Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Tajemnic Silver Mace tutaj! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167552)

Trinistar 01-03-2008 20:42

Ludzie ale wy wszyscy jesteście ŻAŁOŚNIIII !!!!!!!! X(X(X(X(
Zamiast sprawdzić czy Quest naprawde działa i gwiazde mozna wrzucić w tele to przezywacie gościa od debili itd ... zygać sie chce !!

Ps. Teraz wiadomo go ma te 10 latek ...

silver_mace_secret 01-03-2008 20:52

Kto chce to moze mi niewierzyc... wbijam w to... Niech ktos kupi Frozenke i sprawdzi... Chcieliscie zdjecie to macie...

misiekm 01-03-2008 20:58

Zacznijmy od początku, napisałeś że zrobiłeś to 61 ek. Tak więc wątpię żeby knight z takim lv biegał w facc outficie. Po drugie na 61 lv zwykły gracz nie ma takiego eq. Po trzecie i myślę że najlepsze jest to że na 61 lv z takim eq (co pokazuje że masz niby full kasy) biegasz z bsem który jest na któryś tam lv. Masz przecież mystic blade od 60 lv, albo chociażby gsa / dragon slayera. Jak dla mnie wbił na otsa, zrobił ss z itemami a później wkleił na zdjęcie z rl tibią.

3l3fant 01-03-2008 21:00

wszystko zostalo realistycznie przedstawione, ja poswiecilbym gwiazdke w celu sprawdzenia czy to prawda ale kaski mi brakuje nawet jak eq sellne u mnie 40k to bardzo malo za gwiazdke, przecietnie po 60k chodzi , sprawdzalem zdjecie , SM nie wyglada na wklejone , albo doskonaly fake albo rly ;o

silver_mace_secret 01-03-2008 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiekm (Post 1933291)
Zacznijmy od początku, napisałeś że zrobiłeś to 61 ek. Tak więc wątpię żeby knight z takim lv biegał w facc outficie. Po drugie na 61 lv zwykły gracz nie ma takiego eq. Po trzecie i myślę że najlepsze jest to że na 61 lv z takim eq (co pokazuje że masz niby full kasy) biegasz z bsem który jest na któryś tam lv. Masz przecież mystic blade od 60 lv, albo chociażby gsa / dragon slayera. Jak dla mnie wbił na otsa, zrobił ss z itemami a później wkleił na zdjęcie z rl tibią.

20:06 You see an amulet of loss.
It weighs 4.20 oz.
20:06 You see a bright sword (Atk:36 Def:30 +1).
It can only be wielded properly by players of level 30 or higher.
It weighs 29.00 oz.
The blade shimmers in light blue.
20:06 You see a ring of the sky.
It weighs 0.40 oz.
20:06 You see a demon helmet (Arm:10).
It weighs 29.50 oz.
You hear an evil whispering from inside.
20:06 You see a magic plate armor (Arm:17).
It weighs 85.00 oz.
20:06 You see golden legs (Arm:9).
It weighs 56.00 oz.
20:06 You see boots of haste.
It weighs 7.50 oz.
20:06 You see a mastermind shield (Def:37).
It weighs 57.00 oz.
It's an enchanted shield.

Moje cale eq. A wiec pytanie skad takie dobre? Po pierwsze zlocilem nose ringa ktorego sellem na moim swiecie za 1,3kk wiec za taka sumke mam prawie full seta.
Facc outfit - specjalnie do zdjecia taki zalozylem (chce pozostac anonimowy, ktos zawsze moze expic na EF-ie, zobaczy mnie w kolorach w ktorych bylem na zdjeciu i pyf z moja anonimowoscia).
Teza ze nie mam pacc? Wystarczy spojrzec na Soul (200).
Bs? Expilem na efie od 59 lvl (dlugi exp? zwroc uwage na Cap [22]).
Jeszcze cos?

Azared 01-03-2008 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 1933111)
Możliwe, że frozen starlight było dostępne z całkowicie innego questa zanim ten pan go zdobył (o ile to prawda).

Niektóre osoby tutaj pisały, że silver mace jest za dobrym itemem z tak banalnego questa. Silver mace ma 40 atk, więc nie jest taka dobra.

O ile się orientuję, to nie można było wcześniej tego zdobyć. Item ten pojawił się na serwerach wraz z zimowym Update (Grudzien 2006). Na podanym przez kogoś wcześniej linku do tibia.wiki jest dość wiarygodny screen z domku, w którym jest Silver Mace. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale wydaje mi się, że twoj spoiler jest bajką. Jeśli ktoś chce, niech spróbuje. Poprostu wydaje mi się, że skoro ktoś wykonał już questa dużo wcześniej, to rozwiązanie questu nie mogło się tak bardzo zmienić, żeby trzeba było szukać odpowiedzi i możliwości na nowo. Poza tym... Z questem na Silver Mace zaczyna robić się podobnie jak ze skarbcem w Kazordoon czy Bazyliszkiem ;)

Kanaretto 01-03-2008 21:34

Mnie zastanawia jedno tak o wzioles 2 frozen stary i poszedles wykonac jednego z najmniej znanych questow z tibi i expiles sobie w najlepsze ? Nie korcilo cie zeby isc do depo poszpanowac czy cos takiego?

