Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Tibia - Realizm w uzbrojeniu. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=164264)

Thadel 23-02-2008 17:09

Fajnie do tego podszedłeś :p Ale dzieciom to nie przeszkadza :P Tu chodzi o 'klimat' a nie o grafikę i realizm :p

wiewioreq 23-02-2008 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K0wal (Post 1901602)
hehe zabawne jest to jak szukacie w grze mmorpg rzeczy z reala jeżeli ktos chce choc troche poczuć sie jak w tibi zapraszam wsiąść w wehikuł czasu i przenieść sie do średniowiecza :D ale nie wiem czy znajdziecie tam smoki i demony ;p <żart> na logike biorąc czy choć jedna gra jest w 100% podobna do reala nawet w 50 % nie! (tak na marginesie jeśli już czegoś szukacie to proponuje czynnik pogodowy :D >

GTA jest podobne do reala w 99%
no bo jak mozna miec przy sobie: shotguna, Bazooke, snajperke i wiatrówke jednocześnie?

Donner 24-02-2008 14:43

Przykład

Albo jak można mieć przy sobie ok. 100 spearów?:D

Albo je pchać,ale chyba koparką xD

Tyrrael 24-02-2008 19:50

Cóz...Tibia to gra magiczna i do realizmu jej daleko- i dobrze!

A teraz co do serpent sworda- w krakowskim Muzeum Czartoryskich w Zbrojowni można zobaczyć miecz, który kształtem idealnie przypomina tibijski serpent. Tylko tyle, ze jest dwuręczny.

Vlad Dracula 24-02-2008 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K0wal (Post 1901602)
czy choć jedna gra jest w 100% podobna do reala nawet w 50 % nie!

The Sims

asdsadasdasdasdasd

Rav 24-02-2008 21:36

Dobra lepiej sie nie wypowiadac na takie tematy bo sie jeszcze cipy dowiedza beda chcieli pomoc i wyjdziemy tak jak z tymi update-ami xD!

Jarus_noobek 25-02-2008 20:32

Jeśli sie wam nie podoba MLS to mi go możecie dać tak samo z G-armor
:)

Dvawerniak 25-02-2008 20:33

a silver dagger do czego sluży?

Po co taka rzecz która jest do niczego?

serpent swordem bije sie tak samo jak szablą powtarzam jak szablą nie szpadą!
Spike sword to szeroki miecz więc da sie walczyc
MLSem dało by sie walczyć w RLu
Golden armor a skąd wiesz czy nie jest dla ozdoby domku??

Dvawerniak 25-02-2008 20:50

co do rotów...

Ja WidziaŁem Rota W Telewizji! W Filmie Przyrodniczym Pokemony! Jezeli Chcesz Sie Dowiedziec Cos O Potworkach W Tibi WŁĄcz Polsat O 8.00! Jest Taki Pokemen Co Przypomina ParÓwke I Śa AŻ Trzy!

OmeghaZ 25-02-2008 21:22

@UP
Ahahaha... P0k3m0n pwn3d!

@Topic
Już nieraz zastanawiałem się nad tym, jendak doszedłem do wniosku, że

TO TYLKO GRA

Gazik_12 25-02-2008 21:36

Hmmm taa... tibia i realizm haha! Magic light wand na baterie... a znaleźliście kiedyś w zimie zamrożone światło gwiazdy i włożyliście sobie do domku? A zdarzyło wam się kiedyś zabić bananem nabitym na najświętsze drewno bananowca? Nie sądze... Ciekawy jest też paralizator zwany wand of vortex... Nie ma co się tu realizmu doszukiwać, bo gdyby tibia byla jak real to kto by w nią grał? To samo tyczy się broni - nie wiemy co sobie tam Cipsoft wymyślił - czy te bronie są magiczne czy też zostały wykute przez elfy, że są takie mocne. Większość rzeczy jest nierealistyczna w tibii, co się tu rozpisywać.

