![]() |
Ze względu na sentyment do mieczy, wybieram tę broń :)
|
Ja tam osobiście wolę swordy... Jednak każdy woli co innego. Popróbuj z każdym rodzajem i weś to co uznasz za najlepsze dla siebie.
|
Sword lepszy ale jak chcesz to axe.
Sword - 8/10 Axe 7/10 |
Po to są zrobione 3 rodzaje broni aby było ciekawiej :)
Muszą być w miarę zrównoważone bo inaczej by wszyscy grali np. swordami ;) Ja osobiście wybrałem axe (drogą losowania... wziąłem 3 losy, napisałem sword, club, axe, i na ślepo wyciągnąłem jeden z nich po wymieszaniu:) ) |
Ja polecam ci Axe.
Bo tak jak napisal kolega Kisiel'ns potem potwory z magi biją więc lepiej je szybko zabić niż bezpiecznie. Są tanie jak barszcz. A SCA jest poprostu genijalne a jeżeli chodzi o jego def to zakup Mms ;p |
Ja osobiście preferuję Topory(Axe) :) Dlaczego ? Na niższym lvlu mają więcej ataku ;) Np. Dwarven Axe dla 20 lvla ma 31 ataku, gdzie Crimson Sword, najlepszy Sword do 24 lvla(na 25 pojawia się Wyvern Fang) ma 28 Ataku, po co obrona skoro są jednoręczne ? Nigdy nie używałem dwuręcznej broni, ponieważ wolę mieć te 2 czy 3 punkty ataku mniej ale 5 punktów obrony od Tarczy więcej, oczywiście na wyższym lvlu bardziej opłaca się używać broni dwuręcznej, na niższym jednoręcznej... :)
|
z tego co wiem, to ten bonus do defa broni sumuje sie z defem tarczy, tak wiec 37 def mmsa + 3 bonusu SCA = 40 defa, ave ma 38 lecz nie jestem pewien, czy to tak dziala
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:43. |