![]() |
Cytuj:
|
Co do filmów to najlepsze wg mnie LOTR, Dragonheart, D&D.
|
Co do filmów, to u mnie mają się gorzej, LOTR jest fajny, ale jednak jest to po części hollywoodzki sążniak na kasę. Narnia i niestety Złoty Kompas mi nie przypadły do gustu, o ile dziecinność Narni przezyję o tyle całkowicie nie mogę wybaczyć producentom upłaszczenie i zdziecinnienie powieści Pullmana, film jest gniotek w poruwnaniu z książką (trylogia Mroczne Materie).
A za najlepszy film fantasy uznaję... Labirynt Fauna, dla mnie arcydzieło nie tylko fantasy ale i kina. Z wielką niecierpliwością czekam na to co Del Toro pokaże przy Hobbicie :P |
O właśnie wiedziałem że o czymś zapomniałem :p, Labirynt Fauna bardzo mi się podobał, Eragon... lepsza książka niż film, Narnia i Złoty kompas są rzeczywiście dosyć dziecinne :p
|
czytam aktualnie wiedzmina, cos godnego polecenia dla amatora fantasy?
|
@up
Warcraft (ładnie i przejrzyście napisane), Dragonlance. |
@Bluray
Właściwie, to Eragon też jest 'dziecinny'. WarCraft fajne książki, tyko troche wieje kiczem :D @down Eee, z WC to się zgodze, ale jak DL jest dla ciebie fantastyką niskich lotów to... |
Cytuj:
@Leader: parę osób zadawało pytanie, trochę wyżej znajdziesz parę ciekawych propozycji ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
DL jest serią do poduszki, nie uważam, by była ona ciekawym podkładem do większej rozmowy na jakiś temat... |
@Gimlos
Czy mógłbyś mi jaką nazwę ma pierwsza część DL? Bo widziałem tam kilka pierwszych wersji, i nie wiem od czego zacząć :P |
Cytuj:
|
Właśnie zacząłem swoją przygodę ze "Światem Dysku". Zacząłem od "Zbrojni"
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:44. |