Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Alkohol przed 18-stka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=165914)

Slay 18-02-2008 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1907387)
Chociaż nie ukrywam - sam lubię czasem wypić i być może jestem przez to hipokrytą = )

Nie 'byc moze', a na pewno. I myslisz penisem.

Exodus 18-02-2008 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harry_Potter (Post 1907256)
A ja ostatnio wypiłem 9 piw i nic....żadnej reakcji...wróciłem do domu, siedze w pokoju a strasi nic nie czują. Ze mną jest coś nie tak?

ps. mam 15 lat

I co? Potem sie obudziles?

Jest jeszcze 2 opcja, jak bylem maly to dziadek bral mnie na "male piwko" - bobofruta, mozliwe ze u ciebie jest podobnie.

@Dark Sven
Ja tam w wieku 13 lat uganialem sie za pilka i uwazam ze 13 lat to troche za malo na picie, nawet na te 2 piwka... Organizm 13 latka moze roznie reagowac.

Vanhelsen 18-02-2008 19:28

Picie dla szpanu i dla upicia się jest smieszne... i to nie gdy ma się mniej niż 18 ale też gdy ma szię +18...
Dla smaku może być i przed 18stką... ale mówię tu o piwku/lampce wina do obiadu etc...

Necromantor 18-02-2008 19:31

Np.rozwolnienie,zapalenie pęch(jeża).A ja tam tylko karmi lubie wypić!Albo freeqa!To jest dopiero piwo! :cup:

Tovob Lard 18-02-2008 20:54

Cytuj:

A ja ostatnio wypiłem 9 piw i nic....żadnej reakcji...wróciłem do domu, siedze w pokoju a strasi nic nie czują. Ze mną jest coś nie tak?

ps. mam 15 lat

nie wiem jak możesz pić Karmi =<

Co do picia "lampki wina do obiadu", czy ktoś oprócz mnie zna to tylko z telewizji?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1906924)
Z tego co widzę a dokładnie zachowanie naszych forumowych "Elo joł sóper ziomuf" to alkohol przed 18-stką jest nadużywany i działa to troszeczkę hmm... ogłupiająco ? I niestety w naszych czsach picie alkoholu dla większości "ziomuf" jest tylko sposobem popisywania się przed innymi co jest po prostu prymitywne =P.

Wymień ich! Niech poczują sie gorsi, będą mieli nauczkę, ty ich nie ukarzesz, to kto?! ;-)
[Ciekawostka: Pojawiło sie w sklepach, na obszarze, którym mieszkam wino "Ziomal"]

>>>Mazix<<< 18-02-2008 20:59

Cytuj:

W niektorych krajach jest to nawet normalne (wino do obiadu, niskoprocentowe piwo jako napoj etc).
Ale np w ameryce piwsko i papierochy są dozwolone od 21 roku życia.
Tak jak napisali up trzeba znać umiar. Lecz nie sądzisz, że kupwanie alkoholu to zwykła strata pieniędzy? Lepiej pić na imprezie.

neopostman 18-02-2008 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tovob Lard (Post 1907692)

Wymień ich! Niech poczują sie gorsi, będą mieli nauczkę, ty ich nie ukarzesz, to kto?! ;-)
[Ciekawostka: Pojawiło sie w sklepach, na obszarze, którym mieszkam wino "Ziomal"]

Musiałbym wymieniać 80 % użytkowników tego forum =/.

spider-bialystok 18-02-2008 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1907481)
Picie dla szpanu i dla upicia się jest smieszne...

W takim razie - wodka jest smieszna? Jej nie pije sie dla smaku ;] A wlasnie wodka byla alkoholem, ktory pilem najchetniej i najczesciej.
Co do alkoholu - byly okresy, ze lubilem sporo wypic na dyskotece/domowce, a byly okresy, ze przez kilka miesiecy nie pilem nic. Od miesiaca nie pije wogole alko, a na wszystkich imprezach od tego czasu bawie sie swietnie wiec picie jest mi niepotrzebne. Kolejna sprawa - jesli wracasz z imprezy i doszedles juz do stanu w ktorym obraz przed oczami ci sie rozmazuje to w razie ewentualnej walki masz niewielkie szanse ;]

Tovob Lard 18-02-2008 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1907726)
Musiałbym wymieniać 80 % użytkowników tego forum =/.

A ja wierze w wartość tych 80%! ;)

Piszecie, że trzeba pić z umiarem, natomiast ja uważam, że pijesz z umiarem i pijesz z umiarem, potem znów pijesz z umiarem, aż tu nagle hop siup ubranko do prania. Czy nie? ;)

Nikt jeszcze nie napisał o zachowaniu podczas upojenia alkoholowego, bo wtedy wychodzi na wierzch, kto jest prawdziwym gangsterem i jest nadal agresywny, kto wyjawia swoje tajemnice, kto sie klei do wszystkich, a kto sie posuwa jeszcze dalej, czy to zależy od charakteru, czy imidżu, który dana osoba stara się kreować, czy też od towarzystwa w jakim się obraca? hmm

Snick 18-02-2008 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1906255)
Tylko kosciol sie pluje.. Ze do 18 roku zycia nie mozna...

