![]() |
Cytuj:
Ja mam jeszcze 2 lata. będę zdawać rozszerzoną biologię, fizykę i chemię, z podstaw polski, matma (jako pierwszy rocznik znowu mamy obowiązkową matmę) i angol. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jeśli chodzi o WOK, zdawałem rozszerzony z jedną koleżanką i uzbierałem prawie 60%, inni pisali podstawową i zdali spokojnie. Myślę, że to najbardziej zależy od szkoły, u mnie np. bardzo stawiano na ten przedmiot.
Sam teraz studiuje historię sztuki :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A z tym ryciem to przesadziles... Po 1. Po co komu korki? :D Mozna sie samemu uczyc. Po 2. Uczas sie od wrzesnia az do konca roku po ~~3h siostra miala 100% z podstawy chemii i 94% z roszerzenia, wiec teoria o tym, ze trzeba strasznie zakuwac na 70% juz upadla :) @down: jak musisz :P http://img139.imageshack.us/img139/9...omaturamc4.jpg No to macie nowy cel w zyciu. Zdac lepiej od niej :D Ale po co jej to bylo? Z takim wynikiem, na chemie na politechnike warszawska miala okolo 180pkt, a przyjmowali juz od 80 :D |
Cytuj:
Pokaż skany świadectwa maturalnego siostry. To uwierze :-) |
Rincewind:
Nie chce mi sie wierzyc, a nawet jesli dla ciebie to 6h~ tygodniowo fizyki to nic to jestem pewien, ze juz wczesniej troche fizyke umiales i LUBISZ(?) sie uczyc. Ja osobicie po pol godzinie nauki jakiegokolwiek przedmiotu juz wysiadam xdd Tompior: To jak mowisz, ze sie uczyla po 3h dziennie przez 8~ miesiecy czyli jakies 720h, wedlug mnie to sporo. I tak nawet na ten czas wyniki z matur wysmienite. A co do tej matmy to matma-chemia to bardzo zblizone przedmioty, tu i tu matury polegaja na wykonywaniu zadan, wiec uczac sie jednego szlifowala tez drugie. |
@Exodus
Jako, ze wlasnie zdaje matme i chemie na rozszerzonym poziomie powiem Ci, że sie mylisz ;P standardy matur troszke sie zmienily. Zadania w chemii polegajace na liczeniu zostaly zredukowane i coraz wiecej jest zadan wykazujacych znajomosc wiedzy chemicznej innej niz zadania. Oczywiscie matura z chemii bez zadania na stezenie to zadna matura. Z matmy sprawa ma sie troche inaczej. Co prawda okrojono material, ale zadania zmienily swoja forme...juz nie zobacze latwej granicy ciagu i indukcji... tu masz mature ktora pisala: http://www.cke.edu.pl/images/stories...06/a2_chem.pdf pare zadanek, a reszta to wiedza chemiczna |
@Exodus
Pisalem, ze od zera :p wczesniej z fizyki nie umialem doslownie nic. Na dodatek bylem w klasie mat-inf wiec fizyka w szkole byla podstawowa i tylko w pierwszej i drugiej klasie. Uczyc lubie sie tylko czasami jak cos jest ciekawe wiec nie zawsze wyrabialem te 4-6h tygodniowo no ale tyle na pewno wystarczy. |
Jutro matura ;)
Nie uczcie sie dzisiaj juz ^^ |
Powodzenia wszystkim ;)
|
Proponuje posłuchać piosenki [najlepiej jutro!]
Farben Lehre - Matura :D Powodzenia wszystkim. |
Cytuj:
|
Polski - Podstawowy
Angielski - Pod. WoS - Pod. Geografia - Roz. ogólnie , nic się nie uczyłem :| , mam plan poprawic mature za rok a do woja i tak nie pojde bo zapisze sie do szkoly policealnej , nie martwcie sie :P nie zdanie matury to nie koniec swiata ;p |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:08. |