czy jest od początku... na przykładzie trochę innym - jest pewna mucha która od urodzenia ma gen homoseksualny który aktywuje się w wysokiej temperaturze, człowiek również może coś takiego mieć choć nie powiązanego z temperaturą...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emily Firehair
(Post 1809738)
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? I co, jak bardziej sie zaslini tzn, ze chce miec takich rodzicow? ;)
Pomijajac to, to uwazam, ze dziecko nawet w wieku powiedzmy 7 lat mając wybor: dom dziecka lub rodzice homo to wybierze rodzicow, ale pozniej moze zalowac wyboru, kiedy wyksztalci sie u niego wlasne zdanie na ten temat, wejdzie w inne srodowisko itd
|
Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry? Może dziecko wykształci później swoje własne zdanie i katolicyzm będzie dla niego nieodpowiednią religią?...
Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...