Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Karnawał w Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=163867)

MichaelloS 02-02-2008 10:48

Mi się wydjaje że to dobry pomysł nikt tu nikogo do kupna outfitu niezmusza a ajk ktos chce to kupuje.

Maciek_Tibijczyk 02-02-2008 11:34

Nie czaje was, to zajebisty pomysł :D
Każdy kostium kupowałem po 8 razy, żeby być każdym potworem :)
Aż kase na allegro musiałem dokupić ( 5zł = 10 k )

Niech to potrwa na zawsze :) KARNAWAŁ IST EXPENISVE :cup::cup::cup:

Adow Adan 02-02-2008 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciek_Tibijczyk (Post 1876123)
Nie czaje was, to zajebisty pomysł :D
Każdy kostium kupowałem po 8 razy, żeby być każdym potworem :)
Aż kase na allegro musiałem dokupić ( 5zł = 10 k )

Niech to potrwa na zawsze :) KARNAWAŁ IST EXPENISVE :cup::cup::cup:

Wiesz , mnie nie bawia jakies outfity potworow , w które nawet mozna sie samemu zamienic(utevo res ina , dw.guard itp). A te najlepsze to wystarczy ze widzialem je z bliska(potwory) i nie potrzeba mi sie w nie przebierac. Jak juz cos to jak mowilem , lepiej zrobic 1 outfit niz dac dzieciom jakies outfity z OTS'a.

Ps. Kupowanie kasy na allegro jest nielegalne :]

Gravler 02-02-2008 12:00

1. To nie powinno trwać cały rok bo to jest EVENT.
2. No naprawde co was to boli ze to 11oneoneonhuhaush nooby!!!111 sobie w tym latają.
3. Czy nawet te 1.5 k to TAK dużo?
4. Po co strój miałby cały miesiąc/nieskończoność? Zeby sie znudziło? Raz na tydzien mozna sie wyluzować i wydać wycharowaną kase na zabawe.
...Od razu sie podnosi wielki krzyk, doceńcie chociaż to że sie Cipy starają :/

Majciulka 02-02-2008 12:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1875269)
Jakbyś przeczytał newsa, to byś się dowiedział : P.

@karnawał
Całkiem średni pomysł, ale komu to przeszkadza? No właśnie.. więc nie narzekajcie bezsensownie, bo w niczym wam to nie zawadza.

Czy tak do końca nie przeszkadza? O to bym polemizowała... Przez tą zgraję 20 dzieci stojącą przy npc czekałam 30 min aż odnowię głupie softy. Bo oczywiście każde z tych dzieci gadało sporo czasu i o słowie 'bye' do npc chyba niestety nie słyszało... W pewnym momencie puściły mi już nerwy, odpychałam wszystkich i ogrodziłam npc krzakami :baby: . Mogli poważnie się zastanowić nad ulokowaniem tego npc, ponieważ to naprawdę denerwujące jeśli chce się iść expić.

Bajtunio 02-02-2008 13:20

Polskie Nooby:

O Gm, Tylko Gm Moze Zamienic Sie W Demona

Gm Plx Items

Emcess 02-02-2008 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1876137)
Wiesz , mnie nie bawia jakies outfity potworow , w które nawet mozna sie samemu zamienic(utevo res ina , dw.guard itp). A te najlepsze to wystarczy ze widzialem je z bliska(potwory) i nie potrzeba mi sie w nie przebierac. Jak juz cos to jak mowilem , lepiej zrobic 1 outfit niz dac dzieciom jakies outfity z OTS'a.

Ps. Kupowanie kasy na allegro jest nielegalne :]

I tu się mylisz. Kupowanie jest legalne (nie ma na to żadnej zasady)
Ale nielegalne jest reklamowanie aukcji itd. w grze ^^

@down
Konto i kasa to co innego? eh?
Na kupowanie kasy/itemów nie ma zabraniającej reguły afaik, jeśli jest to mi podaj.
A na kupowanie/sprzedawanie postaci jest.

Tagg 02-02-2008 15:36

nie jest,to tak jakbys stwierdzil ,ze kupowanie kont tez jest legalne <3

Maciek_Tibijczyk 02-02-2008 15:42

bo jest ;)

Dr@gon 02-02-2008 16:10

Te przebranie nie jest na miesiąc xd
Kupilem i miałem tylko pare godzin X(

Ghand 02-02-2008 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 1876388)
I tu się mylisz. Kupowanie jest legalne (nie ma na to żadnej zasady)
Ale nielegalne jest reklamowanie aukcji itd. w grze ^^

Ukryty tekst:

Rule 3g
Offering account data to other players or accepting other players' account data ("account-trading/sharing").

Comment:
You are not allowed to sell your own account or to give it away for free. Vice versa, you must not buy another players' account or accept their account data. This also includes not to accept or give away accounts as a present. Each account is assigned to one person only and this person may not pass on the account to somebody else. Statements like, e.g. "I'm selling a level 30 knight", "I trade my sorcerer on Antica for a sorcerer on Nova" or "I'm buying a paladin" - whether in the game or on a website - will lead to a banishment of your account. The same is true for a comment like "New Owner" on your account or character information.