Leik~ 01-03-2008 21:36

fake, bzdura, a pod tp jest ... lava

Snick 01-03-2008 21:42

Chciałem sobie zapisać ten fake żeby zobaczyć sobie ją z bliska. Ten pan zapisał tego fejka jako silvermacern9.jpg Po co to 9 w nazwie?? :D

Ufocznik 01-03-2008 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azared (Post 1933377)
O ile się orientuję, to nie można było wcześniej tego zdobyć. Item ten pojawił się na serwerach wraz z zimowym Update (Grudzien 2006).

nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale mowiac "ten item" masz na mysli frozen starlight? jesli tak, to moze przeczytalbys caly temat? napisalem juz, ze frozen starlight zostalo wprowadzone do gry duzo wczesniej, a konkretnie podczas letniego updatu w 2004 roku (lub byc moze jeszcze wczesniej?)

orromiss 01-03-2008 21:51

To wszystko jest dobrze ułożone, ale widać wiele błędów. Człowiek nie jest doskonały! :D A moze powiez chociaż na jakim świecie grasz??

Ghand 01-03-2008 22:07

@autor

Nie odpowiedziałeś na mojego posta:
Cytuj:

Napisałeś, że opis Silver Mace to:
Cytuj:

18:34 You see a silver mace (Atk:40 Def:30).
It can only be wielded properly by players of level 35 or higher.
It weighs 67.00 oz.
Za to na tibia.erig (http://tibia.wikia.com/wiki/Silver_Mace UWAGA)
jest wszyściutko napisane i już bym się nabrał gdyby to, że zapomniałeś o dodatkowej obronie "+2" =3
:-3

Kojotes 01-03-2008 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snick (Post 1933424)
Chciałem sobie zapisać ten fake żeby zobaczyć sobie ją z bliska. Ten pan zapisał tego fejka jako silvermacern9.jpg Po co to 9 w nazwie?? :D

To dodaje imageshack, na wypadek gdyby ktos inny również zhostował obrazek nazwany 'silvermace'.

Alanus Lutinum 01-03-2008 22:16

@up

Imageshack troszkę zmienia nazwę. Dodająć jakieś litery cyfry itp.

Boanergis 01-03-2008 22:27

Sora, ale nie mogę sie powstrzymać... naciśnij ctrl+n a nie wyczyniasz dziwne rzeczy na paincie

Dodo360 01-03-2008 22:34

Zastanawia mnie jak doszedles do tego ze tak sie robi tego questa...
Co do outfita to to moj kolega 112 rp nosi outfit startowy (ten z rooka) wiec to nic nie znaczy ale...
1. Eq
2. Zly opis przedmotu juz ktos mowil o plusowej obronie...
3.Nie wieze ci chcesz zebysmy wrzucali starlighty w tp a ty bedziesz siedzial i sie smial ze stracilisy kase...

WielkiSorc 01-03-2008 22:57

Sprawdzone - straciłem 15k, które wydałem na frozen starlight. Questu nie ma, bynajmniej m walle nie znikły. Mozecie sie smiac, a temat mozna zamknac.

Azared 01-03-2008 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik (Post 1933437)
nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale mowiac "ten item" masz na mysli frozen starlight? jesli tak, to moze przeczytalbys caly temat? napisalem juz, ze frozen starlight zostalo wprowadzone do gry duzo wczesniej, a konkretnie podczas letniego updatu w 2004 roku (lub byc moze jeszcze wczesniej?)

Co do twojego posta... Chodziło mi o to, że item był do zdobycia dopiero po update z POI... A, że był wcześniej to wiem...

Vil 02-03-2008 01:22

Smieszne jest to, ze wszyscy rzucaja sie do sprawdzania spoila a nikt nie pcha sie po wskazowki jak zdobyc wskazowki pomocne przy quescie. Dlaczego ? Bo zadnych wskazowek nie ma, ktos po raz kolejny wymyslil sobie historyjke do ktorej wkleil kilka rzadkich przedmiotow i probuje zaistniec na forum.

dla niekumatych: pytanie nie powinno brzmiec "jak to zrobiles?" tylko "skad wziales wskazowki?" i od razu moznaby goscia spisac na straty.

Poza tym jeszcze jedna rzecz umknela waszej uwadze, jesli faktycznie jest na SM quest, to automatycznie wartosc tego itemu spada wielokrotnie i w zasadzie nie ma sie czym podniecac bo SM zostaje zdegradowane do roli kolejnej dostepnej w mniej czy bardziej utrudniony sposob broni, ktora po pierwszym przecieku zaleje serwery.

Avallach 02-03-2008 01:30

@up
Prosciej dla 90% uzytkownikow forum:
Jak ktos by mial spoila, to by go nie dal, bo mace kosztowalo by 1000x mniej ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:05.