![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@down Najlepsza kampania antynikotynowa byloby... Podniesienie cen na papierosy. |
Dla mnie te napisy nie mają głębszego sensu. Dlaczego?
Gdyby istniały tak banalne, skuteczne sposoby na wyrwanie się z nałogu (jak uświadamianie, że palenie zabija) to za pewne wielu nałogowców skończyłoby ze swoim uzależnieniem. Kampania reklamowa na szeroką skale nie uświadamia, że to jest szkodliwe lecz, że istnieje coś takiego jak papieros i trzeba go spróbować. To bardziej szkodzi niepalącym niż pomaga tym co palą |
Noż ku***a, chyba tylko na tym forum mogą powstać debaty na temat poco napisy na fajkach, LITOŚĆI:(
@ \\\\\\\///////// Proszę pana, oczywiście, że mam o wiele ciekawsze rzeczy do roboty, jednakże, znalazłem chwilkę aby poczytać troszkę w tym temacie. Jestem niezwykle zniesmaczony, tym co przeczytałem, gdyż widze jak tracisz czas pisząc jakże przełomowe teorie, które zapewne przyszłe pokolenia będą podziwiać na marmurowych płytach,na każdym ratuszu w każdym mieście. Przypominam również, że nie znamy się osobiście, dlatego też, proszę o obdarzenie mnie należytym szacunkiem i zwracanie się per "Pan". Z góry dziękuję. Pozdrawiam! Szanujmy się. \/////// 6down fakt fakt ;-) |
Zapewne masz o wiele ciekawsze tematy. Jakoś ich nie widać...
Wiesz co to są wątki poboczne? |
Jakos dziwnie z tego co czytam to co 2 osoba tu pali cygara. Szkoda ze tego irl nie widac. Co do tych fajek, jak ktos lubi to niech se pali, niezbyt mnie to obchodzi. Podalem tylko opinie wiekszosci. A co do tych napisow, smieszy/bawi (pozytywnie) jak ktos specjalnie omija paczki z napisem "powoduje nieplodnosc" hahahaha ;p
|
Cytuj:
Cytuj:
btw, "korzysci" plynace z palenia szlugow sa nieporownywalnie mniejsze do wad przez nie wyrzadzanych. nie trzeba byc einsteinem, by wywnioskowac ze na dluzsza mete to nie ma sensu (no ale "wszystko jest dla ludzi") |
Wiem, że jak mój ojciec rzucał to zaczął jeść rodzyny.
|
A moj ojciec po ponad 10 latach palenia rzucil z dnia na dzien, po moich narodzinach.
|
Cytuj:
Z całym szacunkiem, teraz to Ty kreujesz nową "nietematyczną" debatę . Pozdrawiam ;) |
Cytuj:
Nie rób z siebie Ryba nie-wiadomo-co. Tak jest i wątpię, żeby ktoś to zmienił. Tylko masz mały problem, bo Ja pije bardzo bardzo bardzo rzadko, i tylko z własnej woli. Poza tym, jeżeli młodym każą się z tym kryć, to to normalne, że jeszcze bardziej do tego ciągnie. Life is brutal, Ryba! |
podobno narkofixy niektórzy zastępują po prostu lekami z apteki, nawet syroby dają podobno niezłą banię. Co do narkotyków , papierosów i alkoholu stosuje prostą zasadę- żeby się nie wjebać na jakiś czas ograniczam jedno z trzech albo wszystkie naraz . Ostatnio prawie się wtopiłem z fajkami bo już czułem za plecami oddech latającej za mną paczki;). Na szczęście robie sobie przerwę i jest dobrze. Generalnie z alkoholem raczej nigdy się nie wjebię , że będę lał codziennie do basa. Jeśli chodzi o narkotyki to nawet cotygodniowe palenie/branie czegoś ryje psychikę, robi dziury w mózgu.
|
Zdecydowanie nie dla narkotyków.
Alkohol tylko w ograniczonych ilościach i w dużych odstępach czasu. Papierosy zupełnie mnie nie ciekawią ;] |
"Jeśli chodzi o narkotyki to nawet cotygodniowe palenie/branie czegoś ryje psychikę, robi dziury w mózgu."
gyagen, to bzdura. Brałeś, czy zasłyszałeś niewiadomo gdzie? |
To prawda ;]
Nawet alkohol w pewnym stopniu zmienia ludzi ;] |
Palę, bo sprawia mi to przyjemność. Tyle w temacie.
|
Cytuj:
Pale, pije, jaram bo sprawia mi to przyjemnosc. Ale wiadomo-tez bez przesady. |
Cytuj:
|
Ja mam obecnie 13 lat. Wiem, że możecie mnie nie traktować poważnie, ale w wieku 8 lat zapaliłem fajkę i co? Nic. Dym duszący w ustach itp. Natychmiast pomyślałem sobie "Boże, Jaki to okropny syf". I od tej pory mam dość jakichkolwiek nałogów i pierdół. Moja stara rzuciła palenie sama i jestem z niej dumny. Nie zamierzam iść w jej ślady. Co do piwa i narkotyków. Narkotyki - Syf (NIE!), Piwo - Zależy jakie ale (NIE!). Ja nie zamierzam popaść w nałóg mimo, iż nałogi otaczają mnie zewsząd....
Ogólnie. Nigdy nie chce być nałogowy w czymkolwiek. |
Zamiast dziesięciu paczek wolałbym porządną gierę za 60 zł :/ (Niedługo ma podrożeć do 12 zł za paczkę podobno) więc papierosy odpadają (jak tylko czuję ten dym to już mnie coś trafia)
Piwo? Blech, ochyda. Narkotyki? O matko ale to drogie!!! I zresztą też wolę nie brać... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:26. |