Moreover, an account should always be used by one person only. It is unfair towards other players if a group of several people shares one character to be online 24 hours a day. Sharing your account data with another person is not only against the rules, but also a high security risk for your account. It is actually one of the most wide-spread reasons why a player loses his account. What if you suddenly got into a serious argument with a person that you consider your friend and who you are sharing your account with? Or what if one of your friends suddenly decides that he would like to play your shared character alone and takes over your account before you can react? Account sharing is not worth the risk, which is why you should never do it. Besides, it can as well lead to an account banishment.

Więc chyba jednak jest.

Rothes 02-02-2008 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr@gon (Post 1876642)
Te przebranie nie jest na miesiąc xd
Kupilem i miałem tylko pare godzin X(

Nikt chyba nie pisał, że trwa miesiąc. Było jedynie powiedziane, że event tyle trwa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghand (Post 1876664)
Ukryty tekst:

Rule 3g
Offering account data to other players or accepting other players' account data ("account-trading/sharing").

Comment:
You are not allowed to sell your own account or to give it away for free. Vice versa, you must not buy another players' account or accept their account data. This also includes not to accept or give away accounts as a present. Each account is assigned to one person only and this person may not pass on the account to somebody else. Statements like, e.g. "I'm selling a level 30 knight", "I trade my sorcerer on Antica for a sorcerer on Nova" or "I'm buying a paladin" - whether in the game or on a website - will lead to a banishment of your account. The same is true for a comment like "New Owner" on your account or character information.

Moreover, an account should always be used by one person only. It is unfair towards other players if a group of several people shares one character to be online 24 hours a day. Sharing your account data with another person is not only against the rules, but also a high security risk for your account. It is actually one of the most wide-spread reasons why a player loses his account. What if you suddenly got into a serious argument with a person that you consider your friend and who you are sharing your account with? Or what if one of your friends suddenly decides that he would like to play your shared character alone and takes over your account before you can react? Account sharing is not worth the risk, which is why you should never do it. Besides, it can as well lead to an account banishment.

Więc chyba jednak jest.

Nie, nie jest. Czytałeś chociaż tę zasadę, którą wkleiłeś?

Pirate Cutthroats 02-02-2008 19:54

Nawet fajny pomysł ale moim zdaniem za drogie te karnawałowe wdzianka :P

Gucias 02-02-2008 20:37

Wrzucenie Invisible też kasuje strój - po skończeniu działania czaru znów będziemy "sobą"

Ghand 02-02-2008 21:00

@Rothes
Chodziło mi o sprzedawanie kont jakby co. ^^

Patrononix 02-02-2008 22:43

Wielki Protest Rookstayerów!!!

I znowu zapomnieli o rookstayerach!
[CHAR]Zeko Rokslayer[/CHAR]tak się wkurzył że rozpoczął Wielki Protest Rookstayerów!!
Zeko w poscie na tibia.com (forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=17521501#post17521501 ) zarzucił Clipsoftowi iż lekceważy rookstayerów i zażądał od Clipsoftu wstawienia takiego npc'eta na rook'a i przeprosin na stronie głównej tibia.com .A wszystkich rookstayerów poprosił o pomoc w strajku.
Ja go w stu procentach popieram W końcu Rookstayerzy też mają prawo do świętowania karnawału!
a jak chcecie pomóc w proteście zapraszam forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=17521501#post17521501 (ten protest coraz szybciej się rozwija)

T3H_VirUs 02-02-2008 23:14

Jasie tylko zastanawiam jak to bedzie, otóż zamierzam sobie zostawić kilka event bagów :P I tu sie nasuwa moje pytanie, a mianowicie
Czy event bagi po zakończeniu eventu staną sie normalnymi bagami czy może nie? :P

P.S: Wiem ze git zakrecony monolog ale jakos tak wene twórcza mam :D

Mazur199 03-02-2008 04:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Styervo (Post 1875841)
Po co macie tracić kasę, czas (udając się do Venore) i szacunek w oczach innych graczy skoro syf zniknie po jakimś czasie?

taa... szacun ziomuf ólicy w carlin

brakuje jeszcze tibia.fotka.com lub nasza-gildia.tibia.com

rok temu, wszystkie dp były zasypane tymi gównami na karnawał(czapki,gwizdki itp) wiec nie dziwie sie kuzynce, że zapytała mnie pewnego razu gdy grałem w tibie czy to są nowe simsy

żenua

omk bende jagernałtem HHEHEHEHE

Aggro 03-02-2008 13:26

Hmm ciekawe.. Jak komuś się trafi kostium behemotha lub innego wielkiego potwora (rozmiarem wielkiego xD) to se wyobraźcie że chce wejść do domku... xD

jaro2005 03-02-2008 14:36

a ja ten kostium wczoraj kupilem BEHEMOTH :D

a dzisiaj poszlem expic i mi nagle zniknol kostium co jest 5 ???

wczoraj zabilem solo mojego pierwszego GSa :D
lvl 32 paladin :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:55.