Oj ale sie nagadałem 8o

LookamZzaRogu 25-02-2008 21:40

Omfg ludzie, widziałem już wiele tematów, ale ten to już ostra przesada xD
No sory, ale ja gram w Tibię właśnie DLATEGO, że mogę choć na chwilę oderwać się od rzeczywistości...
Wiem, że cipy troszkę przesadzają, ale chodzi mi tutaj o takie rzeczy jak skrzynki pocztowe (jakby dłużej pomyśleć, na pewno znalazłoby się kilka rzeczy, które mogłyby zastąpić skrzynki, a pasowałyby do klimatu Tibii), Walentynki oraz pływanie z czepkiem na "ryju" przy plaży gdzie opalają się pixelowe ludziki w kolczugach sączące drinki "z palemką" na rozłożonych leżaczkach... Zastanawiam się, czy gralibyście w Tibię, gdyby chociaż w 50% (nie licząc grafiki z wiadomych powodów - wiele osób gra w Tibię ze względu właśnie na nią) byłaby podobna do realnego świata. W dodatku balansowanie profesji nie byłoby możliwe gdyby w tak dużym stopniu jak chcecie ta gra przypominałaby teraźniejszość. Ale to tylko moje skromne zdanie ;)

LookamZzaRogu 25-02-2008 21:50

Omfg ludzie, widziałem już wiele tematów, ale ten to już ostra przesada xD
No sory, ale ja gram w Tibię właśnie DLATEGO, że mogę choć na chwilę oderwać się od rzeczywistości...
Wiem, że cipy troszkę przesadzają, ale chodzi mi tutaj o takie rzeczy jak skrzynki pocztowe
(jakby dłużej pomyśleć, na pewno znalazłoby się kilka rzeczy, które mogłyby zastąpić skrzynki, a pasowałyby do klimatu Tibii),
Walentynki oraz pływanie z czepkiem na "ryju" przy plaży gdzie opalają się pixelowe ludziki w kolczugach sączące drinki "z palemką"
na rozłożonych leżaczkach... Zastanawiam się, czy gralibyście w Tibię, gdyby chociaż w 50%
(nie licząc grafiki z wiadomych powodów - wiele osób gra w Tibię ze względu właśnie na nią) byłaby podobna do realnego świata.
W dodatku balansowanie profesji nie byłoby możliwe gdyby w tak dużym stopniu jak chcecie ta gra przypominałaby teraźniejszość.
Ale to tylko moje skromne zdanie ;)

@Metal'Hard'Rocker
Uważaj, bo w średniowieczu ludzie wiedzieli o istnieniu dinozaurów O.o

orromiss 25-02-2008 21:54

co do skull staff to on ma po drudiej stronie coś co przypomina buławę

Mythic Sniper 25-02-2008 22:02

nie czytalem wszytskich postow, ale autor tematu pisal mi ze niektorymi bronmi z Tibii nie da sie zabic, nic bardziej mylnego : kazdym przedmiotem w rl life da sie zabic :) jak nie wierzysz to podaj mi jakis przedmiot to ci udowodnie :)

raven 25-02-2008 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mythic Sniper (Post 1923299)
nie czytalem wszytskich postow, ale autor tematu pisal mi ze niektorymi bronmi z Tibii nie da sie zabic, nic bardziej mylnego : kazdym przedmiotem w rl life da sie zabic :) jak nie wierzysz to podaj mi jakis przedmiot to ci udowodnie :)

1mm nitki :)

Gazik_12 25-02-2008 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mythic Sniper (Post 1923299)

Hmmm brońmi z Tibii nie da sie zabić bo one nie istnieją xD A tak wogóle to autorowi chyba chodzilo o sprawność w walce, na wojnie itp. :D Wyobraź zobie rycerzy na wojnie machających łyżeczkami do herbaty albo butelkami coca-coli :P

Juzefek 25-02-2008 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raven (Post 1923334)
1mm nitki :)

Owne3D<<<sama prawda

Jarus_noobek 26-02-2008 23:28

Jak to możliwe że w tibi jest magia...
Oh, tak zapomniałem że to jest nierealna gra...

Mythic Sniper 26-02-2008 23:37

co do 1mm nitki to sie zgodze :D ale tego nawet w lape nie wezmiesz :P bardziej powaznie xP a co do samej nitki to chyba nie musze mowic jak latwo tym zabic :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:29.