![]() |
Cytuj:
|
heh...Fantazje erotyczne? huh?
Fajnie było by gdyby można było w Polsce kupić Doujinshi....[ciągle mam problem z rozróżnianiem doujinów a a doujinshi ].... szkoda ze nie można Kupić gadżetów z anime w empiku .... |
Ciekawe, czy można tam spotkać żonę rybaka, albo mackowatego tentacle-podobnego stwora. A to przecież mogłaby być tylko rozgrzewka przed takim guro...
Niee, to jednak nie jest taki super pomysł, żeby tam jechać. |
A ja byłem w Japonii na EXPO 2005 : ) jako pomocnik na budowlance. Nie widziałem nikogo takiego przebranego za jakaś postać z mangi ale jak dla mnie to bardzo fajna sprawa : P. Od Siebie dodam, że to jest zupełnie inny świat. Wszystko fajnie ale jednak tolerancyjni to oni nie są : > w stosunku do obcych.
|
A ja slyszalem, ze japonki lubia panow z europy ^^
|
Cytuj:
|
Zawsze wiedziałem że Japonia jest dziwna, ale do tego stopnia?
|
Cytuj:
|
heh,i od razu by było widać ze to Polacy przyjechali...
|
Wiedzialem, ze to powiesz, ale nie rozumiem, jak mozna sie dac ponizac i nie zareagowac. Albo odpowiedziec po chamsku, albo kulturalnie, ale cos zrobic trzeba ;p
|
Z tego co czytałem, to w Japonii jest wiele tolerancyjnych osób, może po prostu źle trafiłeś...
Polecam przeczytać to (Japonia oczami fana): http://www.anime-gate.pl/modules.php...howpage&pid=31 Można się trochę dowiedzieć jak to wygląda ;d |
To może dla turystów bo dla robotników to niebardzo. Dla nich i tak każdy potencjalny obcokrajowiec to "gaidzin". Ale i tak było fajnie i miło : ) może kiedyś przejadę się jeszcze raz. Tym razem jako turysta.
|
Ja chcem do Japonii albo ded u Gimliego :<
|
nie tylko ty...
Normalny człowiek wraca bogatszy o wspaniałe wspomnienia, fan o 30 kilo mang, artbooków, gadgetów, płyt i dobra wszelkiego, które trzeba jakoś przemycić przez 20-kilogramowy limit bagażu w samolocie. true..true...xD |
Sorry za double ale edita nikt my nie zauważył.
Zapraszam do grupy o Japonii.. |
Cytuj:
Zrobione |
Cytuj:
|
a jestes fanem M&A? jak nie,to sie nie dziwie...
|
Właśnie Zanme, jako jedyny z was wie co czeka na miejscu, dlatego nie chce jechać ;)
Ja wiem, mimo to chcę. Muszę poznac kulturę, z którą mam się związać na całe (lub część ;P) życie zawodowo :P |
Też bym nie wiedział, czy pojechać. Może po dłuższym namyśle bym się zdecydował, ale ogólnie nie jestem pewien. Przerażają mnie ten styl życia rodzinnego w Japonii, wierność firmie, oraz sami Japończycy. Bez opanowania kanji w stopniu minimalnym to hardkor, a angielski to rzadkość. Ciężko by było ;P
Mimo to chyba bym się przemógł i pojechał, a co. Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:16. |