Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Update Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=172078)

Satyros 28-04-2008 21:38

Z racji, że jako tako nie ma oficjalnego tematu to tutaj napiszę.
Grafika:
Bardzo ładna, nie przeczę, lecz brakuje mi w niej akcentów z Tibii (w końcu o niej jest strona) i na pierwszy rzut oka wygląda to jak jakaś strona o lasach (górne logo Tibia.pl - drzewa?)
Przejrzystość:
Strona bardzo czytelna i przejrzysta, nie mam zastrzeżeń. Bez problemu można się połapać, gdzie co jest.
Uwagi, zastrzeżenia:
Trochę mnie drażni panel boczy menu głównego. Czasem przeskakuje zbyt szybko w inną kategorię, bo za szybko jadę kursorem w stronę pod panelu w jaki chce kliknąć (np. będąc na "Regulaminie" i chcąc wejść w dział "Forum" przeskakuje mi do "Linków" bo za szybko myszką za bardzo jadę myszką do góry w stronę linku docelowego). Może to jest tylko kwestia przyzwyczajenia.
Newsy są teraz znacznie bardziej czytelne, to jest plus.
To chyba wszytko.

vilish 28-04-2008 23:56

Nie wiem czy ktos o tym, ale jest taki bug, ze jak najade na gorne menu np. na Bron to nie da sie wybrac np. Miecze bo jak zjade myszka nizej to zaraz to menu znika ;)

adrianeczeqq 29-04-2008 10:18

strona jest dojść nieczytalna szczególnie ze względu na źle dobrany kontrast kolorów, dodatkowo nawigacja jest nieco trudniejsza, dla mnie któtkowidza wygląd tej strony jest bradzo męczący dla oczu

Gonzo von Krenzel 29-04-2008 19:56

masakra... layout juz dawno widzialem i mi sie bardzo podobal ale to co z nim (chyba?) ten programista porobil to straszna rzecz. wszystko mi sie zacina, przesuwa bez plynnosci. ogolnie pomysl ciekawy, ale wykonanie... porazka.

Thadel 29-04-2008 21:17

Na górze można coś podobnego do starego loga strony :) Ale nawet ładnie wam to wyszło, mi się podoba, choć stara była chyba lepsza.

Grocix 29-04-2008 21:53

Jak dla mnie jest brzydki, a napewno nie pasujący do tematyki strony. Przydalaby sie mozlliwosc zmiany layouta.

Kicek 30-04-2008 09:50

Czemu na logu jest reklama? Moze w ogole zrobice ze stronki jedna wielka reklame, a newsy umieszczajcie w lewym dolnym rogu? Przez te reklamy strona odrzuca. Lepsza jest tibia.net.pl ;)

Syn-Wiatru 30-04-2008 15:02

Moim zdaniem grafika jest ładniejsza lecz nawigacja beznadziejna (według mnie). Chyba przeniosę sie na tibia.org.pl, choć zawsze wolałem tibia.pl.

Avallach 30-04-2008 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2028857)
Oby, byłby mniejszy odsetek debili na forum :baby:. Niestety jest dostępne dla wszystkich :(

Albo jestes niepowazny, albo poprostu guupi(k).

Niestety tibia.pl to nie juz to samo i trzeba podmienic linka z t.pl na forum ;(

Monolit 30-04-2008 18:39

No fajnie :D. Oczywiście szablon został zjebany jak był, a nikt z supportu nic na ten temat nie powie...taa jak ostatnie tchórze...lub lenie, którym nie chce się zajrzeć do prawdopodobnie najważniejszego działu na forum. Pff na takie władze...

Michukng 01-05-2008 18:28

Moim zdanie teraz jest gorszy wygląd. Nie wiem poco zmieniali jak i tak bylo przeżyście i bylo cos dobrze znaleść. Teraz to nawet nie wiadomo jakie potwory są na danej arenie. :(

Wylansowany 01-05-2008 18:58

A ja mam pytanie:
Czy ten wielki czrany pasek zajnujący 1/3 strony (jak się zjedzie trochę niżej) będzie cały czas, czy zostanie wykorzystany? Jak nie to: "stary layout plax! ;("

gari 02-05-2008 10:46

@Wylansowany
Pewnie Bosal wrzuci jeszcze pare reklam, phi - 6 więcej, 6 mniej, co za różnica. I tak zrobił z tej strony jedną wielką, niewyraźną witrynę zalaną Googlami i innymi pierdołami. Ssyf goni ssyf, a grosz do grosza...

Gonzo von Krenzel 02-05-2008 14:31

boski, a kiedy bedziesz aktualizowac vb? ;)

Sesef 03-05-2008 01:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gari (Post 2034170)
@Wylansowany
Pewnie Bosal wrzuci jeszcze pare reklam, phi - 6 więcej, 6 mniej, co za różnica. I tak zrobił z tej strony jedną wielką, niewyraźną witrynę zalaną Googlami i innymi pierdołami. Ssyf goni ssyf, a grosz do grosza...

FireFox + AddBlock Plus i od dawien dawna nie widziałem ani jednej reklamy na tibia.pl nie wspominając o innych stronach.

Ryłek 03-05-2008 02:58

Teraz to dopiero ładnie można pawia puścić na monitor. Bosal jak zwykle się postarał.

gari 04-05-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 2035637)
FireFox + AddBlock Plus i od dawien dawna nie widziałem ani jednej reklamy na tibia.pl nie wspominając o innych stronach.

Ja mam, Ty masz, a 95% nie ma i mieć nie będzie. A nie daj Bóg, żeby mieli, bo Bosal nie będzie miał z czego życ <sarkazm>.

bosal 04-05-2008 23:55

Ja nie mam AdBlocka, jakos reklamy nie przeszkadzaja mi w korzystaniu B)

Wylansowany 05-05-2008 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 2039679)
Ja nie mam AdBlocka, jakos reklamy nie przeszkadzaja mi w korzystaniu B)

...do czasu kiedy pojawią się te "wyskakujące", których się nie da zamknąć ;(...

Ale na razie rzeczywiście, wielu narzeka na reklamy, ale w rzeczywistości niewielu przeszkadzają...(? :confused:)

Vanhelsen 05-05-2008 15:30

Nowy wygląd jest do duszy, ciężko się operuje, mam nadzieję, że jednak z czasem ulegnie paru poprawkom, bo aktualnie wygląda to kiepsko...
Co do zmian na samym forum, nowy panel użyszkodnika, to trochę namieszano zmianą ale dla nowych będzie to norma a starzy wyjadacze forum się przyzwyczają o ile nie stracili zębów ivul spammmując :<

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:38.