Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia.pl - odchodzi z Supported Fanistes (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173899)

KlonAdam 07-05-2008 09:11

Po 1. Nareszcie można komentować niusa bosala :P

;] Nic się zmieni... Po co robić aferę ;P

Slythia 07-05-2008 09:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ad3k (Post 2043847)
@2 Down
Nie chodzi o to czy by się dostali ale o to, że modki z tamtego forum nawet nie będą się starać u supported. Również tam toczy się dyskusja na temat całej afery

Niech sobie dyskutuja.. I tak nic wielkiego z tego im nie wyjdzie, gdyz nie znaja calej prawdy (zapewne takze nie poznaja).

O torg mam okreslone zdanie, i zapewne ono sie tak szybko nie zmieni. Coz, torg zawsze zazdroscila tibia.pl, wiec zapewne teraz sie z tego ciesza. Prawie jak pies ogrodnika...

Coz, zycze moderatorom z torg dalszego utrzymywania "poziomu" i pogoni za tania sensacja. Moze nawet awansujecie do sf...

Kredo 07-05-2008 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez www.tibia.com (Post 2043853)
Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them several times to remove links that lead to illegal websites, they refused to do so. Please note that it is no longer allowed to post links to tibia.pl.

LoL śmieszne to jest. Gdzie te linki niby?

@Edit/down
Yhym

Slythia 07-05-2008 09:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kredo (Post 2043863)
LoL śmieszne to jest. Gdzie te linki niby?

Chodzi o to, ze juz nie mozna dawac linkow do tibia.pl na help, tutor, trade, forum.tibia.com etc..

Avios 07-05-2008 09:30

I tak dla mnie Tibia.pl to zawsze będzie Szupołtin Tibja FanSajt!

@Edit
Skoro oficjalnie T.pl nie jest STF to może by tak nowy dział "OTSy"? :)
Oczywiście nie wiem czy na to Admini się zgodzą xD

Horrigan 07-05-2008 09:37

Smieszy mnie to odwracanie kotka ogonem...
Najpierw dumni jak pawie a teraz ze niby specjalnie, wcale im nie zalezy aby byc 'supported fansite', hehe. Chodzi o to ze zmienil sie zarzad tibia.pl , ten obecny stawia na $$$ a jak wiadomo, reklamy to zrodlo $$$

Ze niby od roku sie o to starali? Jakby rok temu nie chcieli byc 'supported fansite' to wyjscie z programu byloby kwesta chwili - list do Cip i usuniecie loga. Poporstu komus sie wydawalo ze skoro polacy sa niemal trzonem spolecznosci tibijskiej to tibia.pl jako jedyna polska 'supproted...' moze stawiac warunki i liczyc na taryfe ulgowa, jednak okazalo sie ze tak nie jest.

To co powyzej napisalem jest moja opinia i tak wlasnie postrzegam ten problem, nie mialem na celu zadnej personalnej obrazy.

Leef 07-05-2008 09:37

Kłamstwo !!!

Tibia.com ogłosiła że tibia.pl nie jest już fanowską poniEważ nie usunęła nie legalnego linku ze swojej strony prowadzącego do schakowania naszej postaci.

Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them ...
Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them several times to remove links that lead to illegal websites, they refused to do so. Please note that it is no longer allowed to post links to tibia.pl.

nic dodać nic ując poprostu tibia.pl poniekąd nas okłamała ..niechcąc mówić żę ich wywalili ... tłumaczy sie odejściem :) ale i tak Mam respect do nich ;] bow miedzy czasie bardzo dużo zrobili ..dla nas zwykłych tibijczków :D

Phoelerius 07-05-2008 09:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leef (Post 2043873)
Tibia.com ogłosiła że tibia.pl nie jest już fanowską poniEważ nie usunęła nie legalnego linku ze swojej strony prowadzącego do schakowania naszej postaci.

Tibia.pl not supported anymore! Even though we have asked them ...

nic dodać nic ując poprostu tibia.pl poniekąd nas okłamała ..niechcąc mówić żę ich wywalili ... tłumaczy sie odejściem :) ale i tak Mam respect do nich ;] bow miedzy czasie bardzo dużo zrobili ..dla nas zwykłych tibijczków :D

Translator, FTW!

