Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Sposoby Ściągania. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=164713)

janek@ 09-02-2008 12:33

Bierzesz dwie kartki, na jednej zapisujesz wszystkie odpowiedzi dla wszystkich grup, a na drugiej robisz tą grupę, która dla ciebie jest najłatwiejsza.

P.S.
Nie raz mi to uratowało dupe, a przecież za ściąganie tego nie można wziązć, bo i tak korzystasz z przyswojonej wiedzy(mnie pani przy tym przyłapała i prawdę mówiąc nic nie powiedziała). :D

Slythia 09-02-2008 12:57

A ja jestem na siebie zla...

Dlaczego? Wogole nie umiem sciagac... A jak probuje, to.. nic z tego nie wychodzi, marnuje sobie tylko czas.

Ostatnio pisalam sama kolokwium w sali, gdzie byly wszelkie ksiazki.. Mialam nawet klucz, bym mogla sobie wyjsc.. A ja co?...

To sie nazywa glupota ;/.

Hodal 09-02-2008 16:12

@Slythia : no faktycznie głupota :P ale wiesz może jesteś po prostu za uczciwa :P

Donas 09-02-2008 16:22

Slythia, rusz głową. Dziewczyna czy kobieta ma najmniej problemów ze ściąganiem, chyba nie muszę mówić dlaczego? ;)

Mundurek się przydaje. Przylepiam taśmą klejącą kartki A5 z wiedzą przelaną na papier do ciut przydługiego mundurka i w razie potrzeby po prostu rozpinam bluzę.

Żyłka 09-02-2008 16:55

Osobiście preferuję metodę na bezczelnego.

sphinx123 09-02-2008 17:05

Wkładasz karteczkę z pytaniem do zakrętki od markera. Rzucasz marker do kujona, on czyta karteczke, pisze odpowiedź i oddaje Tobie marker (z tą odpowiedzią oczywiście ;]) <3 Sprawdzone na poprawie z maty ^,..,^

Arrivald 09-02-2008 19:03

Ja zawsze pisze sobie sciage na klacie i zagladam pod kolnierz.

X-Zero 09-02-2008 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 1889848)
Wkładasz karteczkę z pytaniem do zakrętki od markera. Rzucasz marker do kujona, on czyta karteczke, pisze odpowiedź i oddaje Tobie marker (z tą odpowiedzią oczywiście ;]) <3 Sprawdzone na poprawie z maty ^,..,^

Lol, u mnie to by było nie możliwe ;o

Prawie każda pani musi chodzić po klasie...interesować się wszystkim...ech...nie da się ściągać! xD

Undeadzik 09-02-2008 19:31

hahaha ja na niemieckim polozylem se sciage na kolana a jak babsko (nie mozna nzwac pani 8o) przechodzila obok sciago do kieszeni

SPOSOB MOJEGO KOLEGI:

8o8o8o

WSADZIL SE SCIAGE DO ROSPORKA A PO SKONCZONYM SPRAWDZIANIE NIE MOGL GO ZAPIAC BO KARTKA MU WLAZLA W ZAMEK I PANI GO PRZYLAPALA :D:baby::D

Walekifa 09-02-2008 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1889823)
Osobiście preferuję metodę na bezczelnego.

A przybliżysz nam ją? : P

Cacuss 09-02-2008 22:50

Wiecie co jest najważniejsze w ściąganiu moim zdaniem? Nie sam sposób tylko spokój. Trzeba podczas ściągania zachowywać się tak jakby to było normalne. Czyli praktycznie trzeba myśleć, że to jest normalne... chyba dla wielu osób to nie jest problem, co?;)

A co do tematu: Osobiście uważam, że zwyczajne czytanie z otwartego zeszytu na ławce przebija wszystko i zawsze będzie przebijać. Może nawet lepiej zeszytu nie zamykać, żeby nie zwracać uwagi nauczyciela... Spotkałem się już kilka razy z przypadkami, że nauczyciel nawet przechadzając się po klasie nie zwrócił uwagi na leżący na ławce otwarty zeszyt. Dlaczego? No moim zdaniem właśnie z powodu spokoju i zwyczajnego zachowania ściągających :)

Duch Niespokojny 09-02-2008 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1889360)
A ja jestem na siebie zla...