Wcale że nie w niektórych krajach do przy przystampianiu do komuni dostaje sie też wino.

xoz 18-02-2008 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snick (Post 1907830)
Wcale że nie w niektórych krajach do przy przystampianiu do komuni dostaje sie też wino.

a zdajesz sobie sprawie ze umoczona hostia zawiera tyle tego arcymocnego wina mszalnego (zwykla biala sofia) ze upic sie idzie:S

pic mozesz sobie jak masz 15 lat spokojnie, o ile sam potrafisz zrobic to kulturalnie i z umiarem. wiekszosc nie umie.
@szampan etc
te sikacze (wina musujace :S) to kiepsko smakuja, a szampan to jest drozszy niz zgrzewka takich.
browar dobry jest dla spragnionego, zwyklej czystej wodki nie pijam (chyba ze z gatunkow whisky), giny i te sprawy dla towarzystwa

Lasooch 18-02-2008 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snick (Post 1907830)

Ta, ja 'dostałem' wino nawet w Polsce, w kościele rzymsko-katolickim. Tzn... dostałem opłatek zamoczony w winie. :cup:

neopostman 18-02-2008 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1907902)
Ta, ja 'dostałem' wino nawet w Polsce, w kościele rzymsko-katolickim. Tzn... dostałem opłatek zamoczony w winie. :cup:

I do domu na kolanach doszedłeś ?

Necromantor 18-02-2008 21:59

Na noszach do nieśli :d Ale i tak się nie ruszał :d

Xantro 18-02-2008 22:17

Jestem młody, ale czasem wypije piwko i nie czuje się z tego powodu lepszy\gorszy\taki sam jak inni którzy piją. Naprawdę boli was to że wypije Lecha, lub żubra ? Póki co moja psychika na tym nie cierpi. Co do mocniejszych alkoholi - wódkę piłem z 3-4 razy w życiu, nie jest ona dla mnie zbyt smaczna (koneser sie znalazł xD). Tanie wino (Komandos) piłem raz, wtedy jedyny raz rzygałem po alkoholu... Póki co nie mam zamiaru tego powtórzyć... Szampan? Tylko lampka, na sylwestra (o dziwo moja rodzina sama mi ją daje, tak dla towarzystwa...).
PS: Jeśli ktoś po tym poście poczuje do mnie zniechęcenie/urazę, proszę bardzo, mnie niezbyt to obchodzi....

Johnny121 18-02-2008 22:19

Haha, po raz pierwszy wypiłem w wieku 5 lat! Łyk "Okocim: Mocne". Chuj*wy, do dzisiaj go nie lubię.

Patologia... xD

Ryłek 18-02-2008 22:25

Cytuj:

ps. mam 15 lat

Ja ostatnio wypiłem trzydzieści pięć kolejek, trzy driny (wutka z kolom), szesc szklaneczek łiski i 10 piwuw, a na dokładkę wypaliłem skrenta jakiego świat lucki nie widział. :cup::cup:Pozdro ziomki, czy ja jestem normalny? :baby: Dodam, że starzy nic nie czuli ode mnie, nie śmierdziało i wogule. 8o

Za tszy miesionce kończe 18latuw i karzdy 17 i 16latek bendzie dla mnie gnojek i szczyl, bo ja nigdy tyle nie miałem!!!!!!

Smoly 18-02-2008 22:25

Ja tam jestem pełnoletni i nikt mi nie mówi ,kiedy i co pić itp.Ale jak widzę ,w takie upalne lato , takich 16-17 latków ,po prostu wyglądających nie jak dzieci itp i nie sprzedają im piwa ,to im kupie , no bo co im zrobi to 1 piwo , na pewno ich nie uchleje , ani nic ,a można mile spędzić czas ze znajomym nad jeziorkiem z piwkiem w ręku.Ale jak widzę jak jakieś gnoje chleją alkohol , że bania mała , a później się szlajają i drą mordę ile Bozia głosu dała , a później jak się przypatrzę ,to nieraz chłopak wygląda jak 12 latek..Nie oszukujmy się - coraz młodsi sięgają po alkohol

Osobiście , piłem ale bardzo sporadycznie w wieku 15 (początki ,ale bardzo lajtowo 1 piwo max ,bo bałem się,że się uchleje czymś mocniejszym albo kilkoma piwami) , do 17 roku życia (tu już raczej pozwalałem sobie na "mocniejsze" trunki ,ale tylko okazyjnie , czy to 18 urodziny , czy impreza w wakacje czy coś) ,ale NIGDY nie byłem pijany ,żebym nie był świadomy siebie , zawsze nawet po % mógłbym udzielić pomocy i myślę sensownie , po prostu mam ten umiar, którego niektórzy nie mają.

Smetana 18-02-2008 22:30

@up
I na chuja ci ten umiar czujesz się lepszy? :>

Alkohol jest po to żeby się upić :P.

Johnny121 18-02-2008 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1908004)
Ja ostatnio wypiłem trzydzieści pięć kolejek, trzy driny (wutka z kolom), szesc szklaneczek łiski i 10 piwuw, a na dokładkę wypaliłem skrenta jakiego świat lucki nie widział. :cup::cup:Pozdro ziomki, czy ja jestem normalny? :baby: Dodam, że starzy nic nie czuli ode mnie, nie śmierdziało i wogule. 8o

Nei zapomjnai o tyh kilometrofyh ścierzkah koki!1

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:16.