Slythia 07-05-2008 09:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leef (Post 2043873)

Najciekawsze jest to, ze w momencie wprowadzenia nowego wygladu strony ten link zniknal... I nie chodzi tutaj o link do strony, na ktorej mozna zostac shackowanym, gdyz tibia.pl nigdy nie miala oraz nigdy nie bedzie miala takiego linku.

Looker 07-05-2008 09:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 2043691)
Prawie rok temu Tibia.pl zaczęła rozważać odejście z programu Supported Tibia Fansites, programu, który jest tak naprawdę wielką iluzją. Doszliśmy jednak do wniosku, że zostaniemy i poczekamy na reakcję CipSoftu. Reakcja "firmy" była zdumiewająco szybka... Zajęło im to prawie rok...

Dzisiaj jednak pisać o jego licznych wadach, czy znikomych zaletach nie czas i miejsce.

[/b]

Bla,bla,bla...to tylko żałosne tłumaczenie zaistniałej sytuacji.Daliście ciała i nic poza tym.

Wigon'Saris 07-05-2008 10:02

LoL jestem zaskoczony z deczka ;d

Pacek 07-05-2008 10:18

pamiętam te fanfary na wiesc o przystąpieniu Tibia.pl do suportet fan site, te szumne zapowiedzi ze bedizemy wiedzieli o wszystkim z wyprzedzeniem i te rozne zapewnienia ze beda matrialy tylko i wylacznie specjalnie dla nas. Przez te 3 lata jedyne imformacjie ktore byly przeznaczone wylacznie dla nas to kilka screnow przedupdatowych ze znaczkiem tibia.pl w rogu a tak naprawde na konkurencyjnych stronach te same zdjecia pojawialy sie z godzinnym opoźnieniem....wedłóg mnie to dobrze ze w koncu prowadzacy strone postawili sie cipsoftowi ktory moze nie tyle nie chce co nie ma czasu zeby dawac jakies smaczki zakulisowe....suported fansite to wielka mistyfikacja i dobrze ze ta strona nie bierze w niej udzialu

Scobel 07-05-2008 10:30

Cytuj:

Pod koniec 2004 roku CipSoft, autorzy Tibii, postanowili pomóc jakoś autorom najlepszych stron o swojej grze. Wybrali więc 4 najpopularniejsze i najlepsze ich zdaniem strony i zaproponowali im współpracę. I tak 9 lutego 2005 roku program oficjalnie ruszył.
Początkowo w programie brały udział World of Tibia (www.tibia.de), TibiaBR (www.tibiabr.com), TibiaNews (www.tibianews.net) oraz Tibia.pl (www.tibia.pl). Wkrótce jednak pierwsza z wymienionych stron opuściła to grono.
Z czasem, do istniejących supported fansites dołączyły:
Erig.net, MyTibia.com, Tibiacity.org, TibiaHispano.com, TibiaHumor.net i TibiaMx.com.mx
6 września 2007 TibiaHumor.net została skreślona z listy supported fansite.

Dzisiejszego dnia na www.Tibia.com ukazała się wiadomość iż www.Tibia.pl nie jest już uczestnikiem oficjalnego programu "Supported Tibia Fansite".

Oto jej treść:

Cytuj:

Tibia.pl nigdy więcej w Supporcie! Pomimo licznych próśb o wykasowanie odnośników do nielegalnych stron, nie udało się osiągnąć porozumienia. Od tej pory uprasza się o nie umieszczanie linków do strony Tibia.pl na oficjalnym forum i w samej grze.

Jak widać najwidoczniej twórcy Tibii przestraszyli się iż na www.Tibia.pl znajdują się odnośniki do www.Hunted.pl.
Czyżby szykowana przez Ancardia Team alternatywa wobec "prawdziwej" Tibii aż tak przestraszyła CipSoft? Wiadomo jedno, iż jeszcze przed oficjalnym rozruchem serwera Ancardia wieści jakie ukazują się w sieci na jego temat bardzo mocno przestraszyły twórców Tibii.