Dlaczego? Wogole nie umiem sciagac... A jak probuje, to.. nic z tego nie wychodzi, marnuje sobie tylko czas.

Ostatnio pisalam sama kolokwium w sali, gdzie byly wszelkie ksiazki.. Mialam nawet klucz, bym mogla sobie wyjsc.. A ja co?...

To sie nazywa glupota ;/.

Może to była podpucha? Pewnie były tam poukrywane kamery (albo wykładowca schował się w szafie)...

Valisha 09-02-2008 23:14

sms do kogoś, albo notatki zapisane w telefonie. u mnie zawsze skuteczne.

w ostateczności zostaje stara i sprawdzona ściąga w piórniku. tylko ważne jest to, aby w piórniku było jak najwięcej długopisów, ołówków, kawałków kartki bądź innych śmieci.

Rethfing on Aldora 09-02-2008 23:54

Wszystko to co mówicie + nie patrzeć się na nauczyciela. Bo jak załapie z wami kontakt wzrokowy to zaczniecie się denerwować, a to widać. No i możecie spieprzyć sprawę :P

Korektor 10-02-2008 00:10

Ksiądz u nas na religii w liceum czasem wstawał z krzesła i mówił głośno "dlaczego ściągasz!?" i osoby, które ściągały (podejście psychologiczne) gwałtownie się ruszyły, patrzyły itp. itd. W niektórych przypadkach było "jaaa?" co od razu oznaczało, że dana osoba ściąga(ła). Oczywiście ksiądz miał na to wylane, więc tak nas tylko sprawdzał. Praktycznie można było ściągać itp. itd.

Mój 921 post ;p

@down,
Nie, ostatnio sprawdzałem i miałem 916. Napisałem od tamtego czasu 5 postów, więc mam 921.

<.< 10-02-2008 00:31

@Up: Ty je liczysz? Fajne hobby...

Slythia 10-02-2008 02:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1890553)
Może to była podpucha? Pewnie były tam poukrywane kamery (albo wykładowca schował się w szafie)...

Kamery u mnie na wydziale? Takie rzeczy to tylko w erze...
A tak serio... Nie byla to zadna podpucha. Nawet jak ktos wchodzil to pukal, a on przyszedl dopiero, gdy czas mi sie skonczyl. Tez slyszalam, ze idzie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hodal
@Slythia : no faktycznie głupota ale wiesz może jesteś po prostu za uczciwa

Tylko glupota... Po tym, w rozmowie ze znajomymi dowiedzialam sie, iz moze chodzilo o to, bym to dobrze zaliczyla, by.. nie bylo duzo sprawdzania, poprawek, klopotow etc...

Na szczescie jakos sie udalo.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas
lythia, rusz głową. Dziewczyna czy kobieta ma najmniej problemów ze ściąganiem, chyba nie muszę mówić dlaczego?

Dobrze znam wiekszosc sposobow.. Lecz gdy sama mam ich uzyc to panikuje ;/. Nie wiem czemu... Wszelkie sciagi odpadaja...

Kenixia 10-02-2008 13:09

Czytając metody niektórych z was, które zajmuje tyle czasu, to już wolałabym się nauczyć.

Na histori to ściąga na krzesełko kulturalnie siadam a kiedy potrzebuje to wyjmuję.
Na biologi to ściąga w piórnik, taki metalowy fajny i przyklejam na pokrywkę ;d
Geografia to kulturalnie spisuje od wszystkich.
Fizyka to wzory w telefonie, bo pani pozwala nam ich używać jako kalkulatorów ;)

PanKracy 10-02-2008 13:56

Ja też zazwyczaj ściągam na chama. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - nie chce mi sie pisać ściąg. Wkładam linijke lub kilka linijek w zeszyt i kłade go pod kartke lub gdy nie jest to możliwe do plecaka, tak abym mógł do niego zajrzeć.

Arrivald 10-02-2008 17:19

Rotfl, to wy macie straszny lajt ze sciaganiem, u mnie w szkole nie ma mowy zeby podczas klasowki na lawce lezal sobie zeszyt, albo piornik o.0 Od razu paluja za cos takiego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:41.