krzysheak |
23-03-2008 17:05 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciasty
(Post 1966806)
nie trzeba byc wróżk± zeby domyslic sie kiedy powastana nowe serwery pvp. wystarczy spojrzec ile osob gralo rok temu w soboty niedziele wieczorem a ile gra teraz. Ponad rok temu jak dobrze pamietam rekord osob online na tibi byl 52.500 okolo teraz jest to 60000 nie patrze na podwojny exp 64... 67k ludzi to praktycznie all serwery full czyli za jakies poltora roku bo temu wzrostu ludzi grajocyh w tibie w ostatnim czasi troche jest spowolnione mozliwe ze wyjda nowe swiaty podejzewam ze ze 4 bo bedzie zajebka. W tym czasi powinny powsta 2-4 serwery non pvp na ktore zapotrzebowanie jest duzo bo sa ciagle kolejki na pozostalych tyle w temacie:)
|
po 1. nie masz racji bo wg mnie ludzi grajacych w tibie raczej ubywa niz przybywa a to ze w godzinach szczytu jest po 60k graczy online spowodowane jest balansem profesji
po 2. we wrzesniu 2005 roku rekordem bylo 52 k ludzi wiec zle pamietasz...
po 3. watpie zeby wyszly nowe servery zreszta jesli nie wyjda do czerwca to leje na tibie bo wyjdzie battlefield heroes (free2play)
po 4. tibia i tak sie stacza, i generalnie teraz to jest tylko rownia pochyla, wg mnie dobrym pomyslem byloby zrobienie 3x wiekszej mapy i zwiekszenie limitu graczy do 3-4 tys. na serverze, do tego znaczne utrudnienie gry (poziom gry zeby byl taki jak 4 lata temu). Mnie naprzyklad jaraloby granie na servie z community, eventami itp. Teraz jak popatrzysz sobie na galane czy saphire to po miechu intensywnego grania znasz kazdego, bo w godzinach szczytu mozesz liczyc na to ze bedzie max 400 ppl online.
Btw, co to za server pvp jak nie moge ruszyc 40 lvla bo jest kumplem kumpla mojego kumpla? takie cos jest chuja warte tak jak cala tibia...
Do tego nie podoba mi sie ze teraz nie licza sie umiejetnosci tylko to ile kto gra albo ile ma typow do sharowania.
Ogolnie jeblem takiego troche offtopa przynajmniej czesciowo ale ponioslo mnie i chcialem napisac co mnie gryzie jesli chodzi o tibie :P
|