A oto treść jednej wiadomości od CipSoftu do www.Tibia.pl w tej właśnie sprawie:

Cytuj:

Hi Matkus,

I had a closer look at your homepage tibia.pl today and noticed that
there is a part about OT servers in your homepage. This is out of place
for a supported fansite. Please remove it.

Kind regards,
Conny
Tibia Customer Support
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że tego typu wiadomości dochodziły do www.Tibia.pl na długo przed zmianami na www.Hunted.pl (chodzi o okres w którym zostały dodane treści o OTS i ujawnione szerszej publice informacje o projekcie Altaron.pl), a teraz gdy po aktualizacji www.Tibia.pl linki do www.Hunted.pl zostały wykasowane nagle CipSoft sobie o "czymś" przypomniał.

A tak na dobrą sprawę należało zadać by sobie następujące pytanie:

"Co takiego miała www.Tibia.pl z uczestnictwa w programie "Supported Tibia Fansite"".

Wielu z nas podziela opinię iż program od dłuższego już czasu istniał tylko "na papierku" i powoli umierał śmiercią naturalną.
Bo w domyśle twórców tego programu, umieszczenie linków stron fanowskich na Tibia.com miało pomóc zwiększyć rangę i ich oglądalność, lecz warto dodać iż z linków na Tibia.com tygodniowo "przechodziło" na www.Tibia.pl około 10 osób - co za oszałamiające wsparcie ... !!
Źródło www.Hunted.pl

Persifal 07-05-2008 10:31

No to przez bardzo długi czas, albo nawet wcale żadna polska strona o tibii nie będzie supported.

Asash 07-05-2008 10:33

Supported czy nie ale to zawsze będzie ta sama tibia.pl ;)

Veltaxio 07-05-2008 10:37

Panowie niema co plakac nad rozlanym mlekiem, tibia.pl sie doigrala, po pierwsze zaczeli tworzyc ots na hunted.pl czym dzialali na szkode firmy(moze cipsoft pozwie pl?:) ), w dziale filmy modkowie nieusuwaja hack linkow a jedynie zamykaja temat rofl, korupcja na forum powoduje ze ci co znaja modkow moga zdobywac info o przeciwnikach, jeden z modkow sprzedal moje ip za 10k na guardi... to smutne...

8o

Kicek 07-05-2008 10:44

Haha!

Smieszni jestescie jezeli sadzicie, ze cipsoft boi sie jakiegos otsa :P Nawet nie macie tyle funduszy zeby dzwignac z 10k ppl ;)
A jezeli ancardia bedzie przeszkadzala CipSotowi to podejma odpowiednie kroki gdyz otsy z prawem CipSoftu sa zabronione + przerabiacie silnik, ktorym autorem jest wlasnie CipSoft.

Panowie, daliscie ciala, a teraz odwracacie kota ogonem.

Veltaxio 07-05-2008 10:45

kicek 100% poparcia, swoja droga wczoraj skminilem ze tibia.de jest fansite o.o!

Ashlon 07-05-2008 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Veltaxio (Post 2043909)
Panowie niema co plakac nad rozlanym mlekiem, tibia.pl sie doigrala, po pierwsze zaczeli tworzyc ots na hunted.pl czym dzialali na szkode firmy(moze cipsoft pozwie pl?:) ),

Niestety nie maja takiej mozliwosci.
Cytuj:

jeden z modkow sprzedal moje ip za 10k na guardi... to smutne...
Raczej, szczegolnie, ze masz neostrade. Wiec twoje IP o kant dupy rozbic.

Cainsw 07-05-2008 10:49

K***a ....[przepraszam]

Porobilem kilkanascie grafik na ten konkurs... mialem jakakolwiek nadzieje ze wygram [przynajmniej kazdy kto mnie znal tak mowil...], pacca niechcialem bo niegram w tibie....
i co teraz...
po wafla sie nameczylem ....
[a tej nagrody niespodzianki nie bedzie nie ??? jesli tak to bym dalej sie zglosil, a tera to sensu niema ...]

a ogolnie to mi wszystko jedno ;] tibia.pl jest i bedzie, niewazne czy popierana przez cip'soft czy nie ;d

1 post :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:38.